چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

راست قامتی که جاودان تاریخ شد


راست قامتی که جاودان تاریخ شد

سی ویک سال پیش, در ساعت ۷ و ۲۱ دقیقه هفتم تیر ماه سال ۱۳۶۰ آیت الله شهید دکتر بهشتی رئیس وقت دیوان عالی کشور و دبیرکل حزب جمهوری اسلامی به همراه ۷۲ تن از یاران باوفای امام ره که همگی از نخبگان طراز اول سیاسی, اقتصادی, اجتماعی, فرهنگی و علمی کشور و برخوردار از سوابق شاخص و طولانی مبارزات سیاسی و انقلابی علیه رژیم ستم شاهی بوده و پس از انقلاب نیز در سمت هایی از جمله نمایندگی مجلس شورای اسلامی و عضو هیات دولت شهید محمدعلی رجایی بودند, در انفجاری در میعادگاه عشق, دفتر حزب جمهوری اسلامی واقع در سرچشمه تهران به شهادت رسیدند و امام راحل عظیم الشان و پیروان او را در غم و اندوه فراوان فرو بردند

سی‌ویک سال پیش، در ساعت ۷ و ۲۱ دقیقه هفتم تیر ماه سال ۱۳۶۰ آیت‌الله شهید دکتر بهشتی رئیس وقت دیوان عالی کشور و دبیرکل حزب جمهوری اسلامی به همراه ۷۲ تن از یاران باوفای امام (ره) که همگی از نخبگان طراز اول سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و علمی کشور و برخوردار از سوابق شاخص و طولانی مبارزات سیاسی و انقلابی علیه رژیم ستم شاهی بوده و پس از انقلاب نیز در سمت‌هایی از جمله نمایندگی مجلس شورای اسلامی و عضو هیات دولت شهید محمدعلی رجایی بودند، در انفجاری در میعادگاه عشق، دفتر حزب جمهوری اسلامی واقع در سرچشمه تهران به شهادت رسیدند و امام راحل عظیم‌الشان و پیروان او را در غم و اندوه فراوان فرو بردند.

به همین مناسبت همه ساله این روز به عنوان سرآغاز هفته قوه قضائیه گرامی داشته می‌شود. چنانچه مروری کوتاه به وقایع اول انقلاب به خصوص جریانی که منجر به وجود آمدن هفتم تیر سال شصت شد داشته باشیم مشاهده می‌کنیم که منافقین به عنوان تشکیلاتی‌ترین اپوزیسیون انقلاب اسلامی برنامه‌ریزی دقیقی جهت انحراف انقلابمان که ثمره خون‌های هزاران شهید و جانباز و معلول بودند انجام داده بودند و همچنین برنامه‌ای حساب شده برای ضربه‌زدن و در نهایت شکست انقلاب داشتند و در ابتدا با ترور شخصیت‌ها و یاران وفادار و مخلص اطرافیان بنیانگذار جمهوری اسلامی کار خود را آغاز و سپس اقدام به حذف و ترور فیزیکی آنها کردند و در حالی که جوانان غیور و سلحشور این سرزمین در جبهه‌های نبرد مشغول خلق حماسه‌های ماندگار بودند، آنها در داخل کشور سعی در عملی کردن نیات پلید خود داشتند.

از دیدگاه امام خمینی(ره) مظلوم زیستی شهید بهشتی بیش‌از شهادت وی متاثرکننده بود. این مظلومیت به سبب این بود که منافقین حساب شده عمل کرده و قبل از ترور فیزیکی ایشان، اقدام به ترور شخصیت آن مظلوم کردند، امام خمینی(ره) بر این عقیده بودند که دشمنان انقلاب و شهید بهشتی تلاش داشتند او را انسانی ستمکار و ضدمردمی و جاه‌طلب معرفی کنند، در حالی که چنین نبود.

بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی در جایی فرمودند«بهشتی مظلوم زیست و مظلوم مرد و خاری در چشم دشمنان اسلام بود» یا در جایی دیگر که می‌فرمایند تاثر بیشتر من از مظلومیت شهید بهشتی است نه شهادت ایشان.

همچنین رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در مورد شهید بهشتی می‌فرمایند: «شهید بهشتی یکی از آن شخصیت‌هایی بود که یک حالت استثنایی در آنها مشاهده می‌شود. می‌دانید آدم‌ها دو جور هستند؛ یکی آدم‌هایی که هیچ ویژگی استثنایی در آنها نیست، با استعداد، بافکر، ارزشمندند ولی عادی و معمولی‌اند. لکن بعضی هستند که از معمول انسان‌ها یک چیزی بیشتر دارند، یک برجستگی در این‌ها وجود دارد. این برجستگی خیلی زود فهمیده نمی‌شود، و به مرور زمان مشهود می‌شود و بهشتی از این قبیل بود. او دارای فکر بلند بود. مغز قوی و فعال داشت . علاوه بر این دارای اراده و روحیه ممتازی بود، برخود و احساسات خویش شدیدا غالب بود. بیشتر یک فرد متفکر بود تا احساساتی اگر چه گاهی اوقات احساسات او یک جمعیت میلیونی را به خروش می‌آورد.»

به راستی شهید مظلوم آیت‌الله دکتر بهشتی این خلف صالح انقلاب و امام راحل عظیم‌الشان با آن تعبد به خداوند متعال، صفای باطن، پاکی روح و فداکاری گسترده‌ای که در مورد امت مسلمان داشت، دشمن سرسخت معاندان اسلام و مسلمانان بود. شهید دکتر بهشتی در یکی از سخنرانی‌هایش می‌گوید: «ما زیر بار سختی‌ها، مشکلات و دشواری‌ها قد خم نمی‌کنیم، ما راست قامتان جاودانه‌ تاریخ خواهیم ماند. تنها موقعی سر پا نیستیم که یا کشته شویم یا زخم بخوریم و برخاک بیفتیم، در غیر این صورت هیچ قدرتی نمی‌تواند پشت ما را خم کند».

شهید مظلوم بهشتی یکی از محورهای اصلی انقلاب و از یاران صدیق و با ارزش امام خمینی(ره) بود. وی دژی مستحکم و نفوذ ناپذیر در مقابل گروه‌های الحادی و منافقین کوردل بود و در فهم اسلام آنچنان از صلابت و تسلط و استحکام برخوردار بود که دوست و دشمن در برنامه‌های بحث‌های آزاد سیمای جمهوری اسلامی با شرکت گروه‌های مختلف به آن اذعان داشتند، در تمامی بحث‌ها از لحاظ رعایت وقت و احترام به افراد و صحبت‌های مستدل، سرآمد بود.

در عین حال شخصیتی بزرگ و شجاع، قوی و مقاوم و آینده‌نگر بود. انقلاب اسلامی که با خون‌ پاک او و دیگر شهدا آبیاری شده در حال حاضر باعث‌ بیداری اسلامی شده و به دیگر کشورها با فکر و عقیده امثال شهید بهشتی و سایر بزرگان انقلاب صادر شده نه با زور اسلحه و سرنیزه. شهید بهشتی یک روحانی برجسته بود که تمامی صفات خوب اخلاقی را دارا بود. وی فردی موقر، مودب، فهیم، بردبار، وقت شناس، باگذشت و مدیری بسیار توانمند و شیفته خدمت بود. چنانچه می‌گفت:‌«ما شیفتگان خدمتیم نه تشنگان قدرت».

نویسنده : حمید لباف



همچنین مشاهده کنید