یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
ركود در آمریكا, رونق در چین
در شرایطی كه رشد اقتصادی چین به بالاترین سطح ۱۰ سال اخیر رسیده است، آمریكا با رشد ناگهانی تورم و نصف شدن رشد اقتصادی در سه ماهه دوم سال ۲۰۰۶ دست و پنجه نرم می كند.
آمریكا و چین كه به ترتیب بزرگترین مصرف كنندگان و واردكنندگان نفت در جهان هستند، تاكنون نسبت به رشد مداوم بهای انرژی مقاومت كرده بودند، اما اكنون به نظر می رسد كه چین مقاومت بیشتری از خود نشان داده و این آمریكا است كه با رشد تصاعدی شاخص قیمت ها مواجه است.
به گزارش همشهری، بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی وزارت بازرگانی آمریكا، رشد اقتصادی آن در سه ماهه دوم سال ۲۰۰۶ نسبت به سه ماهه دوم نزدیك به ۵۰ درصد كاهش یافت و آهنگ رشد تورم در این كشور به بالاترین سطح از سال ۱۹۹۴ رسید كه عامل اصلی كاهش شدید رشد اقتصادی آمریكا كاهش در هزینه های مصرفی در این كشور بوده است. بر اساس این گزارش، رشد تولید ناخالص داخلی آمریكا در سه ماهه آوریل تا ژوئن به ۵.۲ درصد رسید كه از رقم ۶.۵ درصد سه ماهه نخست بسیار كمتر است.
همچنین، تولید ناخالص داخلی آمریكا در سه ماهه دوم امسال به ۴.۱۱ تریلیون دلار رسید كه علاوه بر كاهش هزینه های مصرفی، كاهش رشد صادرات از دیگر عوامل كاهش رشد اقتصادی آمریكا محسوب می گردد.
نرخ تورم در سه ماهه دوم سال نیز به ۹.۲ درصد رسید كه از ۱.۲ درصد سه ماهه نخست بالاتر است و بدین ترتیب نرخ تورم آمریكا به بالاترین سطح از سال ۱۹۹۴ تاكنون افزایش یافت. در سه ماهه سوم سال ۱۹۹۴ نرخ تورم در آمریكا به ۲.۳ درصد رسید.
هرچند اقتصادهای بزرگ جهان تاكنون در برابر افزایش مداوم بهای نفت در سه سال گذشته مقاومت كرده اند، اما تداوم این وضعیت، اقتصاد جهانی را در نگرانی نسبت به ركود فرو برده است. ب
های نفت كه طی سه سال گذشته بیش از دو برابر رشد یافته است، تاكنون تاثیر منفی اندكی بر اقتصاد آمریكا و دیگر اقتصادهای بزرگ جهان گذارده است، اما اقتصاددان ها معتقدند این وضعیت به زودی تغییر خواهد كرد. آخرین جهش قیمت نفت به ناآرامی های لبنان مربوط است كه موجب شد بهای نفت به هر بشكه ۴.۷۸ دلار برسد كه از لحاظ ارزش اسمی بالاترین قیمت نفت محسوب می شود.
بنا بر گزارش های منتشر شده، رشد اقتصادی آمریكا در حال كاهش است و تورم روند صعودی طی می كند. در مقابل، اروپا نشانه هایی از رونق اقتصادی نشان داده است و چین و دیگر اقتصادهای آسیایی مراحل اولیه افزایش قیمت ها را پشت سر گذارده اند. اگرچه اقتصاد آمریكا طی سه سال اخیر توانسته از طریق افزایش متوالی نرخ بهره از انفجار تورم ناشی از افزایش بهای انرژی جلوگیری نماید، اما افزایش مجدد ۵ درصدی بهای نفت در ماه گذشته آسیب پذیری اقتصاد آمریكا را هویدا ساخت.
در همین حال، مركز ملی آمار چین اعلام كرد: رشد تولید ناخالص داخلی این كشور در نیمه نخست سال ۲۰۰۶ نسبت به سال گذشته ۹.۱۰ درصد رشد كرد و به بالاترین سطح یك دهه اخیر رسید. مركز ملی آمار چین با اعلام رشد چشمگیر اقتصاد این كشور در نیمه نخست سال ۲۰۰۶ نسبت به تداوم رشد بالای اقتصادی آن در نیمه دوم ۲۰۰۶ نیز نوید داد.
با این وجود، كارشناسان نسبت به تداوم رشد اقتصادی آن نگران هستند چرا كه معتقدند ناتوازنی فراوان در تراز تجاری چین و مازاد چشمگیر آن موجب افزایش نقدینگی بانك ها و رشد تورم خواهد شد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست