چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
بهترین رنگ در نگاه قرآن
بهترین رنگ آن است که صفا و بقا داشته و چشم اولیای خدا را به خود جلب کند. همرنگ با فطرت و منطق بوده، مشتری آن خدا، و بهای آن بهشت باشد. همه رنگها پاک میشوند، قبیله، نژاد و نسب، دیر یا زود از بین میروند، ولی آنچه ابدی و باقی است همان رنگ و صبغه الهی یعنی اخلاص و ایمان است.صِبْغَةَ اللّهِ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللّهِ صِبْغَةً وَنَحْنُ لَهُ عَابِدونَ (بقره ۱۳۸).این است نگارگری الهی و کیست خوشنگارتر از خدا؟ و ما او را پرستندگانیم. به دنبال دعوتی که در آیات سابق از عموم پیروان ادیان، دائر به تبعیت از برنامههای همه انبیا شده بود، در آیه مورد بحث، به همه آنها فرمان میدهد که تنها رنگ خدایی را بپذیرید (که همان رنگ ایمان و توحید خالص است). در واقع قرآن فرمان میدهد همه رنگهای نژادی و قبیلگی و سایر رنگهای تفرقهانداز را از میان بردارند و همگی به رنگ الهی در آیند.انسان در زندگی خویش باید رنگی را بپذیرد، امّا در میان همه رنگها، رنگ خدایی بهتر است. ناگفته پیداست که تا رنگ نژاد و قبیله و هوس ها را کنار نگذاریم، رنگ وحدت و برادری و تسلیم امر خدا بودن را نخواهیم گرفت. همه رنگها به مرور زمان کمرنگ و بیرنگ میشود امّا رنگ خدایی همیشگی و پایدار است.«کُلُّ شَیْءٍ هَالِکٌ إِلَّا وَجْهَهُ» ( قصص، ۸۸) و چه رنگی بهتر از رنگ خدا که او را عبادت و بندگی میکنیم.
بگذریم که قوم هود، کودکان خود را با آبی مخصوص شستوشو داده و بدینوسیله به او رنگ مذهبی میدادند. قرآن بر این منطق بی اساس، خط بطلان میکشد و میگوید: بهتر این است که به جای رنگ ظاهر و رنگهای خرافاتی و تفرقهانداز، رنگ حقیقت و خدایی را بپذیرید تا روح و جانتان از هر آلودگی پاک گردد. اگر مردم رنگ خدایی بپذیرند یعنی رنگ وحدت و عظمت و پاکی و پرهیزکاری، رنگ بی رنگی و عدالت و مساوات و برادری و برابری، رنگ توحید و اخلاص، میتوانند در پرتو آن به همه نزاع ها و کشمکشها پایان دهند و ریشههای شرک و نفاق و تفرقه را بر کنند. در حقیقت این همان بی رنگی و حذف همه رنگهاست.
در واقع انسانی که با جهان بینی توحیدی زندگی میکند و تنها خداوند را موثر در عالم وجود میداند و تمام قدرتهای غیرخدایی را نفی میکند، زندگی او رنگ شاد خدایی دارد .او با آرامش و اطمینان و به دور از هر گونه اضطراب و نگرانی و دلهره زندگی میکند، عزت نفس دارد و شخصیت خود را باور کرده است و هرگز در مقابل زورمداران سر خم نمیکند و رنگ خدایی در تمام شئون زندگی او آشکار است.در احادیث متعددی از امام صادق(علیه السلام) در تفسیر این آیه نقل شده که مقصود از: صِبْغَةَ اللَّهِ آیین پاک اسلام است (نور الثقلین جلد ۱ صفحه ۱۳۲)و در حدیث دیگری آمده است: شخصی در دیوار خانه خود سوراخی ایجاد میکرد، امام صادق علیه السلام پرسید: چرا این کار را انجام میدهی؟! جواب داد: تا دود اجاق منزل بیرون رود. امام فرمود: میتوانی این منظور را داشته باشی که روزنه ورود روشنایی قرار دهی تا اوقات نماز را بشناسی. یعنی اگر بناست در دیوار روزنهای ایجاد شود، چرا تنها برای بیرون کردن دود باشد؟ چرا برای ورود نور نباشد؟ (آیة اللَّه جوادی، تفسیر موضوعی، ج ۵، ص ۱۳۲) بله میتوان به هر کاری، رنگ خدایی داد.راه خدا یکی است. اگر رنگ خدایی نباشد، رنگهای دیگر، انسان را گیج و متحیّر میکند. پیامهای آیه:۱ـ ایمان به خدا، پیامبران، کتابهای آسمانی و تسلیم خدا بودن، صبغه و رنگ خدایی است. در آیات قبل فرمود: «قُولُوا آمَنَّا بِاللَّهِ وَ»، در این آیه میفرماید: «صِبْغَةَ اللَّهِ».۲ـ برترین و زیباترین رنگها، صبغه و رنگ الهی است. «وَ مَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ صِبْغَةً».۳ـ باید تنها بنده خدا بود، نه بنده دیگران. «وَ نَحْنُ لَهُ عابِدُونَ».
آمنه اسفندیاری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست