چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
جوانی با جوانهها
جوانهها منبع فراوانی از ویتامینها و املاح معدنی هستند که طی فرآیند جوانه زدن از دانهها تولید میشوند و ارزش غذایی آنها نسبت به خود دانهها بیشتر است. طی جوانه زدن نشاسته، پروتئین و چربیهای موجود در دانه تجزیه شده و به مواد سبکتر و قابل هضم و جذبتری تبدیل میشود. در این فرآیند میزان ویتامین، املاح معدنی و پروتئین دانه افزایش یافته و از میزان کالری و کربوهیدرات آن کاسته میشود. اغلب دانهها را میتوان برای جوانه زدن انتخاب کرد ولی باید از جوانه دانههایی که ممکن است سمی باشند اجتناب کرد.
بهترین دانهها برای جوانه زدن عبارتند از: یونجه، عدس، گندم، ماش، شبدر و نخود. جوانهها دارای قندهای طبیعی هستند که میتوانند نیرو و انرژی زیادی را به ما هدیه دهند. با مصرف جوانههای گوناگون میتوان مقدار قابل توجهی از ویتامینهای گروه B و C و E را که برای آرامش اعصاب و روان موثرند به بدن رساند. همچنین افزایش منیزیم در جوانهها به کنترل بیخوابی و فشار خون کمک شایانی میکند و سلنیوم که در سلامت قلب و عروق بدن و «روی» که جهت جلوگیری از ریزش مو و بلوغ جنسی نوجوانان لازم است طی جوانه زدن دانهها افزایش مییابد. در فرآیند جوانهزنی اسید فیتیک موجود در دانهها که میل ترکیب با کلسیم و آهن بدن را دارد شکسته و تجزیه شده و خاصیت مضر خود را از دست میدهند.
جوانهها به مقدار زیادی دارای فیبر محلول و نامحلول میباشند که سبب دفع کامل مدفوع، بهبود بواسیر و یبوست و مانع بروز سرطان روده شده و به تنظیم قند و چربی خون کمک میکنند. جوانهها به علت غنی بودن از ویتامین C در جذب آهن به بدن کمک فراوانی میکنند بنابراین بهتر است آنها را به صورت مخلوط در انواع سالادها به میزان مناسب همراه با غذا و انواع ساندویچها به مصرف برسانیم. جوانهها به علت خاصیت غذایی بالا فرد گرسنه را خیلی زود سیر میکنند و خاصیت چاقکنندگی ندارند. تحقیقات نشان داده است که کلروفیل موجود در جوانهها تا ۹۹ درصد از توسعه سرطان جلوگیری میکنند. لذا، با مصرف جوانه حبوبات و غلات در غذاهای گوناگون نظیر آش، سوپ و حلیم میتوان به سلامت و افزایش طول عمر دست یافت و فرآیند پیری را به تاخیر انداخت. جوانهها طی جوانه زدن خاصیت نفخزایی خود را از دست داده و از حساسیتزایی پروتئین آنها کاسته میشود این موضوع برای کسانی که دستگاه گوارش حساسی دارند بسیار مناسب است.
توجه: به دلیل آن که در جوانهها نشاسته به قند تبدیل میشود. آنها بسیار شیرین، خوشمزه و لذیذ هستند و تا زمان مصرف در حال رشد بوده و زنده میباشند. از این رو، مصرف آن را به عنوان میانوعدهای مغذی برای تمامی افراد خصوصا دانشآموزان توصیه میکنیم. مصرف یک فنجان از جوانه میتواند تامینکننده قسمت عمدهای از نیاز بدن انسان به ویتامینها باشد. لذا، نیازی به مصرف زیاده از حد آنها نیست.
فاخره بهبهانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست