شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
یک هکر چگونه رمز عبور شما را هک می کند
فکر میکنید اگر یک هکر قصد نفوذ به اکانت شما را داشته باشد، با چند بار سعی و خطا موفق خواهد شد؟ این فهرست ۱۰ مورد از اولین احتمالات یک هکر برای کشف رمز عبور شماست که البته پیدا کردن این اطلاعات هم بسیار سادهتر از آن چیزی است که تصور میکنید: اسم پدر، مادر، همسر، فرزند یا حیوان خانگی شما اولین موردی است که امتحان میشود. البته همیشه عدد صفر یا یک را هم بعد از آن باید امتحان کرد. چهار رقم آخر شماره موبایل یا کد ملیتان. ۱۲۳ یا ۱۲۳۴ یا ۱۲۳۴۵۶. کلمه password. شهر محل اقامت یا دانشگاهی که در آن تحصیل میکنید یا اسم تیم فوتبال محبوبتان. روز تولد خود، والدین یا فرزندانتان. کلمه god. هدف بزرگ شما در زندگی. کلمه money و کلمه love. هکرها به دور از هر گونه اصول اخلاقی برای بهدست آوردن اطلاعات مورد نظرشان از هر ابزاری استفاده میکنند. تنها مرز و سد نگه دارنده بین فاش شدن و محرمانه ماندن اطلاعاتتان رمز عبوری است که انتخاب میکنید و به شما بستگی دارد که این حصار را تا چه اندازه قدرتمند بسازید.
یکی از سادهترین راههای نفوذ، استفاده از روشی به نام Brute Force attack است. در این روش هکر با استفاده از نرمافزارهایی که در دسترس همه قرار دارند و شما هم میتوانید با مراجعه به وبسایت insecure.org یک فهرست ۱۰تایی از نمونههای رایگان آن را ببینید به اکانت شما نفوذ میکند. حال چطور ممکن است که کسی بتواند اکانت من را هک کند و به رمز عبورم دست پیدا کند؟ شیوه کار من بهعنوان یک هکر میتواند این باشد: نخست اینکه احتمالا از یک رمز عبور مشترک برای اکانتهای زیادی استفاده میکنید. یا اینکه برخی از وبسایتها مانند سایت بانکیتان یا VPN اتصال به ادارهتان از امنیت قابل قبولی برخوردارند. پس هکر خبرهای مانند من اصلا وقت خود را برای آن تلف نمیکند. به هر حال وبسایتهای دیگری مانند فرومها، سایتهای ارسال کارت تبریک و سیستمهای خرید آنلاین وجود دارند، که شما همیشه به آنها مراجعه میکنید و خوشبختانه آنها از امنیت پایینتری برخوردارند، بنابراین من آنها را برای شروع انتخاب میکنم. سوال مهمی که در اینجا مطرح میشود این است که طی پروسه هک کردن چقدر زمان لازم دارد؟ زمان انجام این کار به سه عامل مهم بستگی دارد: اول؛ به طول رمز عبور و ترکیبی بودن آن، دوم؛ سرعت کامپیوتر هکر و در آخر سرعت خط اینترنت هکر.
تا همین جا هم واضح است که اولین اقدام مهم شما برای حفظ امنیتتان، استفاده از رمز عبور مناسب و خودداری از انتخاب رمزهای عبور ضعیف است. نگهداری رمزهای عبور طولانی و متعدد در ذهن، آزاردهنده و گاهی اوقات غیرممکن است، اما برای هر مشکل راهحلی وجود دارد. با این وجود اگر از الفبای انگلیسی استفاده میکنید، از اعداد به جای حروف همقیافهشان استفاده کنید. بهعنوان مثال از عدد «صفر» به جای حرف «o»، از سه به جای E و از @ در کلماتی که a دارند، استفاده کنید. همچنین به صورت تصادفی از حروف بزرگ استفاده کنید. از طرفی اسم مکانی که آن را دوست دارید یا یک روز تعطیل جذاب و شاید رستوران مورد علاقهتان میتوانند رمز عبور خوبی باشند، البته به استفاده از بند اول و دوم در اینجا هم توجه داشته باشید. نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید، این است که همه اکانتهای خود را در زمان انتخاب رمز عبور، مهم بدانید. برای مثال برخی از افراد با این توجیه که ایمیل حساسی دریافت نمیکنند، نسبت به امنیت اکانت ایمیل خود بیتوجه هستند. غافل از اینکه هکر میتواند با در اختیار داشتن ایمیل شما، حتی با بانک شما مکاتبه و درخواست دریافت رمز عبور جدید کند.
به همین سادگی آقای هکر محترم به مهمترین اطلاعات شما دسترسی پیدا میکند. گاهی اوقات افراد اطلاعات مهم را روی کامپیوتر خانگیشان، دور از دسترس سایرین در شرایطی که با یک router و یک Firewall محافظت میشوند، نگهداری میکنند. غافل از اینکه فراموش کردهاند رمز عبور پیشفرض سختافزار خود را تغییر دهند. بنابراین هکر به سادگی به شبکه خانگی شما متصل شده و اطلاعات را سرقت میکند. معمولا انسانها تا زمانی که با نتیجه دردناک یک اشتباه روبهرو نشوند، نکات لازم را رعایت نمیکنند. ولی آیا واقعا انتخاب یک رمز عبور درست و قدرتمند برای جلوگیری از اتفاقات دردناک و حفظ حریم خصوصی کار دشواری است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست