چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
به مناسبت سوم فروردین روز ملی پاکستان
امروز ملت پاکستان شصت و نهمین سالگرد تصویب قطعنامه تاریخی پاکستان را جشن می گیرد. در چنین روزی مسلمانان شبه قاره متعهد به ایجاد موطنی مستقل برای خود شدند که درآن بر طبق آرمانهای مذهبی، فرهنگی و فکری خویش زندگی کنند.
چنین روزی یادآوران ایام فراموش نشدنی است که نیاکان ما به حمایت از شخصیت پویای قائد اعظم، محمد علی جناح برخا ستند و تحت رهبری الهام بخش وی تصمیم گرفتند برای خود کشوری مستقل ایجاد نمایند.
از آن روز مهم در سال ۱۹۴۰ ملت پاکستان راه زیادی را پیموده است. پس از کسب استقلال در ۱۴ آگوست ۱۹۴۷ با وجود مشکلاتی که به نظر سخت می رسید کشور پاکستان با چالشهای فراوان خارجی و داخلی در دوره پس از استقلال روبه رو بوده ا ست. به پا خواستن ملت پاکستان در موقعیتهای مختلف و چیره شدن آ ن بر دشمنان با نشان دادن میهن دوستی، ثبات، پایداری و ایمان محکم به خداوند متعال یقینا درخور ستایش است.
پاکستان به سرعت در مسیر پیشرفت و توسعه گام بر می دارد. در تمامی بخشها اصلاحات با موفقیت آغاز شده است و در حال بثمر نشستن است و در راستای اصولی که پدران بنیانگذار ما به ما اعطا کرده اند سرنوشت ملت ما سمت و سوی جدیدی را یافته ا ست. مشاهده این که بخش اقتصادی طی پنج سال اخیر بطور مستمر با نرخ رشد حدود ۶ درصد تولید نا خالص داخلی مواجه بوده دلگرم کننده ا ست.
مردم پاکستان از اینکه ایران اولین کشوری بود که این کشور تازه تا سیس در سال ۱۹۴۷ را به رسمیت شناخت به خود می بالند. پاکستان و ایران از شش دهه روابط نزدیک برادرانه که طی سالها مستحکم تر شده است برخوردارند. این پیوندهای دوستی و برادری که بر منافع، سنتها، ایمان و میراث اسلامی مشترک استوار است میرود تا در سالهای آتی به نفع مردم دو کشور قوام بیشتری یابد. حافظ، سعدی ، مولوی و اقبال در پاکستان و ایران نام های آشنائی هستند. رهبران دو کشور پاکستان و ایران همواره اهمیت این پیوندهای مشترک را مورد تاکید قرار داده اند. نهایت تلاش انها بر استحکام هر چه بیشتر روابط بین دو کشور برادر متمرکز شده ا ست. رایزنیهای مداوم در سطوح بالا بین رهبران دو کشور مشخصه این روابط می باشد. جناب آقای محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور محترم جمهوری اسلامی ایران در آوریل ۲۰۰۸ از پاکستان دیدار رسمی به عمل آوردند. جناب آقای آصف علی زرداری، رئیس جمهورپاکستان از تاریخ ۲۰ لغایت ۲۱ اسفند ۱۳۸۷ به منظور شرکت در دهمین اجلاس سران اکو از ایران بازدید به عمل آورده و با رهبران ایران از جمله رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیت الله سید علی خامنه ای و جنا ب آقای محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور محترم دیدارهای دوجانبه ای بعمل آوردند. در این دیدارها رئیس جمهور به مذاکره پیرامون کلیه ابعاد روابط دو جانبه پاکستان و ایران از قبیل خط لوله گاز و همچنین مسائل منطقه ای و بین المللی پرداخت. همچنین هر دو رئیس جمهور به مذاکره پیرامون راههای گسترش بیشتر روابط میان دو کشور پرداختند. انتظار می رود دیدار رئیس جمهور زرداری نقش مهمی در تحکیم بیشتر روابط پایدارمیان دو کشور برادر ایفا نماید.
پاکستان و ایران در مورد مسائل بین المللی و منطقه ای اشتراک نظر و در اجلاس های گوناگون همکاری نزدیک دارند. پاکستان و ایران مواضع یکدیگر در قبال مسائل مختلف منطقه ای و بین المللی را درک کرده و مورد توجه قرار می دهند. از آنجائی که هر دو کشور از اعضای بنیانگذار سازمان همکاری های اقتصادی اکو می باشند برای گسترش همکاری فرهنگی و اقتصادی میان کشور های عضو همکاری نزدیک دارند.
در چهار چوب منطقه ای، روند صلح با هند که توسط پاکستان آغاز شده است برای آینده جنوب آسیا و صلح و امنیت تمامی منطقه نوید بخش می باشد. پاکستان نسبت به روند مذاکرات تعهد کامل دارد و جهت احیای آن حاضر است گام بیشتری بردارد.پاکستان و ایران به یک اندازه مصم هستند تا با بلای تروریسم مبارزه کنند. ما هر دو قربانیان تروریسم و مخالف تمامی اشکال آن هستیم.
روابط تجاری و اقتصادی میان پاکستان و ایران بعد مهمی از روابط آ نها را تشکیل می دهد. مایه اطمینان است که این روابط هر روز توسعه پیدا می کند. حجم تجارت دو جانبه میان ما در سال ۲۰۰۸ به ارزش ۱۱۲۵ میلیون دلار بوده است که برای نخستین بار ازهدف مهم یک میلیارد دلار فراتر رفته ا ست.
پروژه خط لوله گاز نشانه مهمترین نقطه عطف در مسیر توسعه روابط اقتصادی ما می باشد. در دسامبر ۲۰۰۸ پاکستان و ایران مذاکرات خود را درباره موافقت نامه فروش و خرید گاز به اتمام رساندند. موافقت نامه نهائی در آتیه نزدیک و پس ازپایان روند تصویب توسط طرف ایرانی به امضا خواهد رسید. این پروژه که ارزش آن بیش از ۷ میلیارد دلار است در سال ۲۰۱۴ به اتمام خواهد رسید. این پروژه بنیان محکمی را برای همکاری اقتصادی پایه گذاری خواهد کرد و پیشرفت اقتصادی و رفاه را برای هر دو کشور به ارمغان خواهد آ ورد.
به علاوه در فوریه ۲۰۰۹، شرکت صانیر موافقت نامه ای رابا/ WAPDA پاکستان جهت ساخت خط انتقال ۲۲۰ کیلو وات به منظور تامین ۱۰۰ مگاوات برق به گوادر/ بلوچستان پاکستان به امضا رساند. این پروژه در ۲۲ ماه به اتمام خواهد رسید. همچنین مذاکرات برای واردات ۱۰۰۰ مگاوات برق از ایران ادامه دارد.
مایه بسی خوشوقتی ا ست که پاکستان و ایران جهت تعمیق روابط تاریخی ریشه دار خود، تحکیم همکاریهای منطقه ای و بین المللی و حراست از منافع امت اسلامی با یکدیگر همکاری دارند. هر دو کشور به صلح و آرامش جهانی کمکهای بسیاری کرده اند. اطمینان دارم که در آینده پیوندهای برادرانه پاکستان و ایران به نفع مردم دو کشور و صلح و امنیت منطقه تحکیم بیشتر خواهد یافت.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست