سه شنبه, ۷ اسفند, ۱۴۰۳ / 25 February, 2025
سوسیس و کالباس چه بلایی سرتان می آورد

مصرف سوسیس و کالباس بهدلیل افزایش جمعیت جوان و بالارفتن ساعات اشتغال بهکار افراد در کشور به طرز فزایندهای رو به افزایش است.
این میزان افزایش در سالهای اخیر بسیار نگرانکننده شده است بهطوری که مسئولان وزارت بهداشت در سالهای اخیر بارها نگرانی خود را از این مسئله ابراز کرده بودند. به گفته دکتر رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو، مباحث بهداشتی مشکل اصلی فرآوردههای پروتئینی (سوسیس و کالباس) نیست بلکه مشکل اصلی آن است که تغذیه جامعه بهویژه کودکان و نوجوانان را برهم میزند. بر این اساس مصرف افراطی و روزانه این فرآوردهها به هیچ وجه توصیه نمیشود و از نظر تغذیهای کاری خطرناک است.
با مصرف زیاد سوسیس و کالباس دچار این بیماری ها می شوید
سرانه مصرف
سرانه مصرف سوسیس و کالباس در اروپا ۶۴ و در ایران ۴ کیلوگرم در سال است اما بهدلیل جوان بودن جمعیت کشور و همچنین سرعت و سهولت تهیه این فرآوردهها، مصرف آنها در سفره ایرانیان رو به افزایش است.
نیتروزامین، مادهای سرطانزا
نیترات و نیتریت بهدلیل اینکه ماندگاری سوسیس و کالباس را بالا میبرد و رنگ آنها را صورتی میکند به فرآوردهها اضافه میشود اما زمانی که این دوماده حرارت داده میشوند، به نیتروزامین که مادهای سرطانزاست تبدیل میشوند.
اثر تجمعی
موادی مانند سوسیس و کالباس که امکان دارد برای بدن مزاحم باشند یا در مواردی مسموم باشند، اثر تجمعی دارند که باعث آسیبرسانی به بدن میشوند.
پروتئینهای دست دوم دیرهضم
سوسیس و کالباس جزو آن دسته از فرآوردههای پروتئینی دست دوم هستند که دیرهضم میشوند و جذب پروتئین از آنها به بدن کمتر است. همچنین بهدلیل نمکسود شدن انواع کالباس و سوسیس مثل کالباس و سوسیسهای دودی جذب کلسیم و پروتئین کاهش مییابد و در نهایت باعث پوکی استخوان میشوند.
چربی و ترانس بالا
سوسیس و کالباس دارای چربی زیادی هستند. محتوای چربی بهویژه چربیهای اشباع و ترانس در این محصول بسیار بالاست. مصرف بیش از حد مواد افزودنی در سوسیس و کالباس خطرناک است و رادیکالهای آزاد که بر اثر استفاده از این مواد بهوجود میآید، میتواند یک سلول سالم را به سمت سرطانی شدن سوق دهد.
خطر ابتلا به دیابت
مصرف روزانه ۵۰ گرم سوسیس و کالباس گوشت خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را به میزان ۴۲درصد و ابتلا به دیابت را تا ۱۹درصد افزایش میدهد. این در حالی است که حتی با خوردن دو برابر این مقدار گوشت قرمز این خطر سلامت افراد را تهدید نمیکند.
نتایج یک نمونهبرداری
در شهریور سال ۱۳۸۸ اداره استاندارد تهران اقدام به نمونهبرداری از ۲۶ نمونه سوسیس و کالباس و همبرگر از مراکز عرضه و فروشگاههای زنجیرهای کرد و این نمونهها از نظر منشأ بافت گوشتی مورد آزمون قرارگرفتند. نتایج این آزمون نشان داد که از ۲۰ نمونه سوسیس و کالباس ۱۸ مورد با استانداردهای سلامت مطابقت نداشتند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست