شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

آسم دارید و باردارید


آسم دارید و باردارید

۶ پرسش و پاسخ آسم در حاملگی

آسم در دوران بارداری ممکن است برای سلامت مادر و جنین خطرساز شود، اما نگران نباشید، در این مطلب، روش‌هایی را که می‌توانید با این بیماری به بهترین شکل مواجه شوید، خواهید آموخت...

ضمن اینکه داروهایی که می‌شود با مصرف آنها آسم را کنترل کرد و ضمنا خطری هم برای شما و جنینتان ندارد، نیز خواهید شناخت.

آسم چیست؟

آسم یک بیماری مزمن ریوی است. اصل این واژه یونانی به معنای نفس‌نفس زدن است. این بیماری باعث التهاب مجاری هوایی می‌شود و نشانه‌های رایج آن سرفه، تنگی‌نفس و خس‌خس است. علت بروز این بیماری ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی است.

آسم برای بارداری خطر دارد؟

اگر شما آسم دارید اما بیماری‌تان تحت‌نظر پزشک کنترل شده است، در دوران بارداری به احتمال بسیار زیاد در معرض خطر عوارض آن نخواهید بود. با وجود این ممکن است به دلیل ابتلا به آسم دچار یکی از این حالت‌ها در دوران بارداری شوید:

کمبود اکسیژن برای جنین

خونریزی

مسمومیت بارداری رشد ناقص جنین تولد نوزاد با وزن کم

بارداری برای آسم خطر دارد؟

معمولا بارداری باعث تشدید آسم نمی‌شود اما بیماری برخی خانم‌ها در این دوران کمی تشدید می‌شود. این اتفاق معمولا در هفته‌های ۲۹ تا ۳۶ می‌افتد، اما علت اینکه چرا این عارضه در برخی خانم‌‌ها تشدید می‌شود و در برخی نه مشخص نیست. نتایج تحقیقاتی که روی خانم‌هایی که آسمشان تشدید شده انجام گرفته، نشان داده اغلب این افراد، بعد از اینکه متوجه شده‌اند که باردارند، روند مصرف داروهایشان را قطع کرده‌اند.

آزمایش‌های آسم در دوران بارداری چیست؟

اگر آسمتان را کنترل نکرده‌اید یا به دلیل حمله‌های شدید آسم تحت‌ درمان هستید، متخصص ممکن است در هفته سی‌ودوم سونوگرافی‌هایی تجویز کند تا مرحله به مرحله، رشد جنینتان را بررسی کند. در این روش، از امواج صوتی با فرکانس بالا استفاده می‌شود تا تصاویر جنین واضح‌تر معلوم شود. آزمایش دیگری که ممکن است برای خانم باردار مبتلا به آسم تجویز شود، تستی است ترکیبی شامل بررسی ضربان قلب جنین و سونوگرافی برای بررسی سطح مایع آمنیوتیک. در این آزمایش تنفس و حرکت عضله‌ها هم بررسی می‌شود.

داروهای آسم برای بارداری خطر دارد؟

هر دارویی که در دوران بارداری مصرف کنید، روی جنین تاثیر می‌گذارد چرا که در ۳ ماهه اول بارداری مصرف هیچ دارویی بی‌خطر نیست اما تحقیقات نشان داده آسم کنترل‌نشده هم همان‌قدر می‌تواند خطرساز باشد بنابراین بهترین راه‌حل مصرف دارو‌های آسم تحت‌نظر متخصص آلرژی با دوزهای تعیین‌شده است. تمام این جزییات را باید متخصص زنان و زایمان هم بداند و در حقیقت درمانتان همزمان با هم باشد. به‌هیچ‌وجه مصرف داروها را قطع یا حتی کم نکنید اما در تمام طول بارداری باید این میزان به‌وسیله متخصص کنترل شود.

مصرف هر دارویی در دوران بارداری باید با تجویز پزشک باشد اما مصرف گروه آنتی‌هیستامین‌ها و آسپیرین‌ها می‌تواند برای مادران باردار خطرسازتر باشد.

آسم مادر به نوزادش منتقل می‌شود؟

متاسفانه احتمال ابتلا به آسم در کودکانی که مادر یا پدر این عارضه را دارند زیاد است اگرچه می‌توان با تغذیه مناسب در دوران بارداری و همچنین تغذیه کودک بعد از تولد با شیرمادر خطر ابتلا به به آسم را کاهش داد.

منبع: Mayo clinic

ترجمه: پروانه شهرکی