سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 14 May, 2024
تأثیر ۵ ماده غذایی بر زیبایی لبخند
مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و مراجعه مرتب به دندانپزشک از توصیههایی است که متخصصان برای داشتن دندانهای سالم تأکید دارند. در حالی که صرف مواد غذایی در وعده های مختلف بهطور مستقیم با سلامت دندانها و لثه در ارتباط بوده و با پیروی از رژیمهای غذایی، دستیابی به یک لبخند زیبا با دندانهای درخشان و لثه سالم امکانپذیر است.
برخلاف تصور عموم که تنها شکلات و شیرینیجات را عامل پوسیدگی دندان میدانند، موادغذایی سالم نیز ممکن است، عامل پوسیدگی دندانها محسوب شود و از طرف دیگر صرف برخی از موادغذایی باعث از بینرفتن بوی بد دهان و جلوگیری از ابتلا به عفونتهای لثه و پوسیدگی میشود.
مصرف کربوهیدراتها در وعده ناهار
مصرف سیبزمینی یا نان تهیه شده از غلات کامل و سایر کربوهیدراتها یکی از عوامل پوسیدگی دندانها محسوب میشوند. کربوهیدراتهای مصرفی به قطعات کوچک قند تبدیل شده و باعث پوسیدگی دندان میشود. جویدن کامل این گروه از موادغذایی هنگام صرف وعدههای اصلی غذا به جای میان وعدهها باعث کاهش تجمع ذرات میان دندانها و کاهش احتمال پوسیدگی دندان خواهد شد. تحقیقات نشان میدهد، در صورتی که موادغذایی حاوی کربوهیدراتها مانند نان، سیبزمینی، پاستا و ... با دیگر گروههای غذایی مانند سبزی، پروتئینها و... صرف شود، بزاق بیشتری ترشح شده و تجزیه موادغذایی بهتر انجام میگیرد.
نوشیدن چای
چای سبز و چای سیاه حاوی ترکیبات پلیفنولی و آنتیاکسیدانهایی است که نقش مهمی در پیشگیری از پوسیدگی دندان و عفونت لثهها دارد از طرف دیگر نوشیدن چای در از بین بردن باکتریهایی که باعث ایجاد بوی بد دهان میشود، مؤثر است. تحقیقات نشان میدهد، برگ چای حاوی مقادیر فراوانی فلوراید بوده و نوشیدن آن باعث استحکام لثه و پیشگیری از پوسیدگی دندانها میشود.
نوشیدن مایعات با نی
اکثر مایعات مانند انواع نوشابهها، آبمیوه، دلستر و ... حاوی اسیدهایی مانند اسیدسیتریک و اسید فسفریک است که احتمال پوسیدگی دندانها یا عفونت لثهها را افزایش میدهد. نوشیدن مایعات با نی آسیبی که از این طریق منتقل میشود را به میزان قابلتوجهی کاهش میدهد. عبور مایعات ازنی، باعث میشود تا اسید موجود در آب میوه یا نوشابهها کمتر با دندان تماس پیدا کرده و پوسیدگی کاهش پیدا کند.
نقش ویتامین ث
ویتامین ث یکی از آنتیاکسیدانهای مفید در سلامت لثهها است. افرادی که در روز کمتر از ۶۰ میلیگرم
ویتامین ث مصرف (یک پرتقال متوسط حاوی بیش از ۸۰ میلیگرم ویتامین ث است) میکنند، ۳۰ درصد بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به عفونتهای لثه هستند و افرادی که در روز بهطور متوسط ۱۸۰ میلیگرم ویتامین ث مصرف میکنند، دهانی سالم داشته، لثههایشان کمتر در معرض ابتلا به عفونت قرار میگیرد.
کلسیم
مصرف حداقل ۸۰۰ میلیگرم کلسیم در روز، یکی از عوامل سلامت دندانها بهشمار میآید. ۹۹ درصد کلسیم بدن جذب استخوانها و دندانها میشود. محققان مصرف هزار میلیگرم کلسیم را در روز برای زنان زیر ۵۰ و ۱۲۰۰ گرم کلسیم را به زنان بالای ۵۰ سال توصیه میکنند.
دنیا پرتو
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران رهبر انقلاب مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان مجلس حسن روحانی صادق زیباکلام دولت دولت سیزدهم انتخابات مجلس انتخابات مجلس دوازدهم
تهران قوه قضاییه بارش باران هواشناسی شهرداری تهران پلیس قتل سیل سازمان هواشناسی سلامت زلزله وزارت بهداشت
سایپا خودرو بانک مرکزی قیمت دلار قیمت طلا قیمت خودرو بازار خودرو مسکن بورس گاز حقوق بازنشستگان دلار
نمایشگاه کتاب کتاب نمایشگاه کتاب تهران دفاع مقدس حج تلویزیون سینمای ایران تئاتر نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران رضا عطاران سریال سینما
وزارت علوم دانشگاه تهران
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین جنگ غزه حماس روسیه افغانستان طوفان الاقصی نوار غزه اوکراین رفح
استقلال فوتبال فولاد خوزستان پرسپولیس لیگ برتر مهدی طارمی رئال مادرید فولاد باشگاه استقلال لیگ برتر ایران لیگ برتر فوتبال ایران بازی
هوش مصنوعی فناوری شفق قطبی تبلیغات نوآوری ایلان ماسک ناسا اپل
کودک رژیم غذایی شیر خواب ویتامین واکسن تجهیزات پزشکی فشار خون افسردگی