پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
بررسی اثر شرایط محیطی بر تغییرات كربوهیدراتها در سه گونه اكالیپتـوس، Eucaliptus: E. camadulensis Dehnh.
جهت بدست آوردن نشانگرهای بیوشیمیائی كربوهیدراتی در شرایط مختلف بومشناختی فصلی، سرشاخههای برگدار سه گونه .E. froticetorum Muell , E. camaldulensis Dehnh و E. viminalis Labill ازمناطق: زاغمرز (مازندران)، نورآباد ممسنی (فارس) و ملاوی (لرستان) جمع آوری شد. با عصارهگیری الكلی-آبی و سپس آبی، قندهای محلول(غیرساختمانی) استخراج گردیدند. ویژگیها و تغییرات كمّی و كیفی قندهای استخراج شده توسط تكنیكهای رنگسنجی، كروماتوگرافی لایه نازك ((TLC،كروماتوگرافی گاز- مایع ((GLC و كروماتوگرافی گازی-طیفنگار جرمی (GC-MS) مورد بررسی قرار گرفت. مقدار قندهای احیاكننده ، بر حسب شرایط بوم شناختی، فصلی و گونه گیاهی، از mg/g DW ۴۵/۳ تا mg/gDW ۹/۱۸ با متوسط mg/gDW ۹/۱۲ و قندهای غیر احیاكننده ( الیگوساكاریدها) از mg/gDW ۲/۱۰ تا mg/gDW ۳/۴۷ با میانگین mg/gDW ۵/۲۰، و پلی ساكاریدها از mg/gDW۱۸/۸ تا mg/gDW۷۷/۲۵ با متوسط mg/gDW ۱۲در تغییر بود. كاهش مقدار پلی ساكاریدها با افزایش قندهای غیراحیاكننده و افزایش آنها با افزایش قندهای احیاكننده همراه بود. در مناطقی با زمستان سرد و تابستان گرم افزایش قندهای آزاد سلولی بویژه ساكارز و رافینوز مشاهده گردید. منوساكاریدهای گلوكز، فروكتوز، رامنوز، گزیلوز، فوكوز و ریبوز و همچنین اورونیك اسیدهای گالاكتورونیك و گلوكورونیك و الیگوساكاریدهای ساكارز و رافینوز قندهای غیر ذخیرهای را تشكیل میداد. اثری از مالتوز كه در برخی از درختان همانند صنوبر گزارش شده است در اكالیپتوسهای مورد بررسی دیده نشد. برخلاف اكثر گیاهان كه پلیساكارید ذخیرهای آنها نشاسته و یا تركیبات فروكتانی است، در این سه گونه پلیمریاست با زیر واحدهای : گلوكز، گالاكتوز، آرابینوز-مانوز، رامنوز، گزیلوز، گالاكتورونیك اسید و گلوكورونیك اسید كه بیشتر شبیه واحدهای سازنده تركیبات پكتینی دیواره سلولی است. كروماتوگرامهای گاز-مایع نشان داد كه در مناطقی با زمستان سرد، واحدهای سازنده پلیساكاریدهای ذخیرهای بیشتر از نوع گلوكز-گالاكتوز است تا آرابینوز-رامنوز، زیرا در شرایط تنشی با تخریب پلی ساكارید ذخیرهای، واحدهای سازنده الیگوساكاریدهای رافینوزی مهیا میشود كه در مقاومت به تنشها و شرایط سرمائی نقش دارد. این عمل با كاهش نقطه انجماد آب بافت و تنظیم فشار اسمزی از طریق افزایش غلظت شیره واكوئلی انجام میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست