شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

۱۴ آبان ـ ۵ نوامبر ـ نمونه ای دیگر از بلعیدن شرق ؛ و این بار در چین


۱۴ آبان ـ ۵ نوامبر ـ نمونه ای دیگر از بلعیدن شرق ؛ و این بار در چین

تسلط بر سرزمین های دیگر كه همچنان ادامه دارد ، در طول تاریخ و در هر مقطع به مقتضای زمان شكل خاصی داشته است. در زمان اقتدار روم به یك صورت و پس از كشف راههای دریایی توسط اروپاییان …

تسلط بر سرزمین های دیگر كه همچنان ادامه دارد ، در طول تاریخ و در هر مقطع به مقتضای زمان شكل خاصی داشته است. در زمان اقتدار روم به یك صورت و پس از كشف راههای دریایی توسط اروپاییان به صورتی دیگر بود. در قرن ۱۹ چهره دیگر داشت و در سده ۲۰ و دهه اول قرن ۲۱ تغییر چهره داد. به یك نمونه از این سلطه گری در قرن ۱۹ به مناسبت سالگرد آن اشاره می شود:

دولت المان كه در صدد ایجاد یگ پایگاه دریایی در خاك چین بود كه قدرتهای بزرگ با سوء استفاده از ضعف بنیه دفاعی این كشور و نداشتن اسلحه پیشرفته سرگرم قطعه ــ قطعه كردنش بودند پنجم نوامبرسال ۱۸۹۷ میلادی قتل دو «مروج » آلمانی مذهب كاتولیك را در چین بهانه قرارداد و به ناوگان خود دستور تصرف منطقه خلیج «كیائو شو» را صادر كرد. این دو « مروج »اول نوامبر كشته شده بودند.

دولت آلمان پروتستان مذهب بود ، اما آلمانی بودن این دو مبلغ فرصت مناسبی به دست دولت آلمان برای تصرف اراضی مورد نظرش را در خاك چین داد كه از مدتی پیش در جستجوی آن بود و به نام خونخواهی دستور حمله نظامی داد!.

ناوگان آلمان منطقه خلیج «كیائو شو» را كه مطمح نظر آن دولت در خاك چین بود تصرف كرد و آلمان دهكده ساحلی «كینگ داو» را در ان منطقه به صورت پایگاه در یایی خود در آورد و آنجا را مجهز و كشتی ها جنگی خود را مستقر ساخت. دولت وقت چین در قتل دو مروج المانی مطلقا دست نداشت.

می دانیم كه اروپاییان با استفاده از دانش چینیان كه از طریق سفرنامه ماركوپولو برآن واقف شده بودند باروت و قطب نما و كاغذ ساختند و با سلاحها ی پیشرفته سرزمین های دور دست را كه به مراتب بزرگتر و پرجمعیت بودند تصاحب كردند و از آن زمان سیاست جلوگیری از دستیابی كشورهای سایر قاره ها به اسلحه پیشرفته را اتخاذ و آن را به اجرا گذارده اند تا سلطه خود راكه هدف عمده اش اقتصادی است از دست ندهند.