یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
مجله ویستا

ترکیبی از تقلید و نوآوری


ترکیبی از تقلید و نوآوری

نقد و بررسی Section ۸

پریدن از آسمان به سمت میدان نبرد و آتشی که از همه طرف به سمت‌ شما می‌بارد؛ بازی Section ۸ که ۴ سپتامبر برای PC و Xbox۳۶۰ عرضه شده است این‌گونه شروع می‌شود. یک بازی در سبک شوتر با محوریت حالت مولتی‌پلیر از کمپانی Time Gate Studios که کارهای خوبی از آن سراغ داریم. این بازی در نگاه اول ترکیبی از بازی‌های موفق چند وقت اخیر است، اما در کنار هر تقلید، نوآوری‌هایی نیز دارد و اگر مشکلاتی موجود در نبرد را نداشت می‌توانست به یک تجربه عالی تبدیل شود.

پس از اینکه از هواپیما به پایین پریدید همه نقشه را زیر پایتان می‌بینید و مشابه بازی مدال افتخار می‌توانید مکان فرود خود را به دقت مشخص کنید. همانند بازی ارباب حلقه‌ها نیز می‌توانید کلاس خود را در وسط میدان نبرد عوض کنید که این امر می‌تواند عامل مهمی در پیروزی شما باشد.

Section ۸ مانند بیشتر بازی‌های سبک شوتر اول شخص شما را درگیر ریتم اکشن خود می‌کند. گذشته از این، محیط‌های بازی نیز بسیار بزرگ طراحی شده‌اند؛ به طوری که به خوبی وجود Jetpack (که به شما قابلیت پرش بلند می‌دهد) و حرکت سرعتی موسوم به Overdrive (مشابه چیزی که در کراسیس دیده بودیم) را توجیه می‌کند. تنها کافی است از حالت اول شخص به سوم شخص بروید و در یک چشم به هم زدن با ترکیب جت پک و اوردرایو از یک سر نقشه به طرف دیگر آن بروید. همچنین اگر با اوردرایو به سمت دشمنان بروید می‌توانید به آن‌ها صدمه بزنید و از جت پک خود برای پریدن از خطوط دفاعی و ورود به منطقه دشمن استفاده کنید.

تیراندازی با تفنگ دوربین‌دار، سلاح‌های سنگین، تعمیر تجهیزات و درمان نفرات به خوبی به کمک مجموعه ابزارها و مهارت‌ها در بازی پیاده شده‌اند. با امتیازاتی نیز که از انجام موفق ماموریت‌ها کسب می‌کنید می‌توانید از نیروهای خودی درخواست کمک کنید. این کمک‌ها که از آسمان نازل می‌شوند شامل آتش ضدهوایی، توپخانه، زره، تانک و... هستند. فقط باید مراقب باشید که این کمک‌ها را در مناطقی که در تیررس ضدهوایی دشمن هستند فرود نیاورید.

هدف اصلی در بخش مولتی‌پلیر (که ۳۲ نفر می‌توانند همزمان آن را بازی کنند) تصرف و حفظ کردن یک سری نقاط است. در حالتی از بازی که Conquest mode نام دارد باید مناطق خاصی را بگیرید و نگه دارید تا امتیازتان بالا برود و امتیاز دشمن کم شود. اگرچه این حالت کمی تکراری به نظر می‌رسد، اما چندان خسته‌کننده نیست، زیرا تنوع خوبی دارد.

در حالی که همه چیز در بازی به شدت بر درگیری در میدان نبرد و گرفتن امتیاز، دفاع و... متمرکز است، اهداف ثانویه که در همه جای نقشه پراکنده شده‌اند به خوبی حال و هوای بازی را عوض می‌کنند. این ماموریت‌ها شامل اسکورت (نابودی) گروه خاصی، محافظت از یک پایگاه سیار، کار گذاشتن بمب در برخی مکان‌ها یا نشانه‌گذاری قسمت‌هایی برای هدایت نیروهای خودی هستند. همه این اتفاقات گیمرها را مجبور می‌کند تا همیشه گوش به زنگ باشند و علاوه بر اینکه انگیزه خوبی برای گرفتن امتیاز در آن‌ها ایجاد می‌کند، باعث می‌شود بتوانند تصمیمات بیشتر و متنوع‌تری بگیرند و در واقع خود آن‌ها راه پیروز شدن را پیدا کنند. دست آخر نیز کار تیمی را وسط می‌کشند. پس حواستان باشد تا هم تیمی‌های خوبی را انتخاب کنید.

اگر قضایا کمی پیچیده به نظر می‌رسند به این دلیل است که تا حد زیادی پیچیده هستند و بدون تردید هرچه نفراتی که بازی را انجام می‌دهند بیشتر شوند کار نیز سخت‌تر می‌شود. با کمی صبر متوجه ارزش‌های این بازی خواهید شد. انتخاب‌های متعددی که هر نبرد برای شما فراهم می‌کند و این قدرت را به شما می‌دهد تا خود تصمیم بگیرید که چگونه عمل کنید (به جای اینکه مجبورتان کند بی‌خود و بی‌جهت به حرف‌های بازی عمل کنید که گاهی بیش از حد بی‌منطق و احمقانه هستند) چیزی است که هر کسی که Call of Duty ۴: Modern Warfare را بازی کرده باشد با آن آشنا خواهد بود.

نقاط ضعف Section ۸ در درجه اول به مجموعه محدود سلاح‌هایش برمی‌گردد. در بازی با اینکه افرادی هستند که از pistol و sniper استفاده می‌کنند، اما بیشتر افراد علاقه مفرطی به rifle، مسلسل و تیربار دارند. شات‌گان‌ها به اندازه کافی قوی نیستند و راکت‌لانچر نیز صدمه کمی به دشمن می‌زند! می‌توان گفت منهدم کردن وسایل نقلیه دشمن حتی با حمایت کامل هم‌تیمی‌هایتان، مانند استفاده از قاشق برای سوراخ کردن بتن است.

نسخه PC (اگرچه از Games for Windows استفاده می‌کند) خوشبختانه تا حد زیادی مشکل کنترل در Xbox را ندارد. یک نمونه آن سیستم قفل خودکاری است که برای هدفگیری دشمنانی به کار می‌رود که از جت‌پک استفاده می‌کنند و به مراتب در PC کارآمدتر است. هدایت تانک‌ها نیز (که بزرگ‌ترین جایزه شما پس از کلی کشت و کشتار هستند) در PC روان‌تر است و خبری از گیر کردن بین سنگ و پشت فنس نیست.

جلوه‌های بصری بازی دندان‌گیر نیستند و به نظر گرافیک بازی سال‌ها از بقیه بازی‌ها عقب‌تر است، اما گیم‌پلی به اندازه کافی قدرتمند است و آن را جبران می‌کند. در واقع این مکانیک بازی است که جور گرافیک آن را می‌کشد. موسیقی و افکت‌های صوتی نیز به هیچ‌وجه جالب نیستند.

روی هم رفته Section ۸ برای هرکس که علاقه چندانی به بازی آنلاین ندارد، گزینه مناسبی نیست. با این حال ویژگی‌های منحصربه‌فردی در آن گنجانده شده است که ارزش امتحان کردن دارد.