چهارشنبه, ۶ تیر, ۱۴۰۳ / 26 June, 2024
مجله ویستا

خوب بخوریم تا سالم تر زندگی کنیم


خوب بخوریم تا سالم تر زندگی کنیم

مفهوم ”تغذیه مناسب“ افسانه ای بیش نیست در غذائی که می خوریم عمدتاً مواد مؤثر در سلامتی و رفع نیازهای بدن وجود ندارد

بسیاری از انسان‌ها معتقدند چنانچه خوب غذا بخورند، الزاماً موادغذائی مؤثر در سلامتی و زندگی سالم را دریافت می‌نمایند. اما دکتر پاتریک هولفورد یکی از برجسته‌ترین متخصصان تغذیه معتقد است که در ۱۵ سال گذشته حتی یک گزارش و یا مطالعه علمی در خصوص تأیید چنین نظریه‌ای منتشر نگردیده است. به‌نظر می‌رسد که مفهوم ”تغذیه مناسب“ افسانه‌ای بیش نیست در غذائی که می‌خوریم عمدتاً مواد مؤثر در سلامتی و رفع نیازهای بدن وجود ندارد.

مشکل اساساً از طریق عملکرد غلط در کشاورزی و بهره‌گیری از این روش‌های غیرعلمی، برداشت بیش از حد مواد غذائی از طریق کشاورزی یا استفاده از انواع سموم جهت روش‌های فوق و مواد به‌کار رفته در آنها عمدتاً زمین را تهی از موادغذائی نموده، موجودات میکروسکوپی مفید موجود در آن را که قادرند موادمعدنی را به مواد اساسی و حیاتی تبدیل نمایند را از بین می‌برند. در نتیجه به هیچ وجه نمی‌توان بر ارزش‌های غذائی موادی که تحت این زنجیره غلط کشت می‌شوند استناد نمود و در واقع میوه‌ها و سبزیجاتی که در دسترسمان هستند تنها دارای بخشی از املاح و ویتامین‌های مورد نیاز می‌باشند و تنها بخشی از آنچه را که سابقاً با قاطعیت ادعای وجودی داشته را در خود نهفته دارند که ممکن است هیچ انطباقی در چنین وضعیتی وجود نداشته باشد.

سقوط قهقهرائی ارزش‌های موادغذائی و کیفیت آنها در دوران معاصر در هاله‌ای از تاریکی دهشتناک گسترش و شیوع بیماری‌های تحلیل دهنده و بیماری‌های ناشی از نقصان ایمنی بدن خودنمائی می‌کند.

برآورد می‌گردد که یک انسان عادی حجمی برابر با یک گالن موادشیمیائی و سموم دفع آفات نباتی را در طول یک سال می‌بلعد.

با وجود چنین حجم عظیمی از مواد شیمیائی و آلوده کننده در محیط پیرامون ما، جای بسی تعجب است که برخی ادعا می‌نمایند که ما از یک رژیم غذائی مناسب پیروی می‌کنیم. دلیل واضح این امر این است که سموم در طول رشد و نمو انسان تمایل فراوان به ترکیب با هم و تشکیل سموم جدیدتر را در بدن دارند.

اما راه‌حل مؤثری نیز در این بین وجود دارد. می‌توان جذب سموم را به‌نحو مؤثری با مصرف موادغذائی بیولوژیک و طبیعی متوقف ساخت. در زندگی و حیات خاک، کرم‌ها، باکتری‌ها و آنزیم‌های گیاهان قادرند مواد و املاح معدنی و مغذی را از اشکال طبیعی و مولکول‌های بسیار بزرگ و غیر قابل جذب به اشکال ساده‌تر و سهل‌الجذب و مولکول‌های بسیار ریزتری تبدیل نمایند. این اشکال ساده‌تر مولکولی با اشکال موجود در سلول‌های گیاهی و انسانی قرابت بیشتری داشته و به سادگی جذب می‌گردند.

بعضی از موادغذائی و طبیعی مانند موادغذائی حاوی کلروفیل با ارزش‌های غذائی فوق‌العاده "green super foods" به‌عنوان منابع غذائی بسیار ارزشمندی که حاوی آنزیم‌های غذائی زنده هستند که از آن میان می‌توان به ویتامین‌ها، املاح معدنی، ریز مغذی‌ها، نمک‌های سلولی، آنتی اکسیدان، فیبر، پروتئین و اسیدهای آمینه ضروری اشاره نمود.

این موادغذائی سرشار از نیروهای حیاتی لیستی بسیار بلند بالا دارند. از آن میان می‌توان به کلرلاولگاریس، آلوئه ورا، جلبک‌های سبز آبی میکروسکوپی وحشی، غلات، جو، آلفاآلفا، اسفناج و... اشاره نمود. این گیاهان کلروفیل‌دار و در رأس آنها جلبک‌های سبز میکروسکوپی، باعث تقویت سیستم ایمنی، افزایش سطح انرژی نهفته و افزایش سطح نیروی زیست تغییر PH به سمت قلیائی بودن، افزایش سطح عملکرد مغز، پاکسازی سلول‌های بدن گردیده و از همه مهم‌تر مصالح مورد نیاز ساختار سالم در روند زایش و تقویت سلولی را در اختیار قرار می‌دهند.

موادغذائی آینه‌ای از محیط پیرامونشان تلقی می‌گردند. آنان بازتابی از مواد موجود در طبیعتی که در آن رشد می‌کنند به شمار می‌آیند. و از آنجائی‌که طبیعت پیرامونی و جغرافیائی جهانی به‌نحوی مؤثر آلوده و تحت تأثیرات مخرب قرار گرفته است.

بنابراین تغییر، بازیافت و برگشت به وضعیتی مطلوب در تولید موادغذائی و کاهش مضرات آنان نیاز جدی بشر محسوب می‌گردد. یکی از روش‌های بسیار مؤثر در راستای این هدف اساسی مصرف موادغذائی و توده‌ای بسیار مؤثر موجود در جلبک‌های میکروسکوپی آب‌های شیرین و در رأس آنها کلرلا ولگاریس است.

کلرلا ولگاریس در واقع یک کارخانه تمام عیار بیولوژیک مینیاتوری است که حجمی عظیم و بسیار مؤثر از موادغذائی منحصر به فرد را در یک مجموعه طبیعی و کامل در اختیار قرار می‌دهد، شگفتی در این خصوص تا حدی است که این مجموعه خود دارای تعادلی منحصر به‌فرد نیز تلقی می‌گردد، به‌گونه‌ای که کلیه ویتامین‌ها، املاح، ریز مغذی‌ها، اسیدهای آمینه، اسیدهای نوکلئیک در یک تعادل چشم‌گیر در کنار یکدیگر قرار دارند.

احتمالاً واضح‌ترین توضیح در خصوص قابلیت‌های بی‌شمار جلبک‌های سبز وجود موادغذائی بسیار خالص به شکلی طبیعی و فشرده در درون آنهاست، جلبک فشرده‌‌ترین نوع موادغذائی در کره زمین محسوب می‌گردند. این بدان معنی است که، کلرلا در بین سایر موادغذائی طبیعی بیشترین مقدار و بالاترین تنوع از مواد ارزشمند را در خود جای داده است.

این طیف وسیع از موادغذائی باارزش باعث می‌گردد که مقدار کمی کلرلا ولگاریس قادر به تأمین نیازهای حداقل کلیه موادمغذی باشد. ویتامین‌هائی که از نظر ارزش‌های غذائی از یک منبع طبیعی به سرعت و در بالاترین حد جذب بدن می‌گردند. املاح اساسی و ریزمغذی‌ها نیز در این ماده ۱۰۰% طبیعی وجود داشته و به سرعت جذب بدن می‌گردند. اسیدهای آمینه، کربوهیدارت‌های ساده، آنزیم، اسیدهای چرب غیراشباع و مواد ارزشمندی نظیر بتاکاروتن کلروفیل که تحریک کننده سیستم ایمنی و آنتی اکسیدان‌های قوی می‌باشند نیز به‌طور طبیعی در این ماده حیاتی حضور دارند. این در حالی است کلروفیل در انتقال اکسیژن به اعضاء بدن از طریق جریان خون کمک‌های شایانی می‌نماید.

اشخاصی که از عوارض بیماری‌ها شکایت دارند، حتی کسانی‌که به یکی از بیماری‌های تحلیل برنده مبتلا هستند تأثیرات مثبتی از کلرلا و مصرف مداوم آن در خود می‌یابند کلرلا آنان را قادر می‌سازد که کیفیت زندگی خود را تغییر دهند. این ارتقاء کیفیت با یک برنامه غذائی شامل مصرف کلرلا حاصل می‌گردد. در خصوص موادغذائی صرفاً ارزش‌های تغذیه‌ای و مواد موجود در آن‌ها نیست که ارزشمند می‌باشد بلکه میزان انرژی که بدن صرف شکستگی، هضم و جذب آن مواد می‌نماید نیز بسیار حائز اهمیت است.

بدن در جریان هضم، شکستگی و جذب آن موادغذائی می‌بایستی مقداری از انرژی ذخیره شده خود را به شکل شیمیائی استفاده نمایند تا بتواند مواغذائی را بسوزاند (اکسید نماید) این انرژی صرف شکستن مولکول‌های غذا در معده، جذب آن‌ها در سلول‌ها و سپس ساخت پروتئین‌های جدید می‌گردد سرانجام بایستی زوائد حاصل از این همه سوخت و ساز و شکست و بست از بدن خارج گردد که خود مجدداً انرژی مصرف می‌نماید.

● کلروفیل، خون جاری در رگ‌های زندگی

ساختار مولکول‌های هموگلوبین، ماده‌ای که ویژگی رنگ سرخ خون بدان وابسته است و امکان انتقال اکسیژن را به کلیه سلول‌های بدن فراهم می‌نماید، بسیار پیچیده است هموگلوبین دارای شکلی کروی با یک اتم آهن در هسته خود می‌باشد، کلروفیل ماده خارق‌العاده‌ای که رنگ سبز گیاهان را تشکیل می‌دهد و گیاهان را قادر می‌سازد تا از انرژی خورشید در رشد و نمو خود استفاده نمایند و غذای خود و دیگر جانوران را بسازند ساختمانی بسیار دقیق و بسیار شبیه به هموگلوبین دارد. تنها تفاوت کلروفیل و هموگلوبین در اتم منیزیم که در هسته کلروفیل وجود دارد در مقایسه با اتم آهن موجود در هموگلوبین می‌باشد.

این شباهت و قدرت در غذاسازی است که باعث می‌گردد مصرف جلبک‌ها به‌عنوان یک ماده غذائی توجیه علمی داشته باشد. کلرلا حاوی بالاترین میزان کلروفیل و آهن در بین گیاهان شناخته شده در جهان می‌باشد که در هسته خود یک اتم منیزیم دارد. کلروفیل با همین ساختار خارق‌العاده به‌عنوان محرک تولید هموگلوبین و رفع کم‌خونی شناخته شده است. کلروفیل باعث ارتقاء اکسیژن‌رسانی در بدن می‌گردد و در کم‌خونی ناشی از فقر آهن یک اقدام مؤثر به‌شمار می‌آید.

منبع: www.Caltech.com


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.