یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

ماموریت نه چندان غیرممکن ماتادورها در جام جهانی ۲۰۱۰


ماموریت نه چندان غیرممکن ماتادورها در جام جهانی ۲۰۱۰

جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی

قهرمان جام ملت‌های اروپا در حالی در آخرین گروه رقابت‌های جام جهانی ۲۰۱۰ ایستاده است که یکی از مدعیان اصلی قهرمانی در آفریقای جنوبی به شمار می‌آید.

اسپانیا، سوئیس، هندوراس و شیلی چهار تیم حاضر در گروه H رقابت‌های جام جهانی را تشکیل می‌دهند.

۱)‌ اسپانیا

ماتادورها برای سیزدهمین بار راهی جام جهانی شده‌اند. آنها مدت‌ها به خاطر فوتبال زیبا و در عین حال موفقیت‌های اندکشان معروف بودند. با این حال این ویژگی‌ها دستخوش دگرگونی شده‌اند. دست کم از ۲سال پیش تاکنون اسپانیایی‌ها سرانجام در یورو ۲۰۰۸ توانستند پتانسیل بالای خود در ارائه زیبا را با فوتبال تاثیرگذار ترکیب کرده و طعم قهرمانی در رقابت‌ها به میزبانی اتریش و سوئیس را بچشند. دومین قهرمانی در اروپا پس از سال ۱۹۶۴ به لطف پیروزی یک بر صفر برابر آلمان در دیدار پایانی رقم خورد. اکنون این کشور و این تیم بی‌تاب درخشش در جام جهانی است.

امیدواری‌هایی که به جا درست هستند. کادر موفق سال ۲۰۰۸ که با ارائه فوتبال ترکیبی درخشانش اروپا را به وجد آورد، تنها در پست‌های اندکی شاهد دگرگونی بوده است. حتی جابه‌جایی در نیمکت مربیگری این تیم و نشستن ویسنته دل بوسکه به جای لوئیس آراگونس هم نظم و ساختار اسپانیایی‌ها را عوض نکرد. چنانچه رویای قهرمانی در آفریقای جنوبی به حقیقت بدل شود. آن وقت ژاوی هرناندس، فرناندو تورس و دیگران به تنهایی می‌توانند پاداش بی‌سابقه ۵۵۰ هزار یورویی را از آن خود کنند.

ـ‌ عملکرد

با آن که اسپانیا برای سیزدهمین بار راهی جام جهانی می‌شود، اما از آخرین و بزرگترین موفقیت آنها در جام جهانی ۶۰ سال می‌گذرد. این کشور جنوبی اروپا در جام جهانی ۱۹۵۰ اروگوئه به عنوان چهارم رسید. در دیگر دوره‌ها ۱۹۳۴، ۱۹۸۶، ۱۹۹۴ و ۲۰۰۲ یک چهارم نهایی ایستگاه آخر آنها بود.

ـ مربی

ویسنته دل بوسکه. او بازیکن جوانان رئال مادرید بود. در تیم اصلی این باشگاه نیز توپ زد و ۳ بار هم هدایت این باشگاه را برعهده داشت (۱۹۹۴، ۱۹۹۶ و ۲۰۰۳ – ۱۹۹۹). او با موفق‌ترین باشگاه اسپانیا ارتباط تنگاتنگی دارد. بزرگترین موفقیت‌های دوران مربیگری او نیز با قوهای سپید به دست آمده است: قهرمانی در لالیگا و سوپرجام اسپانیا و البته قهرمانی اروپا، سوپرجام اروپا و جام باشگاه‌های جهان. این مربی ۵۹ ساله در جام جهانی ۲۰۱۰ نخستین رقابت‌ بین‌المللی را به عنوان سرمربی تیم ملی کشورش تجربه می‌کند.

ـ ستاره

ژاوی، اینیستا و یا تورس؟ از نظر ما هیچ یک. ما کاسیاس را ستاره اسپانیا می‌دانیم. در تیمی که به خاطر ارائه فوتبال تهاجمی و جذابیتش شناخته شده است، این گزینش بی‌تردید غیرعادی است. با این حال ایکر کاسیاس یک استثناء به شمار می‌آید. واکنش‌های فوق العاده او و خونسری مثال زدنی‌اش در موقعیت‌های تک به تک از این دروازه‌بان ۲۹ ساله بهترین سنگربان جهان را در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ ساخته‌اند. او با بیش از یکصد بازی ملی کاپیتان و در عین حال باتجربه ترین مرد تیم اسپانیا به شمار می‌آید.

ـ پیش‌بینی

تیمی که از بازیکنان برجسته شاغل در لالیگا و لیگ برتر تشکیل شده است، به ندرت شکست را می‌پذیرد، حفظ توپ، تکنیک و گلزنی ترکیبی را به وجود آورده که در حال حاضر بی‌رقیب می‌نماید. صدرنشینی در گروه دور از ذهن نیست. تصور فینال بدون حضور اسپانیا نیز دشوار به نظر می‌رسد.

۲) سوئیس

کوهپایه‌نشینان آلپ پس از سرخوردگی شدید در جام ملت‌های اروپا که در سال قبل به میزبانی مشترک آنها و اتریش برگزار شد، اکنون امیدوارند بتوانند راهی دور حذفی رقابت‌های جام جهانی شوند.

حذف در دور گروهی سرنوشت نهایی سوئیس در یورو ۲۰۰۸ بود. مزیت بزرگ این تیم کادری است که از تجربه بین‌المللی فراوانی برخوردار است. بازیکنانی که در بوندسلیگا، لیگ برتر، لالیگا و سری A‌ توپ می‌زنند. اوتمار هیتسفلد می‌تواند کارگردانی تیمی را برعهده داشته باشد که لژیونرهایی از پنج لیگ برتر اروپا در آن حاضر هستند.

ـ عملکرد

سوئیس اگرچه کشوری چندان فوتبالی نیست، با این حال عملکرد خوبی را در جام جهانی از خود به جای گذاشته است. سه بار حضور در دور یک چهارم نهایی (۱۹۳۴، ۱۹۳۸ و ۱۹۵۴) همراه با دو بار راهیابی به دور یک هشتم نهایی (۱۹۹۴ و ۲۰۰۲) کارنامه این کشور اروپایی در جام‌های جهانی بوده است. سوئیس برای نهمین بار در جام جهانی حاضر می‌شود.

ـ‌ مربی

سوئیسی‌ها با حضور اوتمار هیتسفلد در نیمکت مربیگری سوئیس که پس از یورو ۲۰۰۸ جایگزین کوبی کوهن شده است، از یک مربی برنده برخوردار هستند. او چه با بوروسیا دورتموند (۱۹۹۷) و چه همراه با بایرن مونیخ (۲۰۰۱) قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا را تجربه کرده است. او به جز باخت ۲ بر یک برابر لوکزامبورگ در نخستین بازی‌اش به عنوان مربی "Nati" در دیگر موارد رشته کار را به خوبی در دست داشته است.

ـ‌ ستاره

الکساندر فرای در یورو ۲۰۰۸ چهره تراژیک تیم ملی کشورش بود. مهاجم و امید نخست سوئیس در همان بازی نخستین دچار آسیب دیدگی شد و با چشمانی گریان زمین مسابقه را ترک کرد. این بازیکن ۳۰ ساله پس از بازی برای بوروسیا دورتموند به کشورش بازگشته و برای FC بازل توپ می‌زند.

او اگرچه در تمرین‌های پایانی آماده سازی پیش از سفر به آفریقای جنوبی دچار آسیب دیدگی شد، با این حال هیتسفلد براین باور است که می‌تواند در جام جهانی روی او حساب کند. اما نه شاید از بازی نخست.

ـ پیش‌بینی

بازی‌های تدارکاتی چندان خوب پیش نرفتند. از جمله باخت ۳ بر یک برابر اروگوئه و یا شکست‌های یک بر صفر برابر نروژ و کاستاریکا. تساوی یک بر یک برابر ایتالیا امیدوارکننده بود. با این همه سوئیس در آفریقای جنوبی تنها ۳ بازی را انجام خواهد داد و سپس به خانه بازخواهد گشت.

۳)‌ هندوراس

این کشور واقع در آمریکای مرکزی از جمله کم شانس‌ترین تیم‌های حاضر در جام نوزدهم به شمار می‌آید. حتی حضور در جام جهانی آفریقای جنوبی نیز برای این کشور ۸ میلیون نفری موفقیت بزرگی به شمار می‌آید. آنها تیمی دارند که عمده بازیکنانش را فوتبالیست‌های شاغل در لیگ داخلی هندوراس شکل می‌دهد. تیمی باتجربه اندک حضور در عرصه بین‌المللی. شاید باخت ۳ بر صفر برابر رومانی در آخرین بازی تدارکاتی نیز گویای همین نکته باشد.

ـ عملکرد

هندوراس پس از سال ۱۹۸۲ دومین حضورش را در جام جهانی تجربه می‌کند. آنها در اسپانیا تیمی سختکوش بودند. اسپانیا و ایرلند شمالی را با تساوی یک بریک متوقف کردند و برابر یوگسلاوی وقت نیز تنها با یک گل شکست خوردند تا با احترام فراوان به خانه بازگردند.

ـ مربی

رینالدو روئدا از سال ۲۰۰۶ مربی این تیم است و اکنون قهرمان ملی به شمار می‌آید. به ویژه پس از آن که این کلمبیایی ۵۳ ساله هندوراس را به آفریقای جنوبی رساند. او در کلمبیا باشگاه‌هایی چون دپورتیوو کالی و ایندپندنته مدلین و همچنین تیم ملی این کشور را (از ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۶) هدایت می‌کرد.

ـ‌ ستاره

دیوید سوآزو یکی از معدود چهره‌های بین‌المللی هندوراس است. مهاجمی که با اینتر قرارداد دارد اما به طور قرضی در جنوا توپ می‌زند. او در سال ۲۰۰۶ بهترین بازیکن خارجی سری A شناخته شد.

ـ پیش‌بینی

حضور در جام جهانی همه چیز است. این شعار المپیکی به نظر برای هندوراسی‌ها در جام جهانی هم بسنده می‌کند. فقدان تجربه و کلاس بالا باعث می‌شود تا شمار بازی‌های این تیم در آفریقای جنوبی از سه بازی تجاوز نکند. قعرنشین گروه H.

۴)‌ شیلی

این کشور آمریکای جنوبی اگرچه از جمله بزرگان فوتبال دنیا به شمار نمی‌آید اما روی هم رفته از سابقه‌ای در خور توجه برخوردار است. قرمزها چهار بار در فینال کوپا آمه ریکا حاضر بوده‌اند و در سال ۱۹۶۲ نیز میزبان جام جهانی. شیلی در سال‌های گذشته با ایوان زامورانو و مارچلو سالاس از ستاره‌های برجسته‌ای نیز برخوردار بود.

ـ‌ عملکرد

سومی جهان در ۱۹۶۲ همه را شگفت زده کرد. آنها در نیمه نهایی ۴ بر ۲ به برزیل باختند. شیلی روی هم رفته ۷ بار در جام جهانی حاضر بوده است. آخرینش ۱۹۹۸ فرانسه.

ـ مربی

مارچلو بیلسای آرژانتینی از سال ۲۰۰۹ روی نیمکت این تیم می‌نشیند، در حالی که کشورش را از ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۴ مربیگری می‌کرد. تیم‌های او به ارائه فوتبالی تهاجمی معروف هستند.

ـ ستاره

آرتورو ویدال در خط دفاع شیلیایی‌ها به خاطر ارائه بازی تهاجمی از سوی این تیم کار زیادی را پیش ‌رو دارد. این بازیکن ۲۳ ساله در بایرلورکوزن ارزش‌ها و توانایی‌هایش را اثبات کرده است.

ـ‌ پیش‌بینی

آنها شگفتی ساز شده و با اسپانیا راهی دور دوم رقابت‌ها می‌شوند. ترکیبی از یک مربی باتجربه و تیمی جوان و جویای موفقیت کلید پیروزی شیلیایی‌هاست.



همچنین مشاهده کنید