چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

قلبم تیر می کشد!


قلبم تیر می کشد!

زن ۳۲ ساله جوانی را با درد قفسه سینه به اورژانس آوردند. علائم بیمار با فعالیت بدتر می‌شد و با کمی استراحت بهبود می‌یافت.
حملات بیمار به طور مکرر بروز کرده و باعث شده بود که وی برای …

زن ۳۲ ساله جوانی را با درد قفسه سینه به اورژانس آوردند. علائم بیمار با فعالیت بدتر می‌شد و با کمی استراحت بهبود می‌یافت.

حملات بیمار به طور مکرر بروز کرده و باعث شده بود که وی برای بررسی بیشتر نیمه‌های شب به اورژانس مراجعه کند. نوار‌های قلبی طبیعی بود.

آزمایش برای بررسی آنزیم قلب او ارسال شد که منفی بود. با درخواست پزشک متخصص اورژانس در بخش مراقبت‌های ویژه قلبی بستری شد.

علایم بیمار با مشاجرات خانوادگی و طی ملاقات با همسرش در ساعات ملاقات بروز می‌کرد. سه روز بعد، پس از ساعت ملاقات بازهم دچار درد قفسه سینه شد.

این بار نوارهای قلبی کاملا غیرطبیعی شده و بیمار دچار انفارکتوس قلبی شد. تمام اقدامات لازم انجام شد، اما متاسفانه بیمار به دلیل وسعت سکته قلبی درگذشت.

یکی از مواردی که باعث سردرگمی در تشخیص و تعیین تکلیف بیماران قلبی می‌شود، هم‌خوان نبودن مابین علائم و نشانه‌های بیمار با آنچه در نوار قلب یا آنژیوگرافی یا دیگر آزمایشات است.

درد قفسه سینه، تنگی نفس، تعریق سرد و سرگیجه از نشانه‌های کمبود خون‌رسانی به قلب است. وقتی این علایم با فعالیت شروع شده و با استراحت یا داروهای قلبی مانند قرص‎های زیرزبانی بهبود می‌یابد، تشخیص بیماری قلبی را تداعی می‌کند.

مشکل زمانی است که بیمار برای بررسی بیشتر به متخصص قلب برای تست ورزش یا آنژیوگرافی ارجاع می‌شود و نتیجه تست‌های وی منفی است.

بسیاری از بیماران قلبی دچار تنگی گذرا در عروق قلب می‌شود که می‌تواند ناشی از استرس و هیجان، فعالیت و علل دیگر باشد، اما به محض رفع عامل مولد، رگ قلبی به حال طبیعی برگشته و تمامی علایم بیمار رفع می‌شود. این بیماران گاهی دارای نوار قلبی کاملا طبیعی هستند.

گاهی بیمار دارای آنژیوگرافی است که نتیجه آن هم طبیعی است، اما ناگهانی دچار لخته آنی و بزرگی در رگ‌های قلبی می‌شود. این بیماران ممکن است دچار مرگ ناگهانی شوند؛ اتفاقی که در بسیاری از افراد بدون مشکل قلبی رخ می‌دهد.