جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

هوا گرم است ؛ مراقب بوی بدنمان باشیم


بدن همه ما خوش بو نیست به ویژه در فصل گرم تابستان. برخی از افراد بدنشان بوی ناخوشایندی دارد كه سبب ناراحتی و آزار دیگران می شود و البته این بوی بد و عرق بی علت نیست. عرقی كه در سطح …

بدن همه ما خوش بو نیست به ویژه در فصل گرم تابستان. برخی از افراد بدنشان بوی ناخوشایندی دارد كه سبب ناراحتی و آزار دیگران می شود و البته این بوی بد و عرق بی علت نیست. عرقی كه در سطح پوست بدن ایجاد می شود می تواند عامل اصلی بوی بد بدن ما باشد، گرچه عرق معمولا بوی بد ندارد ولی اگر مدتی روی پوست بماند، باكتری هایی كه به طور طبیعی روی پوست وجود دارند در اثر فعل و انفعالات شیمیایی سبب ایجاد بوی بد و ناخوشایند می شود.

البته عرق برخی از نواحی پوست مانند زیر بغل و اندام تناسلی بیشتر بوی بد می دهد، چون غدد این نواحی عملكرد متفاوتی دارند. این غدد مواد پروتئینی و چربی تولید كرده و باكتری های سطح پوست از این مواد تغذیه می كنند اما عرق نقاط دیگر بدن بیشتر دارای نمك اند و باكتری ها به راحتی نمی توانند از آن تغذیه كنند. بوی بد پاها در تابستان بسیار آزار دهنده است و تابستان ضرورت رعایت بهداشت آن را دو چندان می كند. در صورتی كه پاها مدت زیادی درون جوراب و كفش باشند، عرق كرده و سبب تولید قارچ و باكتری می شوند و این خود عامل بوی بد پا است.

بوی بد بدن ممكن است به دلیل نوع رژیم غذایی هم باشد.

فعل و انفعالات شیمیایی كه روی مواد غذایی انجام می شود با تعریق بدن از طریق سطح پوست دفع می شود. موادی مانند انواع ادویه جات كه در غذاها از آن استفاده می شود، سیر و دیگر ادویه جات كه بوی زیادی دارند، عامل دیگری در ایجاد بوی بد بدن است.

عرق بدن در كودكان به ندرت بوی بد می دهد چون غدد عرقی ناحیه زیر بغل و اندام تناسلی تا قبل از سن بلوغ فعال نمی شوند اما چنانچه كودكان دیر حمام بروند و یا بهداشت را رعایت نكنند ممكن است بدنشان بوی بد داده و حتی این بو شدیدتر هم بشود.

معمولاً بوی بدن پس از دوش گرفتن از بین می رود ولی اگر به نظافت لباس ها اهمیت نداده و آنها را زود به زود تعویض نكنیم، عرق بدن روی لباس مانده و در اثر باكتری ها تبدیل به بوی بسیار بد و زننده ای می شود كه اطرافیان را از دور ما پراكنده می سازد!

بیشتر مردم به راحتی بوی بد بدن راتشخیص می دهند مگر افرادی كه بدن خودشان بو می دهد؛ در واقع این نوع از افراد به بوی ناخوشایند بدن شان عادت كرده اند و در نتیجه به بوی آن توجه چندانی ندارند. درمان بوی بد بدن بسیار ساده است . بهتر است افرادی كه بدن شان بو می دهد روزی یك بار به حمام بروند.

البته بزرگسالان می توانند از اسپری های بدن و خوشبو كننده ها استفاده كنند. تعویض زود به زود لباس ها، استفاده از لباس های خشك، شستن پاها، پوشیدن كفش هایی با منافذ باز، پوشیدن جوراب های نخی و پرهیز از خوردن غذاهای پر ادویه نیز، سبب خواهند شد كه عرق بدن مان كمتر بوی بد بدهد.

درمان بوی بد بدن جز رعایت بهداشت فردی نیاز به تشخیص پزشكی ندارد ولی اگر این مشكل با وجود رعایت كردن نكات یاد شده باز هم ادامه داشت بهتر است عقیده یك پزشك را نیز در این زمینه جویا شوید.



همچنین مشاهده کنید