پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

ریسک بالای حمله قلبی در افراد سیگاری


حمله قلبی در افراد سیگاری زیر50 سال بیشتر است

همه مردم میدانند که سیگارکشیدن برای ریه ها مضر است و حتی میتواند سبب ابتلا به بیماری سرطان شود. اما کمتر کسی شاید از اثرات سیگار روی قلب و سیستم گردش خون مطلع باشد.

سیگار و دخانیات مهمترین عامل خطری هستند که باید مهار شوند. هر فرد سیگاری خطر ابتلاء به سکته قلبی را برای خود 5 برابر و برای اطرافیان دو برابر می کند و هر چه مقدار و مدت مصرف دخانیات بیشتر باشد این خطر بیشتر است. سیگار مرگ و میر قلبی عروقی را تا 50% افزایش می دهد . دربیماران حمله قلبی بهترین زمان ترک سیگار درحین حمله و زمان بستری است که بیشترین انگیزه و آموزش از نظر خطرات احتمالی برای بیماران وجود دارد.

مصرف سیگار مرگ ومیر ناشی از بیماری قلبی و عروقی را 50درصد افزایش می دهد.هرچه طول مدت مصرف سیگار و تعداد سیگار بیشتر باشد ریسک بیماری کرونر بیشتر می شود. دربین سیگاریهای 35ساله و بزرگتر که بدلیل بیماری های مرتبط با سیگار فوت کرده اند 33درصد ناشی از بیماری عروق کرونر بوده است .

تمامی افراد سیگاری با ریسک بالای حمله قلبی روبرو هستند، اما طبق نتایج یک تحقیق جدید، این تهدید در بین افراد زیر 50 سال به مراتب بیشتر است.


ریسک بالای حمله قلبی در افراد سیگاری

احتمال ابتلا به بیماری های قلبی در افراد سیگاری زیر 50 سال

محققان بریتانیایی دریافته اند در مقایسه با افراد غیرسیگاری یا سابقاً سیگاری در گروه سنی زیر 50 سال، ریسک حمله قلبی در افراد سیگاری گروه سنی مشابه حدود 8.5 برابر بیشتر است.

طبق این مطالعه مشخص شد افراد سیگاری در سنین بالاتر هم با ریسک بالای بیماری قلبی مواجه هستند. در مقایسه با افراد سابقاً سیگاری و افراد غیرسیگاری در گروه سنی مشابه، افراد سیگاری 50 تا 65 سال 5 برابر بیشتر در معرض ریسک حمله قلبی هستند و افراد سیگاری بالای 65 سال سه برابر بیشتر در معرض این ریسک قرار دارند.

در این مطالعه، محققان به سرپرستی دکتر اور گرچ از بیمارستان عمومی نورثرن انگلستان، داده های بیش از 1700 بیمار بزرگسال دچار حمله قلبی را مورد بررسی قرار دادند.

آنها دریافتند 48.5 درصد افراد سیگاری، 27 درصد افراد سابقاً سیگاری و 24 درصد افراد غیرسیگاری بودند.

داده ها نشان داد افراد سیگاری فعلی در زمان بروز حمله قلبی، یک دهه جوان تر از افراد غیرسیگاری یا سابقاً سیگاری بودند.

در مقایسه با افراد غیرسیگاری، سیگاری های کنونی و قبلی دو برابر بیشتر دارای سابقه بیماری قلبی و سه برابر بیشتر دارای بیماری عروق پیرامونی بودند. در بیماری عروق پیرامونی، لختگی در عروق خون موجب محدودشدن جریان خون به پاها می شود.

در مجموع، افراد سیگاری بیش از سه برابر افراد سیگاری و سیگاری های سابق در معرض ریسک حمله قلبی قرار دارند.

ریسک بالای حمله قلبی در افراد سیگاری