چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

حامیان اصلی گروه های تروریستی چه کسانی هستند


حامیان اصلی گروه های تروریستی چه کسانی هستند

با نگاهی گذرا به تاریخ در می یابیم گروه ها و جریانات ​افراطی​ همواره با تعصبات جاهلانه خود و با استفاده از پوشش دین و ایدئولوژی, مورد سوء استفاده قدرت طلبان بوده و به ابزاری برای حفظ منافع آنها تبدیل شده اند, به طوری که قدرت طلبان زورگو پس از دستیابی به خواسته خود از طریق این گروه های جاهل و جنایتکار, خودشان در صدد از بین بردن این گروه ها برآمده اند

با نگاهی گذرا به تاریخ در‌می‌یابیم گروه‌ها و جریانات ​افراطی​ همواره با تعصبات جاهلانه خود و با استفاده از پوشش دین و ایدئولوژی، مورد سوء‌استفاده قدرت‌طلبان بوده و به ابزاری برای حفظ منافع آنها تبدیل شده‌اند، به طوری که قدرت‌طلبان زورگو پس از دستیابی به خواسته خود از طریق این گروه‌های جاهل و جنایتکار، خودشان در صدد از بین بردن این گروه‌ها برآمده‌اند.

هر روز که از خواب بیدار می شویم و پیچ رادیو را بازکرده، تلویزیون را روشن می کنیم یا روزنامه ها را ورق می زنیم، مواجه می شویم با خبر یک بمب گذاری، حمله انتحاری یا حرکت تروریستی که متعاقب آن نیز گروه یا گروه هایی مسئولیت این اقدامات غیرانسانی را به عهده می گیرند. هرچند صدای شعار مبارزه با تروریسم نهادها و کشورهای مدعی حقوق بشر، گوش فلک را کر کرده، اما تاکنون ادعای آنها در حد همان شعار باقی مانده و اقدام عملی در این خصوص انجام نداده یا نخواسته اند که انجام دهند.

این در حالی است که ایران که در طول این سال ها قربانی تروریسم بوده، از سال های نخست طلوع خورشید انقلاب اسلامی تاکنون، همیشه با ترور و تروریسم مخالف بوده و به مبارزه با آن پرداخته است، به طوری که دولت جمهوری اسلامی ایران در بیست و هشتم آبان ۱۳۸۲ لایحه مبارزه با تروریسم را تصویب کرد.

براساس آمار و اطلاعات کتاب جامع شهدای ترور کشور، جمهوری اسلامی ایران بیش از ۱۷ هزار نفر از شهروندان و مقامات سیاسی خود را در مواجهه با گروه های مختلف تروریستی از دست داده که بیش از ۱۲ هزار نفر آنان به دست عوامل گروهک منافقین شهید شده و بقیه نیز به دست عوامل گروهک های دیگر وابسته به دشمنان ازجمله فرقان، کومله، دموکرات، توده، اشرار، پژاک، جندالله (گروهک ریگی)، خلق عرب و تندر به شهادت رسیده اند. همچنین بیش از ۵۰۰۰ نفر، جانبازان این ترورها هستند.

حال سوال اینجاست که براستی حامیان اصلی گروه های تروریستی چه کسانی هستند و از حمایت خود چه نفعی می برند؟

گروه های تروریستی در چند سال اخیر و بویژه پس از آغاز بحران سوریه، به تهدیدی واقعی برای کشورهای منطقه تبدیل شده اند؛ اما این گروه ها از کجا آمده اند و از کجا پول و سلاح به دست می آورند؟

دولت اسلامی عراق و شام یا داعش گروه مسلحی است که با تفکرات سلفی افراطی و تروریستی​در تلاش است در سوریه و عراق به اصطلاح خلافت اسلامی ایجاد کند. سرکرده این گروه تروریستی ابوبکر البغدادی نام دارد که طبق اسناد و مدارک موجود، در پایگاه های نظامی آمریکا آموزش دیده است.

عناصر گروه داعش مانند جبهه النصره از بی رحم ترین تروریست های حاضر در سوریه و عراق هستند. فیلم ها و تصاویر منتشر شده از جنایت های این گروه تروریستی موجب شد حامیان گروه های مسلح در سوریه مدعی شوند از این گروه حمایت نمی کنند. حتی برخی گروه ها نیز برای افزایش دریافت حمایت های بین المللی، خود را مخالف این گروه جلوه داده و با داعش وارد جنگ شده اند.

اما با وجود اعلام برائت حامیان گروه های مسلح از داعش و جبهه النصره، کمک های حامیان خارجی همچنان به دست این دو گروه می رسد. این کمک ها در قالب حمایت مالی، تسلیحاتی، لجستیکی، اطلاعاتی و آموزشی از سوی حامیانی مانند عربستان سعودی، قطر و ترکیه ​ همراه چند کشور غربی، موجب ادامه جنگ و ویرانی در سوریه شده است.

گروه داعش ساختاری سازمانی دارد که متشکل از امرای مناطق و فرماندهان عملیاتی است که از امرای القاعده در عراق دنباله روی می کنند.

گروه موسوم به ​ جبهه النصره لاهل الشام ​ از گروه های وابسته به القاعده در سوریه است که عقاید آن بر پایه تفکرات سلفی افراطی استوار شده است. این گروه تروریستی اواخر سال ۲۰۱۱ و با آغاز جنگ و بحران در سوریه تشکیل شد.

این گروه نیز مانند دیگر شاخه های القاعده با وجود ادعای اسلام هیچ گاه درخصوص رژیم صهیونیستی، اشغال سرزمین فلسطین و رنج مردم این سرزمین موضعگیری نکرده و حتی یک گلوله برای آزادی این سرزمین شلیک نکرده است.

عناصر جبهه النصره به طور مستقیم از دفتر فاروق طیفور، سرکرده اخوان المسلمین سوریه در استانبول و اتاق عملیات بین المللی ـ که در مرز ترکیه و سوریه تشکیل شده است ـ دستور می گیرند.

به نوشته هفته نامه فرانسوی اوکانارد آنشینیه، این اتاق شامل افسران فرانسوی، آمریکایی، قطری و ترک است.

همچنین عناصر این گروه از کشورهای مختلف به سوریه آمده اند که اکثر آنان عرب، ترک، ازبک، چچنی، تاجیک​ و اروپایی هستند.

اعلام مرگ بن لادن

رسانه های آمریکایی پس از چندین سال تاخت و تاز نیروهای این کشور در کشورهای منطقه خاورمیانه به بهانه مبارزه با تروریسم و القاعده، سرانجام اعلام کردند اسامه بن لادن سرکرده القاعده بامداد دوم می ۲۰۱۱ در عملیات نیروهای ویژه آمریکایی کشته شد.

این در حالی است که گزارش های بسیاری درخصوص ارتباط دستگاه اطلاعات مرکزی آمریکا و القاعده منتشر شده و در همین ارتباط، رابین کوک وزیر خارجه سابق انگلیس در سال های ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۱ گفته است تشکیل القاعده و جمع شدن یاران بن لادن در نتیجه سوء تدبیر گسترده دستگاه های امنیتی غربی است و آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا این عناصر را برای جنگ با روس ها آموزش داده بود. گزارش های بسیاری درخصوص این که کدام طرف حامی اصلی طالبان است، منتشر شده اما برخی طالبان را به سازمان اطلاعات پاکستان مرتبط می کنند و برخی نیز آن را ساخته و پرداخته سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) می دانند.

بندر بن سلطان، رئیس سابق سازمان اطلاعات عربستان هماهنگی هایی با منافقین برای انجام اقدامات تروریستی انجام داده و اتاق عملیاتی نیز در کشور اردن برای آنها ترتیب داده است.

کمک به فعالیت اشرار در شرق ایران

بعد از حمایت هایی که عربستان از گروهک تروریستی ریگی داشت، گفته می شود بندر بن سلطان، رئیس سابق و بدنام دستگاه اطلاعاتی عربستان ـ که پدر خوانده تروریسم خوانده می شود ـ۵۰۰ میلیون دلار برای حمایت از این گروه ها اختصاص داده است.

اوایل سال ۱۳۸۵ شمسی و پس از ظهور گروهک شیطانی و تروریستی موسوم به جندالله به سرکردگی عبدالمالک ریگی، شبکه العربیه در مستندی فیلم های تبلیغاتی محض از عبدالمالک ریگی ـ تصاویری از تیراندازی به سمت کوه ـ پخش کرد و بعدها نیز این شبکه اولین و تنها رسانه ای بود که فیلم های ترور و سربریدن سربازهای ایرانی و اطلاعیه های گروهک تروریستی موسوم به جندالله را پخش می کرد. العربیه همراه تلویزیون صدای آمریکا تنها رسانه هایی بودند که امکان گفت وگو با این تروریست را پیدا کردند. زمانی که ریگی در یک عملیات پیچیده اطلاعاتی دستگیر شد، العربیه نتوانست خشم خود را از این موضوع پنهان کند و از زبان کسی که خود را سخنگوی گروهک تروریستی ریگی معرفی می کرد، گفت «حرکت های تروریستی علیه ایران ادامه خواهد داشت» و درواقع این پیام، نه پیامی از زبان سخنگوی گروهک ریگی که پیامی از طرف سخنگوی رسانه ای گروه های تندرو در برخی کشورهای منطقه تلقی شد! همچنین انتشار برخی تصاویر از عبدالمالک ریگی در پایگاه نظامی آمریکا، نشان از ارتباط این فرد و گروهک وابسته اش به آمریکا داشت.

نزدیک به سه سال بعد، شبکه العربیه اولین شبکه ای بود که اطلاعیه گروهک شیطانی موسوم به جیش العدل درباره به شهادت رساندن ۱۴ مرزبان ایرانی را منتشر کرد. وابستگی و حمایت عربستان سعودی از گروهک های تروریستی ایران وقتی واضح تر می شود که در همان زمان، پایگاه خبری فرانسوی Intelligence online نوشت: بندر بن سلطان رئیس دستگاه اطلاعاتی سعودی، افزایش فعالیت خود را در منطقه بلوچستان ایران از جنبه حمایت از یک گروه بنیادگرای مخالف ایران با هدف برهم زدن ثبات این کشور آغاز کرده است.

این پایگاه خبری افزود: بندر بن سلطان از دستگاه اطلاعاتی پاکستان(ISI) خواست تا عناصر جیش العدل را درخصوص جنگ های چریکی آموزش داده، سلاح لازم را برای اجرای حملات در داخل ایران در اختیار آنها قرار دهد. بندر بن سطان حامی، مالی جیش العدل روابط ویژه ای با آمریکا برای پیش بردن سیاست های ضدایرانی دارد.

خبرگزاری رویترز نیز در نوشته ای به نقش بندر در روابط ایران و عربستان پرداخته، می نویسد عربستان که ایران را رقیبی برای نفوذ خود در منطقه می داند، با حمایت از مخالفان دولت سوریه و تلاش برای سرنگونی بشار اسد، به مواجهه با طرح های ایران نه فقط در سوریه، بلکه در تمام کشورهای عربی پرداخته است.

ظاهرا وی پشت پرده اغلب ناامنی های منطقه بوده، حال آن که عربستان بازوی اجرایی یک توطئه صهیونیستی در خاورمیانه است چراکه آنچه امروز در خاورمیانه می گذرد بیش از همه به سود رژیم صهیونیستی است! از کودتای نظامی در مصر و سرکوب انقلاب مردمی این کشور تا جنگ و تخریب در سوریه و حوادث تروریستی در عراق،همگی به معنای درگیر کردن کشورهای عربی و اسلامی با مسائل داخلی و ایجاد حاشیه امن برای رژیم صهیونیستی است.