سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
گلیمت را خودت از آب بیرون بکش
شلختگی و رفتار غیر مسوولانه نوجوانان، والدین را عصبانی می کند و گاه تا مرز دعوا و جر و بحث با نوجوانان پیش می برد، اما عصبانیت چاره کار نیست. در زیر هشت روش برای کمک به نظم و انضباط نوجوانان به شما پیشنهاد شده است:
● به آنها کمک نکنید:
شاهد به مخمصه افتادن نوجوانان بودن سخت است; اما بدتر از آن کمک به نوجوانانی است که نمی توانند مسوولیت اعمال خود را به عهده بگیرند و گلیم خود را از آب بیرون بکشند و همیشه منتظرند تا پدر و مادر به یاری آنها بشتابند. این کار وقتی که آنها کوچکتر هستند و پیامدهای کارهایشان جدیت کمتری دارد بسیار آسانتر است.
● به تدریج کارها را به خود آنها واگذار کنید:
این گفته که نقش والدین کم کم برای بچه ها کمرنگ می شود صحیح است. هنگامی که نوجوان بالغ می شود; شما نقش خود را از پدر و مادر و مشاور به یک دوست تغییر می دهید. انجام این کار به صورت تدریجی بسیار آسانتر است. این کار را از وقتی که آنها خیلی کوچک هستند شروع کنید و بگذارید در مورد لباس و غیره خودشان تصمیم گیری کنند. با این روش آنها از سنین کم تصمیم گیری را تجربه می کنند.
● بگذارید نتایج اعمال خود را ببینند و از این راه تجربه کسب کنند:
این کار را در مواقعی که امکان دارد و البته برای آنها خطرناک نیست انجام دهید. ممکن است برای شما کاملا واضح باشد که نوجوان شما نمی تواند یک انشا را ۲ ساعته در عصر جمعه تمام کند; اما غر زدن به او در سراسر هفته برای انجام به موقع این کار، فقط شما را بداخلاق جلوه می دهد. چرا نمی گذارید خودش تجربه کند که تمام شب بیدار ماندن برای انجام دادن تکالیف چقدر بد است؟!
● یادآوری به صورت یک کلمه ای باشد:
نوجوانان به حواس پرتی و نشنیدن حرف های (خصوصا غر زدن) والدین خود شهرت دارند. گفتن یک کلمه مثلا: "آشغالها "، بسیار موثرتر از پنج دقیقه سخنرانی در مورد اهمیت مسوولیت پذیری یا تکرار کارهای روزمره ای که وقتی شما در سن او بودید انجام می دادید است. آنها پس از گفتن اولین کلمه بقیه را نشنیده می گیرند; بنابر این بهتر است این نکته را درنظر داشته باشید.
● برای موارد کم اهمیت به آنها اطمینان کنید و بگذارید رشد کنند:
میل به قابل اعتماد بودن، جزو طبیعت انسان است. بنابر این به نوجوانان نشان دهید که به آنها اطمینان دارید و این کار را با دادن فرصتهایی به آنها برای اثبات قابل اطمینان بودن آنها انجام دهید. اگر نوجوان شما در گذشته نشان داده که قابل اطمینان نیست; این شانس را مجددا و با شروع از کارهای کوچک و بعد کارهای مهمتر به او بدهید.
● شوخ طبعی خود را حفظ کنید و خیلی جدی نباشید:
اگر نوجوان شما فکر می کند که شما خسیس ترین والدین دنیا هستید; ناراحت نشوید. من همیشه به فرزندانم می گفتم که در مدرسه خسیس ها شاگرد اول بودند. این را با طعنه نمی گفتم بلکه با لبخند و لحنی گرم بیان می کردم. به طوری که این پیام را القا می کرد که "من خسیس هستم"، به هیچ وجه یک توهین نیست.
● به آنها مرتب مسوولیت بدهید:
اداره یک خانه مستلزم تلاش گروهی خانواده است و فرقی ندارد که والدین تمام وقت در خانه باشند یا نباشند. با محول کردن کارهای مهمی که نقش زیادی در رفاه خانواده دارد این احساس را به نوجوان بدهید که بازیکن مهمی در این تیم است.
● در مورد هر چیزی جنگ و جدل نکنید:
سنین نوجوانی، دوران احساساتی عمل کردن است. از هر مساله کوچکی مشکلی جدی نسازید. مسائل واقعا مهمتر را از مسایل دیگر جدا کنید و نگران مسایل کم اهمیت نباشید.
نویسنده : عبدالرضا امینی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست