پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
آیا بازیكنان جوان لیگ برتر درآمد زیادی دارند
مسأله درآمد و دستمزد بازیكنان شاغل در لیگ برتر فوتبال انگلستان چندی است كه ذهن فوتبالدوستان را به خود مشغول كرده است. برخی بر این باورند كه افزایش دستمزدها باعث آن می شود كه فوتبالیست های جوان، بازی های زیبایی از خود به نمایش نگذارند. از سوی دیگر برخی این چنین تصورمی كنند كه دریافت دستمزدهای كلان نه تنها كمكی به پیشرفت فوتبال نمی كند بلكه رفته رفته از ارزش های آن نیز می كاهد. روزنامه گاردین این مبحث را به چالش كشیده و نظرات مخالف و موافق را بازتاب داده است.
● «گوردون مك كوئین»، بازیكن سابق منچستریونایتد و لیدز، از موافقان
این مسأله بدون تردید مشكلی بزرگ محسوب می شود. مشكلی كه به هر حال همه را تحت تأثیر قرار می دهد اما تأثیرپذیری همه از این بابت متفاوت و بعضاً متعارض است. برخی فوتبالیست های جوان می دانند كه با پول خود باید چكار كنند اما برخی دیگر با این پول فوتبال و نحوه بازی آنها تغییر می كند. اگر درآمد آنها ناگهان افزایش یابد، نحوه بازی آنها نیز سریعاً تغییر می كند و دیگر نمی توانید آنها را كنترل كنید.
آنها پول بازیكن حرفه ای می گیرند، بدون آنكه ارزش و قابلیت بازیكنان حرفه ای را داشته باشند. همچنین اگر پول در اختیار شما باشد، مطبوعات و رسانه ها از شما بازیكن تراز اول می سازند در حالی كه خود می دانید این چنین نیستید.مشكل اصلی آن است كه باشگاه ها نگران از دست دادن بازیكنان كلیدی و تأثیرگذار خود هستند. بنابراین به هر وسیله ممكن حتی تطمیع بازیكن و پرداخت مبالغ هنگفت سعی در حفظ بازیكن در باشگاه دارند كه این نشان دهنده ضعف باشگاه در رده های پایین تر است. اگر باشگاه ها در رده های جوانان و یا پایین تر همچون نوجوانان سرمایه گذاری كنند و سعی در بازیكن پروری و بازیكن سازی داشته باشند دیگر نیاز ندارند برای حفظ بازیكن متحمل بار مالی شدیدی شوند چراكه به راحتی می توانند بازیكن را با تیم های پایه خود تعویض كنند.
● «آلن كوربیشلی» سرمربی وستهام
هنگامی كه بازیكن با افزایش درآمد مواجه می شود از انگیزه و تلاشش برای تیم كاسته می شود زیرا می داند اگر بد بازی كند باز هم پولش را می گیرد بنابراین چندان نگران بازی خود نیست. پاداش ها به بازیكنان زمانی ارزش دارد كه درآمد بازیكن چندان چشمگیر نباشد و از سوی دیگر پاداش نیز ارزش خود را داشته باشد. هنگامی كه من بازیكن بودم، پاداش ها برای ما ارزش و اهمیت فوق العاده ای داشت، زیرا به ما انگیزه می داد و باعث آن می شد تا در مسابقه بعدی بهتر و زیباتر بازی كنیم.
در سالیان اخیر پاداش ها تنها تبدیل به آن شده كه نام شما بر سر زبان ها بیفتد. بیشتر این مسایل، اكثراً به فرهنگ باشگاه بازمی گردد و اینكه آنها برای بازیكنان خود چه برنامه ای دارند. باشگاه های بزرگ همچون منچستریونایتد از همان دوران نوجوانی روی بازیكنان سرمایه گذاری می كنند.
رایان گیگز و برادران نویل هنگامی كه در ابتدای دهه ۹۰ به اولدترافورد آمدند با وضعیت فوتبال و حال و هوای باشگاه و در رأس آن، اندیشه های «سرآلكس» آشنا شدند بنابراین هنگامی كه در تیم بزرگسالان بازی كردند، به دلیل آشنایی قبلی با باشگاه و اندیشه و خلق و خوی «سرآلكس» مشكلی نداشتند. این در حالی است كه در سایر تیم ها بازیكنان پس از حضور در آكادمی های فوتبال از تیم خود جدا شده و به باشگاه های دیگر می پیوندند. آموختن نظم و انضباط حاكم بر باشگاه به بازیكنان تازه وارد بسیار سخت است.
بازیكنان در فوتبال امروز دنیا قبل از آنكه به موفقیتی دست یابند و یا به باشگاه كمك قابل توجهی داشته باشند، قرارداد پرزرق و برقی امضا می كنند كه این از انگیزه های آنها می كاهد. روی هم رفته به نظر من دستمزد زیاد در پیشرفت فوتبال و فوتبالیست شدن فوتبالیست ها نه تنها كمكی نمی كند بلكه آنها را بیشتر به فعالیت های خارج از زمین سبز سوق می دهند تا آنها بیشتر به كسب درآمد بیندیشند.
● «جرمن اندرسون»، كارگزار فوتبال و رییس گروه سرمایه گذاری SEM از مخالفان
من نزدیك به ربع قرن است كه از نزدیك با فوتبال و حواشی آن آشنایی كامل دارم. هنگامی كه بازیكنی با باشگاهی قرارداد منعقد می كند رقم قرارداد، توافقی بین باشگاه و بازیكن است اگر باشگاه بخواهد و یا بازیكن بخواهد رقم قرارداد را می پذیرند و اگر نخواهند كه هیچ.بازیكنان جوان خوب در هر باشگاهی حضور دارند كه البته مورد بی مهری و كم توجهی مربیان قرارمی گیرند بنابراین این بازیكنان برای آنكه نشان دهند لیاقت و شایستگی دارند به تیم های دیگر می روند و پول های كلانی درخواست می كنند تا ثابت كنند باشگاه سابقشان به توانایی های آنها پی نبرده است.
همچنین باشگاه ها اگر سرمایه خوبی نداشته باشند رو به بازیكنان بزرگ نمی آورند بلكه سعی در خرید بازیكنان به قیمت پایین تر دارند تا آنها را پرورش دهند و سپس آن بازیكن را در اختیار سایر باشگاه ها قرار دهند و از این راه به ثروت باشگاه بیفزایند.البته این خود نشان دهنده آن است كه باشگاه ها اهمیت چندانی به رده های پایین تر نمی دهند. باشگاه ها باید قبول كنند زمانه عوض شده و با تفكرات چند سال پیش نمی توان فوتبال حرفه ای به نمایش گذاشت.
اما انگیزه ها در فوتبال نسبت به گذشته نه تنها تغییر نكرده بلكه افزایش یافته است.به دلیل آنكه هم اكنون تقریباً اكثر بازیكنان در كارهای تبلیغی حضور دارند، سعی بر آن دارند تا در مستطیل سبز بازی زیبا و شایسته ای از خود نشان دهند تا شركت نیز به این دلیل با آنها قرارداد بسته و از نام و یا تصویر آنها برای تبلیغ محصولاتشان استفاده كنند و از این نظر هم بتوانند درآمدی هرچند مختصر كسب كنند.از سوی دیگر می دانیم كه كسب درآمد از ورزش جزیی جدایی ناپذیر از ورزش است. زیرا اگر قبول داریم فوتبالیست ها باید به فوتبال حرفه ای بپردازند و تنها فكر و دلمشغولی آنها فوتبال باشد، باید سرمایه های بیشتری را در فوتبال قرار دهیم تا فوتبالیست ها بدون دغدغه به فوتبال بپردازند.
به نظر من فوتبالیست ها در لیگ برتر فوتبال انگلستان درآمد زیادی ندارند بلكه به اندازه فعالیتشان و میزان تأثیرگذاریشان پول دریافت می كنند.آنچه مسلم است آنكه اگر بازیكنان درآمد زیادی داشته باشند تا زمانی كه باشگاه ها درصدد تقویت رده های پایین تر خود نباشند، فوتبال حتی در انگلستان نیز پیشرفت چندانی نمی كند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست