پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

رسانه ها و یک روز بعد از انتخاب احمدی نژاد


رسانه ها و یک روز بعد از انتخاب احمدی نژاد

حضور ۲۸ میلیونی ملت در سوم تیر, حماسه ۲۷ خرداد را تکمیل کرد و رأی مردم به دکتر محمود احمدی نژاد تعلق گرفت که باعث شگفتی اصحاب جراید گردید

حضور ۲۸ میلیونی ملت در سوم تیر، حماسه ۲۷ خرداد را تکمیل کرد و رأی مردم به دکتر محمود احمدی نژاد تعلق گرفت که باعث شگفتی اصحاب جراید گردید از همین رو، واکنش های متفاوتی به این انتخاب در صفحات روز نامه ها نقش بست که به برخی از آنها اشاره می شود:

روزنامه جمهوری اسلامی در واکنش به اعلام ریاست جمهوری احمدی نژاد تنها به ذکر این جمله در تیتر دوم خود اشاره کرد که «با بیش از ۱۷ میلیون رأی احمدی نژاد رئیس جمهور شد.»

این روزنامه البته در ذیل تیتر فوق به نقل از سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نوشت : «انتخابات ایران باب طبع ما نبود.»

روزنامه کیهان به نقل از رهبر معظم انقلاب با حروف درشتی نوشت : «ملت در انتخابات نشان داد تشنه عدالت و دشمن فساد است .»

این روزنامه که تیتر اول خود را در روز شنبه به دستور قاضی مرتضوی تغییر داده بود به این تیتر بسنده کرد که «ملت کار را تمام کرد» اما یک روز بعد، از انتخاب احمدی نژاد به عنوان «خبر اول دنیا» یاد کرد. کیهان به نقل از گاردین نوشت : «احمدی نژاد که تا یک هفته پیش هیچ کس تصور ریاست جمهوری وی را نمی کرد به پرهیزگاری ، مردمی بودن و شایستگی شناخته می شود.»

«نهضت خدمت به مردم پیروز شد». این واکنش روزنامه سیاست روز به پیروزی اصولگراها بود که از قول رئیس مجلس به عنوان تیتر اول برگزیده بود. این روزنامه در سرمقاله (یکشنبه ۴.۵) نوشت : نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بالاخره در دور دوم در سوم تیر ماه به پایان رسید و دکتر احمدی نژاد که بی تردید باید او را «پدیده انتخابات نهم » برشمرد با رأی قاطع مردم به پیروزی رسید.

علی دارابی در این نوشتار با ارائه تحلیل خود از انتخابات افزود: «انتخابات نهم رقابتی ترین انتخابات بود؛ رقابت میان نسلی ، درون جناحی ، رقابت میان دو جناح عمده سیاسی ، حضور روحانیون شاخص از دو جناح ، حضور قابل ملاحظه نیروهای نسل دوم انقلاب و بالاخره وجود سلایق و گرایش های مختلف را می توان از مختصات این رقابت نفس گیر یاد کرد. به دور دوم کشیده شدن انتخابات گویای این رقابت بی سابقه بود.»

وی در پایان یادآور می شود: «و اینک محمود احمدی نژاد با قریب ۲۳ میلیون رأی از آرای ۵۸ میلیونی مردم (در دور اول و دوم ) به ریاست جمهوری برگزیده شده است و این بالاترین نصاب رأی یک رئیس جمهور است . رمز موفقیت احمدی نژاد آن است که همواره می گوید «ما می توانیم اگر بخواهیم » برای موفقیت او همه باید کمک کنیم .»

در این میان روزنامه اعتماد در صریح ترین تیتر از شادی آبادگران و سکوت اصلاح طلبان خبر داد.

این روزنامه در توجیه سکوت اصلاح طلبان نوشت : «شاید سکوتی سخت که هم اینک در اردوگاه اصلاح طلبان حاکم شده است ادامه یابد و به همراه خود اعتراض نرم به ساختار سیاسی و خصوصاً مردمی که همه امید آنها را تشکیل می دادند باشد. با مردم نمی شود از در انتقاد بر آمد چه اینکه آنها سرنوشت خود را مشخص کرده اند اما در سکوت هم احترام هست ، هم انتقاد هست هم تأمل و تعمق ولی برای سکوت هم باید دلیل قاطع وجود داشته باشد.»

اما روزنامه آفتاب یزد که تنها به ذکر یک جمله از قول احمدی نژاد در تیتر دوم بسنده کرده بود در سرمقاله خود با عنوان «راز یک انتخاب » نوشت : «انتخابات سوم تیرماه ، همه را شگفت زده کرده است ، اما اگر کمی در آن بیندیشیم شگفتی ها به باور تبدیل می شود و این باورها، تجربه هایی برای آینده خواهد بود.»

سرمقاله نویس این روزنامه می افزاید: «احمدی نژاد هم اکنون رئیس جمهور همه ملت ایران از جمله سی میلیون نفری است که یا در انتخابات شرکت نکرده اند و یا به او رأی نداده اند. رفتار دکتر احمدی نژاد می تواند در آینده ، این سی میلیون نفر را به مرز چهل میلیون نفر و حتی بیشتر نزدیک کند و یا بسیاری از آنها را به تجدیدنظر در رفتار انتخاباتی خود تشویق نماید.» و این در حالی است که روزنامه دولتی ایران بدون اشاره به پیروزی احمدی نژاد به ذکر جمله ای از قول هر دو رقیب انتخاباتی دور دوم اکتفا کرد اما در سرمقاله خود تحت عنوان «فرصت اعتدال گری » نوشت : صندوق ها، دیروز گفتند که حامیان سیل آرمان خواهی اینک از تعطیلات تاریخ بازگشته اند و سودای ترمیم مشکلات مردم را از رهگذر رویکردهای انقلابی در سر دارند.

طالب تحول انقلابی اند. شکایت از رسوخ انحراف در مدیریت های کلان دارند. پرچم بازگشت به حال و هوای آغاز انقلاب را در سر می پرورانند و...»

سرمقاله نویس این روزنامه دولتی عمر دولت انقلابی را کوتاه خوانده و در ادامه می افزاید: صندوق ها دیروز گفتند گفتمان اعتدال به حاشیه رانده شده است حاشیه نشینی این گفتمان نه سودی به حال حاکمیت دارد نه بهره های نصیب دولت نو پا می کند. توان جبهه مغلوب قابل چشم پوشی نیست . سیطره گفتمان انقلابی و بی توجهی به گفتمان اعتدال شاید ماهی ، سالی ، دو سالی بپاید، اما بی گمان سرنوشت نیکویی نخواهد داشت .

صندوق های رأی دوم خرداد ۷۶ اینطور گفتند.»

روزنامه صدای عدالت در تیتر نخست خود از قول رئیس جمهور منتخب نوشت : امروز تمامی رقابت ها باید به دوستی بدل شوند.

مردم سالاری هم در تیتر اول خود نوشت : «با پایان شمارش آرای نهمین دور انتخابات ریاست جمهوری و شکست هاشمی رفسنجانی احمدی نژاد ششمین رئیس جمهور ایران شد.» و روزنامه شرق با درج تصویر بزرگی از احمدی نژاد با حروف درشت نوشت : «شهردار تهران ، رئیس جمهور ایران » در عین حال این روزنامه در سرمقاله خود با موضوع «آیا ما شکست خورده ایم » نوشت : «رأی مردم به محمود احمدی نژاد رأی به نا کار آمدی اصلاح طلبان نه فقط در برآورده ساختن احتیاجات اولیه (معاش ) که حتی همان احتیاجات عالی (آزادی ) بود. البته می توان ادعا کرد که اگر بزرگان اصلاح طلب (بخصوص میرحسین موسوی ) به ضرورت تاریخی حضور خود در انتخابات تن می دادند و درویشی پیشه نمی کردند اکنون ما در تحلیل علل پیروزی آنان سرمقاله می نوشتیم .»