جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
ساختمان و عملكرد ناخن
ناخن دریچه ای شفاف به بستر عروقی خودمی باشد و در حاشیه طرفی بوسیله چین-های نرم طرفی ناخن نگهداری می شود . در ناحیه قدامی ، یك چین پوستی نرم به قسمت بالای ناخن چسبیده است كه بنام چین ابتدایی ناخن نامیده می شود . صفحه ناخن (nail plate ) ، ساختمانی سفت دارد كه در تمام عمر رشد آن ادامه دارد . چین های طرفی ناخن ، ساختمانی از جنس پوست دارند كه لبه های طرفی ناخن را تشكیل میدهند. ناخن دارای لایه زایگری است بنام ماتریكس كه عامل تولید مثل سلولی و رشد ناخن می باشد . در روی قسمت ابتدایی صفحه ناخن ناحیه سفیدی دیده می شود بنام ماهك یا لانولا كه این ناحیه در ناخن شست دست و پا مشخص تر است . بستر ناخن nail bed) ) نیز بستری عروقی است كه صفحه ناخن بر روی آن قرار می گیرد.
فیزیولوژی رشد ناخن :
بیشتر مطالعات در ناخن انگشتان دست انجام شده است .رشد آن بین ۹/۱ – ۴/۴ میلیمتر در ماه متغیر است .مقدار متوسط رشد نیز ۳ میلیمتر در ماه یا ۱/۰ میلیمتر در روز است . ناخن های انگشتان پا در حدود ۱ میلیمتر در ماه رشد می كنند .مطالعات مختلف نشان داده است كه فصول مختلف و بیماریهای خفیف اثر ناچیزی در رشد ناخن دارند . قد یا وزن فرد روی رشد ناخن تأثیری ندارند . جنس تأثیر اندكی بعد از بلوغ بر روی رشد ناخن دارد . مردان دارای رشد ناخنی بیشتری تا ۱۹ سالگی هستند . این تفاوت از این سن كاهش یافته ولی تا ۶۹ سالگی رشد ناخن در مردان اندكی بیشتر است . از این سن به بعد ، رشد ناخن هر دو جنس یكسان می شود . حاملگی باعث افزایش سرعت رشد و سوء تغذیه باعث كاهش آن می شود . بعضی از بیماریهای شدید نیز باعث اختلال در رشد یا ایجاد ناخن می شوند .
اختلال رشد می تواند در موارد شدید مثل اوریون و بیماری تیفوید دیده شود كه خودش را بصورت یك فرورفتگی یا برجستگی عرضی بر روی ناخن نشان می دهد .
تركیب شیمیایی ناخن :
پروتئین عمده ناخن كراتین است .
چربی عمده ناخن نیزكلسترول می باشد و حدود ۱/۰ تا ۱ درصد آن را تشكیل می دهد . مقدار آب آن كمتر از پوست بوده و حدود % ۱۲ – ۷ می باشد .
محرك های شیمیایی ناخن :
ناخنها در اثر غوطه وری طولانی در آب و یا مقادیر زیادی از قلیا یا مواد پاك كننده قوی ، دچار نرمی و تخریب تدریجی می شوند . حلال های آلی و روغن موتور نیز باعث نرم شدگی صفحه ناخن می شود . روغن های معدنی باعث اونیكولیز ( جداشدن ناخن از بستر ) و ضخامت زیر ناخن می گردند .
عفونت های باكتریایی :
عفونت های كنار ناخن ( پارونیكیا ) بوسیله عوامل میكروبی متعدد ایجاد می شود . افراد شاغل در آشپزخانه . باغبانها و كشاورزان و نوازندگان پیانو مستعد ابتلا به این حالت هستند . این حالت به شكل حاد در قصابها دیده می شود .
صدمات ناشی از مانیكور :
ناخنها بهتر است با صابون و برس تمیز شوند . مانیكور شدید و عقب زدن كوتیكول ناخن و نظافت كنار ناخن با وسایل آلوده ، ممكن است باعث عفونت حاد یا مزمن انساج كنار ناخن شوند .
ریش ریش شدن كنار ناخن :
ناشی از شكسته شدن قسمت سطحی پوست است كه می تواندبه علت خشك و تر شدن زیاد دستها در حین كار و شستشو باشد و یا به علت ناخن خوردن ایجاد شود . بهتر است از دستكش های كار استفاده شود و توسط كرمهای رطوبتی در اطراف ناخن و پوست اطراف ناخن ، به درمان این حالت پرداخت .
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران انتخابات دانشگاه تهران عراق رهبر انقلاب احمد وحیدی مجلس شورای اسلامی دولت دولت سیزدهم روز معلم نیکا شاکرمی مجلس
سیل هواشناسی آتش سوزی تهران شهرداری تهران آموزش و پرورش قوه قضاییه پلیس فضای مجازی معلم سلامت زلزله
قیمت خودرو سهام عدالت تورم قیمت طلا سازمان هواشناسی خودرو بازار خودرو قیمت دلار قیمت سکه بانک مرکزی حقوق بازنشستگان ایران خودرو
مهران غفوریان ساواک موسیقی تلویزیون سریال عمو پورنگ سینمای ایران تبلیغات نمایشگاه کتاب مسعود اسکویی سینما عفاف و حجاب
رژیم صهیونیستی فلسطین اسرائیل غزه آمریکا جنگ غزه روسیه ترکیه حماس انگلیس نوار غزه اوکراین
استقلال فوتبال پرسپولیس سپاهان باشگاه استقلال لیگ برتر علی خطیر بازی باشگاه پرسپولیس لیگ برتر ایران تراکتور رئال مادرید
اپل هوش مصنوعی فناوری آیفون گوگل ناسا مدیران خودرو تلفن همراه
خواب فشار خون چای کبد چرب دیابت