پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
روشی برای جوانسازی پوست
![روشی برای جوانسازی پوست](/web/imgs/16/161/faumo1.jpeg)
یکی از روشهای جوانسازی که احتمالا زیاد دربارهاش شنیدهاید، آر.اف فرکشنال (نوع پیشرفته رادیوفرکوئنسی) است...
با گذشت عمر، پیر شدن اندامها، بافتها و سلولها هم به سرعت انجام میشود، اما از آنجا که پوست انسان آشکارترین بافت بدن است، آثار پیری در این بافت، واضحتر است و میتوان هر روزه آن را نظارهگر بود. بهعلاوه، پوست اولین سد دفاعی خارجی بدن محسوب میشود و به همین دلیل هر روز در معرض انواع صدمههای فیزیکی و شیمیایی محیطی خارجی و داخلی است پس بیشتر دچار تغییرات ظاهری مانند چین و چروک، لک، خشکی و... میشود.
داربست پوست که باعث استحکام و انعطافپذیری پوست میشود، از رشتههایی به نام کلاژن و الاستین تشکیل شده است. این رشتهها طی روند پیری و آسیبهای محیطی ساختار خود را از دست میدهند و طول آنها افزایش مییابد. به همین دلیل، شل و بیاستحکام میشوند که نمود بیرونی آن ایجاد شلی و
چین و چروک در پوست است. برای نوسازی کلاژن، باید کلاژنهای قدیمی تخریب و کلاژنهای جدید ساخته شود. کلاژنها انواع متفاوتی دارند که هر نوع در درجه حرارت خاصی شکسته میشود، پس برای نوسازی آن باید انرژی گرمایی را به صورت هدفمند به عمقی از پوست برسانیم که کلاژن در آن قرار دارد تا کمترین آسیب به بافتهای اطراف برسد. برای این کار، دستگاههای RF (مخفف رادیوفرکوئنسی) به کار میروند. کار این دستگاهها ایجاد گرما با امواج رادیوفرکوئنسی است که طیفی از نور هستند ولی چون به صورت غیرانتخابی ایجاد حرارت میکردند، کارایی آنها کم و دارای عوارض بود.
با پیشرفت تکنولوژی، فرکشنال آر.اف به این منظور استفاده شد. «فرکشنال» از لغت «فراکسیون» به معنای قطعه و بخش گرفته شده، به این ترتیب که تکهتکه در بافت پوست ایجاد حرارت میکند، بنابراین در قطعهای از بافت که در آن گرما ایجاد میشود، کلاژنهای قدیمی تخریب و نوسازی میشود و قسمتهای اطراف فرصت خنک شدن و ترمیم به پوست میدهند.
در نسل پیشرفتهتر این تکنولوژی که نوع سوزنی آر.اف فرکشنال است، با هدف کاهش میزان تخریب در درم (بافت میانی پوست) و اختصاصیتر شدن بافت هدف،۲۵ تا ۵۰ سوزن ظریف در مساحتی در حدود ۱ تا ۲ سانتیمترمربع منظم بر سر قطعهای از دستگاه که روی پوست قرار دارد همزمان و یکنواخت داخل عمق دلخواه از پوست وارد و میزان موثری از انرژی را به بافت منتقل میکنند. این کار باعث تحریک تولید الیاف کلاژن میشود. سرعت بالا و ظرافت این سوزنها افزایش نتایج درمان و کاهش قابلتوجه درد را در پی دارد. در این روش به علت ایجادنشدن آسیب در اپیدرم (سطح پوست)، مدتزمان بهبود بهطور چشمگیری کاهش مییابد.
● در چه مواردی کاربرد دارد؟
از این تکنولوژی در درمان چین و چروکهای پوست، درمان افتادگی و شلی پوست و منافذ باز آن میتوان استفاده کرد. جوانسازی پوست به وسیله فرکشنال آر.اف سوزنی، به ۳-۲ جلسه درمان به فواصل ۱ ماهه نیاز دارد. فرکشنال آر.اف با بیحسی موضعی به وسیله کرمهای بیحسکننده انجام میگیرد و به شرط استفاده صحیح از آن، درد ناچیزی دارد. بعد از انجام این اقدام، زخم و پوستهریزی ایجاد نمیشود و بیمار فردای آن روز قادر به بازگشت به سر کار است.
● در چه مواردی کاربرد ندارد؟
این تکنولوژی در درمان چینهای بسیار عمیق ناحیه اخم، پیشانی، دور چشم، دور دهان و خط خنده به تنهایی بدون اثر است و در این موارد باید از روشهای خاص همچون تزریق بوتاکس و فیلرها (پرکنندهها) اعم از تزریق ژل یا چربی استفاده کرد. همچنین در بهبود پوستهای بسیار شل و افتاده سالمندان که نیاز به لیفت جراحی دارند، تاثیر چندانی ندارد.
بهطور میانگین، هزینه انجام آر.اف. فرکشنال شامل هزینه سوزن (مختص به هر بیمار) ۱۵۰ هزار تومان به علاوه هزینه انجام آن برای کل صورت در هر جلسه از ۲۵۰ هزار تومان به بالاست.
دکتر ابوالفتح محرابیان
متخصص پوست
عضو هیات علمی دانشگاه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست