یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

خرما میوه ای مغذی و پر انرژی برای افطار


خرما میوه ای مغذی و پر انرژی برای افطار

خرما میوه بسیاری مغذی و كامل می باشد كه می توانید به همراه چای یا آب جوش در افطار آن را میل كنید

خرما میوه بسیاری مغذی و كامل می باشد كه می توانید به همراه چای یا آب جوش در افطار آن را میل كنید. این میوه دارای قند زیادی است. حدود۷۰ درصد آن را كربوهیدرات تشكیل می دهد كه ۶۰ تا ۶۵ درصد آن قندهای گلوكز و فروكتوز و ۵/۲ درصد فیبر غذایی است. به همین دلیل برای افرادی كه نمی توانند ساكاروز را تحمل كنند، مناسب است. گلوكز و فروكتوز از ساكاروز مشتق می شوند. این قندها به راحتی و فوراً توسط بدن جذب شده، بدون نیاز به هضم در بدن تولید انرژی كرده و یا ذخیره می شوند.

همچنین منبع مناسبی از املاح زیر است:

آهن- پتاسیم- منیزیم ( برای عمل ماهیچه های ارادی لازم است )- گوگرد- مس- كلسیم و فسفر ( برای ساخت عضله و بافت های عصبی لازم است ).

ویتامین های موجود در آن شامل: ویتامین هایB۱ ،B۲ ، A ، بیوتین ، اسید فولیك و ویتامین C است.

برای كسب اطلاعات لازم در مورد هر یك از این ویتامین ها روی آنها كلیك كنید.

۸/۱۳ درصد آن را آب و ۳درصد آن را پروتئین تشكیل می دهد.

بلافاصله بعد از خوردن یك كیلوگرم خرما، ۳۴۷۰ كالری انرژی در بدن تولید می شود. به همین دلیل مصرف خرما در افطار مناسب است، زیرا گرسنگی شما را فرو می نشاند..

این مقدار انرژی در مقایسه با سایر میوه ها بسیار بالاست. مقدار انرژی تولید شده در یك كیلو گرم از مواد غذایی زیر به شرح زیر است :

زرد آلو : ۵۲۰ كالری

پرتقال : ۴۸۰ كالری

برنج پخته : ۱۸۰۰ كالری

نان گندم : ۲۲۹۵ كالری

موز : ۹۷۰ كالری

گوشت بدون چربی : ۲۲۴۵ كالری

ولی همانطور كه گفته شد یك كیلو خرما بیش از ۳۰۰۰ كالری انرژی تولید می كند.

۱۵ تا ۳۰ در صد آن را آب تشكیل می دهد . میوه خرما ۲ درصد پروتئین و كمتر از ۲ درصد چربی و املاح دارد. پروتئین و آب موجود در آن بسته به نوع خرما و مرحله رسیدن آن فرق می كند. سدیم كمی نیز دارد.

همچنین می توان گفت خرما به تنهایی یك منبع و معدن غنی است زیرا حاوی املاح معدنی فراوانی است.مقدار فسفر موجود در خرما به اندازه مجموع فسفر موجود در زردآلو، گلابی و انگور است.

حجم بالای منیزیوم موجود در خرما باعث كاهش انواع سرطان می شود.

به دلیل سدیم كم آن ( ۱میلی گرم در ۱۰۰گرم خرما )، برای افراد دچار فشار خون بالا كه بایستی رژیم كم سدیم داشته باشند، مفید است. آهن موجود در آن ( ۳میلی گرم در ۱۰۰ گرم خرما ) یك سوم RDA یا نیاز روزانه به آهن را برای مردان تامین می كند.

فیبر موجود در آن برای بهبود عملكرد سیستم گوارش و هضم و دفع مواد غذایی مفید است. مطالعات فراوان نشان می دهد برای بیشتر افراد رژیم پرفیبر بسیار بهتر و سالم تر از رژیم غذایی كم فیبر است.



همچنین مشاهده کنید