سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

ورزش ایران قطب نما ندارد


ورزش ایران قطب نما ندارد

دکتر خبیری AFC از دست ایران کلافه شده است

نمایندگان کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) به زودی وارد تهران می شوند تا آخرین دیدار خود را از امکانات فوتبال ایران انجام دهند.

اعضای این کمیته در حالی اوایل مهر ماه به تهران سفر خواهند کرد که در روزهای اخیر نگرانی ها از سقوط فوتبال ایران به دسته دوم آسیا افزایش یافته است. برطرف نشدن حق پخش تلویزیونی مسابقه ها، مشکلات ساختاری باشگاهها، آئین نامه ها و... باعث شده است تا فوتبال ایران شانس حضور در فصل آینده لیگ قهرمانان آسیا را از دست بدهد.

عضو کمیته "آسیا ویژن" کنفدراسیون فوتبال آسیا گفت: دولتی بودن باشگاههای ایرانی باعث شده است تا این کنفدراسیون نگاه مثبتی به فوتبال کشورمان نداشته باشد به طور حتم این موضوع مشکلات فراوانی را در آینده برای ما به دنبال خواهد داشت.

وی با بیان اینکه کنفدراسیون فوتبال آسیا هنوز تصمیم نهایی خود را در مورد فوتبال ایران نگرفته است، افزود: شاید AFC به دلیل جایگاه فوتبال ایران در قاره کهن، فرصت دیگری به کشورمان بدهد اما این فرصت ها موقتی بوده و مسئولان فدراسیون فوتبال باید فکری اساسی برای بدست آوردن معیارهای این کنفدراسیون انجام دهند.

دکتر خبیری با بیان اینکه حق پخش تلویزیونی، تنها مشکل کنونی فوتبال ایران نیست، اظهار داشت: حق پخش تلویزیونی یکی از شاخصه های مهم AFC است به طوریکه در حال حاضر ۳۵ تا ۷۰ درصد درآمدهای باشگاهها از این طریق تامین می شود اما فوتبال ایران بسیاری از زیر ساخت ها و معیارهای این کنفدراسیون را ندارد.

وی به تحقیق خود در خصوص حداقل های لیگ برتر فوتبال ایران با کنفدراسیون فوتبال آسیا اشاره کرد و گفت: AFC پس از بروز مشکلات فراوانی که در برگزاری مسابقه های این قاره به وجود آمد، تصمیم گرفت تا معیارهایی را برای باشگاههای شرکت کننده در لیگ قهرمانان آسیا در نظر بگیرد. مسئول کمیته "آسیا ویژن" ایران با بیان اینکه خطر دیگری در کمین فوتبال کشورمان است،گفت: براساس معیارهای AFC باید از سال آینده میلادی تراز مالی باشگاهها مثبت و تمامی شاخص های مالی آنها مشخص باشد. وی با اشاره به اینکه، دیگر باشگاههای حرفه ای نمی توانند وابسته به دولت باشند، افزود: در اساسنامه جدید فدراسیون فوتبال، تمامی درآمدهای باشگاهها (حق پخش تلویزیونی، جذب اسپانسر، تبلیغات، فروش وسایل و امکانات باشگاهها و...) تعیین شده است اما در فوتبال ایران هیچیک از این درآمدها به طور شفاف مشخص نیست. دکتر خبیری با تاکید بر این نکته که کمک های مردمی معیار مشخصی برای تامین منابع مالی باشگاهها نیست، اظهار داشت: کنفدراسیون فوتبال آسیا سال آینده میلادی از باشگاه پرسپولیس ایران نخواهد پذیرفت که شخصی مانند هدایتی، بخشی از منابع مالی این باشگاه را تامین می کند. عضو کمیته "آسیا ویژن" کنفدراسیون فوتبال آسیا گفت: مشکلات فراوان فوتبال ایران، مسئولان این کنفدراسیون را کلافه کرده اما سطح فنی بالای فوتبال کشورمان باعث شده است تا آنان با ما مدارا کنند. وی خاطرنشان کرد: "فیفا" و AFC نیز در سالهای اخیر با ابرازهایی که در اختیار دارند (حذف تیم استقلال تهران از لیگ قهرمانان آسیا و تعلیق فوتبال ایران) هشدارهای لازم را به ما دادند تا ما هر چه سریعتر، خود را به استانداردهای "فیفا" نزدیک کنیم. امیدوارم این هشدارها مثمرثمر واقع شود تا در آینده شاهد بروز چنین مشکلاتی در فوتبال ایران نباشیم. عضو کمیته "آسیا ویژن" کنفدراسیون فوتبال آسیا، استفاده از تجارب سایر کشورها را در این برهه حساس بسیار با اهمیت خواند و گفت: باید از تجربیات کشورهای موفق بهره برد تا بتوان در مدت زمان کوتاهی به دستاوردهای خوبی رسید.

استاد دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزش گفت: اگر لیگ برتر فوتبال ایران ضابطه مند و براساس مدیریت حرفه ای اداره شود، ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون دلار ارزش خواهد داشت. وی به مشکلات عدیده حمایت کنندگان مالی (اسپانسرها) با باشگاهها اشاره کرد و افزود: نبود قراردادهای حرفه ای موجب بروز بسیاری مشکلات برای اسپانسرها شده است به طوریکه هیچیک از آنها از نحوه همکاری خود با باشگاهها راضی نیستند. وی با بیان اینکه در صورت برگزاری منسجم لیگ برتر، اسپانسرهای زیادی خواهان سرمایه گذاری در این رقابتها هستند، گفت: در سال ۸۳، یک سرمایه گذار خارجی حاضر به سرمایه گذاری ۲۰ میلیون دلاری در لیگ برتر شد اما نبود ضوابط حرفه ای مانع از امضای این قرارداد شد. دکتر خبیری افزود: متاسفانه ورزش ایران هیچ چشم انداز و برنامه مدونی را برای پیشرفت خود در دنیای حرفه ای ورزش جهان ندارد. وی ادامه داد: برنامه مانند قطب نمایی است که نحوه رسیدن به اهداف هر بخش را نشان می دهد اما ورزش ایران فاقد برنامه های بلندمدت است.



همچنین مشاهده کنید