جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

از مربیگری لذت می برم


از مربیگری لذت می برم

پریرا معتقد است آفریقای جنوبی در مرحله بازسازی قرار دارد و لازمه آن صبر و تلاش زیاد است براساس اظهارات او استعداد لازم در بین بازیكنان آفریقای جنوبی وجود دارد و فقط با آمادگی مناسب در مسیر درست, شانس لازم ایجاد خواهد شد كه البته همچنان صبر مهم ترین كار است

پریرا معتقد است آفریقای جنوبی در مرحله بازسازی قرار دارد و لازمه آن صبر و تلاش زیاد است. براساس اظهارات او استعداد لازم در بین بازیكنان آفریقای جنوبی وجود دارد و فقط با آمادگی مناسب در مسیر درست، شانس لازم ایجاد خواهد شد كه البته همچنان صبر مهم ترین كار است.

این مربی مهم ترین هدف قابل ترسیم برای این تیم را قهرمانی در جام جهانی عنوان می كند و می گوید: تیم آفریقای جنوبی به عنوان اولین كشور آفریقایی كه میزبانی جام جهانی مسابقات فوتبال را به دست آورده باید چنین اشتیاق و انگیزه ای را داشته باشد.

او همچنین در اظهار نظری كوتاه در مورد مبلغ قرارداد می گوید: حضور من در آفریقای جنوبی به خاطر پول نیست. چرا كه بدون پیشنهاد آفریقای جنوبی هم به اندازه كافی در رفاه هستم. بلكه حضور من به دلیل لذت بردن از سرمربیگری اولین تیم آفریقایی است كه میزبانی جام جهانی را كسب كرده است. این برای من مهم تر از پول است. او در ماه مارس در دیدار آفریقای جنوبی برابر چاد در چارچوب رقابت های مقدماتی جام ملت های آفریقا روی نیمكت خواهد نشست.

از زمانی كه آفریقای جنوبی میزبانی بزرگترین حادثه ورزش فوتبال در سال ۲۰۱۰ یعنی مسابقات جام جهانی فوتبال را برعهده گرفت، فدراسیون این كشور كار بازسازی و سازماندهی تیم ملی فوتبالش را آغاز كرد تا بتواند با استفاده از امتیاز میزبانی كه در اختیار دارد، نتایج قابل قبولی را در این مسابقات كسب كند. به همین منظور در اولین اقدام یكی از بهترین مربیان دنیای فوتبال یعنی كارلوس آلبرتو پریرا مربی تیم ملی فوتبال برزیل در جام جهانی ۲۰۰۶ كه این تیم را در سال ۲۰۰۴ قهرمان جام ملت های آمریكا جنوبی كرده بود را به خدمت گرفت.

پریرا، مربی ۶۳ ساله برزیل تیم ملی فوتبال آفریقای جنوبی كه اخیراً با این تیم قرارداد منعقد كرده در گفت وگو با سایت رسمی فدراسیون فوتبال به بررسی تیم و برنامه های آتی اش می پردازد:

● نظرتان در مورد مسئولیت جدید یعنی مربیگری تیم ملی فوتبال آفریقای جنوبی چیست؟

- فعلاً قراردادم را امضا كرده ام، اما كارم را به صورت رسمی از اواسط ماه ژانویه آغاز می كنم. البته یك بازی از بازی های مقدماتی جام ملت های آفریقای این تیم را دیده و بازی بعدی مان نیز با زامبیا خواهد بود. برای برد و پیروزی وقت زیاد داریم و تا ۲۰۱۰ فرصت زیادی باقی مانده است.

●علت این كه مربیگری تیم آفریقای جنوبی را پذیرفتید چه بود؟

- مهم ترین دلیل انتخاب این تیم میزبانی آفریقای جنوبی برای مسابقات جام جهانی ۲۰۱۰ بود. ۴ سال آینده، این كشور میزبان فوتبال جهان و توجه همگان خواهد بود. این برای من بسیار جالب توجه است و باید این تیم را تا آن زمان بسازم. در آفریقای جنوبی افراد با تجربه ای پیدا می كنی كه در طول هفت هشت سال گذشته كنار رفته اند. حال ما باید با جدیت كار كنیم. انتظارات زیادی از این تیم وجود دارد كه ما باید با كار زیاد بتوانیم آنها را برآورده كنیم و از پس مسابقات جام جهانی ۲۰۱۰ به خوبی برآییم.

●بیشترین كاری كه باید انجام دهید چیست؟

- برنامه ریزی، سازماندهی و ساختن تیم. كارهای زیادی وجود دارد كه باید انجام شود.

* تاكنون یك بازی این تیم را دیده اید. چگونه تیمی است؟

- تكنیك بازیكنان بسیار خوب است اما مشكلاتی هم وجود دارد. در بیشتر بازی ها خوب بازی می كنند، اما در ضربه نهایی یعنی گل زدن مشكل وجود دارد كه باید روی آن كار كنیم.

یك برنامه درازمدت داریم كه امیدواریم بتوانیم آن را انجام دهیم. مطمئناً پستی و بلندی های زیادی در این مسیر وجود خواهد داشت. عكس العمل مردم این كشور و طرفداران این تیم را نمی دانم. البته به آنها گفته ام باید در مقابل تیم های بزرگی چون آلمان، ایتالیا یا انگلیس بازی كنیم تا تجربه كسب كنیم ضمن این كه به نتیجه بازی توجه نداشته باشیم. در این صورت ما می توانیم واقعاً برای جام جهانی آماده شویم.

●آینده تیم آفریقای جنوبی را چگونه می بینید؟

- یك مسأله ناراحت كننده در این كشور وجود دارد و آن عدم رشد جوانگرایی است. در این كشور تیم های زیر ۱۸ سال، زیر ۲۰ سال و یا زیر ۱۶ سال وجود ندارد و هیچ لیگی در این سنین برگزار نمی شود. این باوركردنی نیست. در این مورد ما باید سریع كار كنیم و به نظر می رسد دیر شده است، اما به هرحال باید شروع كنیم. باید تیم زیر ۲۰ سال داشته باشیم تا بازیكنان ۱۹ ساله آن برای جام جهانی بتوانند در تیم ملی حضور داشته باشند تا آن زمان این بازیكنان ۲۲ یا ۲۳ سال خواهند داشت و بنابر این می توانند كمك كار خوبی برای تیم ملی بزرگسالان باشند. البته تیم زیر ۱۲ سال به ما كمكی نمی كند اما برای رشد و پیشرفت فوتبال این كشور مؤثر است. آنچه برای ما مهم است زیرسازی تیم فوتبال است كه این مهم با تشكیل تیم زیر ۲۰ سال محقق خواهد شد.

● همیشه در آفریقای جنوبی حضور دارید؟

- اغلب اوقات در این كشور هستم. فقط در ماه ژوئیه كه زمان استراحت تیم هاست به برزیل می روم.

●كدام مربی برزیلی را به عنوان دستیار خود انتخاب كرده اید؟

- من با یك مربی فنی و یك مربی روانشناس كار خواهم كرد كه البته این دو از آفریقای جنوبی هستند.

● از فضای موجود در این كشور چه احساسی دارید؟

- آفریقای جنوبی آدم را به هیجان وا می دارد. مطمئنم یك جام جهانی بسیار خوبی را در این كشور شاهد خواهیم بود. متفاوت با جام جهانی كه در آلمان برگزار شد. فرهنگ و تاریخ این كشور غیرقابل مقایسه است. كشور جذاب و پیشرفته ای است و تعجب همگان را برمی انگیزد.

● چه تفاوتی بین مربیگری در برزیل و مربیگری در آفریقای جنوبی مشاهده می كنید.

مربیگری در تیم برزیل خاص است. ۳ بار مربیگری برزیل به من سپرده شده یكی در سال ۱۹۸۳، دیگری در سال ۱۹۹۱ و سومی سال ۲۰۰۳. فدراسیون فوتبال برزیل كاملاً سازماندهی شده است و در بالاترین سطح ساختار و استاندارد قرار دارد. كیفیت بازی بازیكنان برزیل بالا و قابل توجه است و فوتبالیست های خوبی در این كشور حضور دارند. به همین دلیل مقایسه كار سختی است. وقتی تصمیم می گیری به آفریقای جنوبی بیایی باید سعی كنی همه این چیزها را در این كشور بسازی. برنامه ریزی و سازماندهی برای تیم مهم ترین كاری است كه باید انجام شود.

●كار پایه ای كه انجام می دهید چگونه خواهد بود؟

- این فرق می كند. من ۸ سال در كویت بودم. آن زمان همه بازیكنان تیم ملی در تیم های داخل كشورشان بازی می كردند و هیچ بازیكنی در تیم های خارجی حضور نداشت. بنابر این در طول چند ماه می توانستیم تیم را آماده كنیم و نتایج خوبی نیز كسب كنیم. در آفریقای جنوبی بسیاری از بازیكنان تیم ملی در تیم های خارجی بازی می كنند و برای انتخاب آنها وقت زیادی صرف خواهد شد. چنین مشكلی را ما در برزیل هم داشتیم.

بیشتر بازیكنان برزیلی نیز در تیم خارجی بازی می كنند. فكر می كنم بازیكنان تیم های ملی امروزه خیلی سریع تر از زمان های گذشته مثل ۲۰ سال پیش آماده می شوند و با تیم هماهنگ می گردند. در گذشته بازیكنان خیلی مطرح در آفریقا كم داشتیم اما امروز تیم هایی مثل كامرون، نیجریه یا ساحل عاج بیشتر بازیكنانشان در باشگاه های بزرگ اروپا حضور دارند كه تجارب خوبی در این میدان ها كسب می كند.

● شكست در جام جهانی ۲۰۰۶ را چگونه فراموش می كنید؟

- تلخی شكست در آلمان را هنوز حس می كنم،

در باره آن صحبت نكنید.

●●بیوگرافی پریرا

كارلوس آلبرتو پریرا مربی برزیلی تیم آفریقای جنوبی ۲۷ فوریه سال ۱۹۴۳ در ریودوژانیرو برزیل متولد شد. او توانسته تاكنون با ۴ تیم در جام جهانی حضور داشته باشد. ۱۹۸۲ با كویت، ۱۹۹۰ با امارات، ۱۹۹۴ و ۲۰۰۶ با برزیل و ۱۹۹۸ با عربستان سعودی. تاكنون بورا میلوتونویچ توانسته با ۵ تیم مختلف در جام جهانی حضور داشته باشد.

پریرا سال ۱۹۹۷ مربیگری تیم مترواستارز را بر عهده داشت. در پرونده اش مربیگری دو تیم برزیلی یعنی فلومنینس و كورتینهانس را نیز برعهده داشته است. در سال های ۱۹۹۴ و ۱۹۹۵ تیم والنسیا را رهبری كرد و در سال های ۱۹۹۵ و ۱۹۹۶ بر روی نیمكت تیم فنر باغچه تركیه نشست. در هشتم ژانویه ۲۰۰۳ برای دومین بار به عنوان مربی تیم ملی برزیل انتخاب شد و با این تیم در سال ۲۰۰۴ قهرمان جام ملت های آمریكا جنوبی شد.

پریرا در سال ۲۰۰۵ توانست تیم ملی برزیل را قهرمان جام كنفدراسیون كند اما در جام جهانی ۲۰۰۶ تنها توانست تیم ملی برزیل را تا مرحله یك چهارم نهایی به جلو ببرد و در این مرحله متوقف شد. پریرا در ۱۹ ژوئیه ۲۰۰۶ از مربیگری تیم ملی برزیل بركنار شد و كارلوس دونگا جانشین او در این تیم گردید. او در ژانویه ۲۰۰۷ به طور رسمی كارش را با تیم ملی آفریقای جنوبی آغاز می كند و تا سال ۲۰۱۰ كه میزبانی مسابقات جام جهانی با این كشور است این تیم را هدایت خواهد كرد.

مربی برزیلی تیم آفریقای جنوبی در آغاز مسابقات جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان اعلام كرده بود كه این جام، جام عقل و علم است و شگفتی در آن جایی ندارد. زمانی كه تیم های بزرگ به مرحله یك هشتم نهایی راه یافتند این گفته پریرا قدری مفهوم یافت. اما وقتی تیم پرآوازه برزیل در مقابل فرانسه در مرحله یك چهارم نهایی حضور یافت این گفته رنگ بیشتری به خود گرفت و پرستاره ترین تیم ملی فوتبال جهان نتوانست از پس تفكر فرانسوی ها برآید و بازی را به آنها واگذار كرد تا از راهیابی به مرحله نیمه نهایی بازماند و در انتقادات به عملكرد پریرا را باز كند.

او پس از پایان رقابت های جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان، مربیگری آفریقای جنوبی میزبان بعدی مسابقات جام جهانی را پذیرفت. این مربی ۶۳ ساله برزیلی كه از ژانویه ۲۰۰۷ كارش را به صورت رسمی با تیم آفریقای جنوبی آغاز می كند ماهانه ۱۶۵ هزار یورو حقوق دریافت خواهد كرد. حقوقی كه پریرا در یك ماه به دست می آورد تابو امبكی رئیس جمهور آفریقای جنوبی در یك سال به دست می آورد و همین حقوق بالا، خشم مردم این كشور را برانگیخته است. زمانی كه پریرا چنین قراردادی را با این مبلغ امضا كرد رسانه ها عكس العمل زیادی نسبت به این اقدام او نشان دادند. مربی تیم سانتوز برزیل این مبلغ را مبلغی بالا و قبیح عنوان كرد و بسیاری از روزنامه ها نیز از آن به عنوان مبلغ اهانت آمیزی كه می توان با آن ماهانه ۳۶ خانه برای فقرا ساخت یاد كردند. اما او بدون توجه به این عكس العمل ها، فرصت مربیگری در تیم ملی فوتبال آفریقای جنوبی را تجربه ای ارزشمند و البته مسئولیتی مهم برای جام جهانی ۲۰۱۰ می داند.

ترجمه: فاطمه ابوطالبی



همچنین مشاهده کنید