سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

ما برای ورزش یا ورزش برای ما یا هر دو برای او


ما برای ورزش یا ورزش برای ما یا هر دو برای او

انگیزه در ورزش اولین اصل آغاز

انگیزه در ورزش اولین اصل آغاز وادامه ی مداوم تمرینات و فعالیت های ورزشی است. تا زمانی که انگیزه در شخص ایجاد نشود اقدام در برنامه ریزی جهت ورزش کردن یا حضور در اماکن ورزشی کاری غیر ممکن است . در صورتی که انگیزه مورد نظر مطابق با هدف را نداشته باشید، خود را مانند بیابان گردی فرض کنید که در دل کویر راه خود را گم کرده باشد.

اما این انگیزه برای هر کسی ممکن است تعریف خاص خود را داشته باشد وهر شخصی به زعم خود وارد ورزش شود . شاید به تعداد انسانهای روی زمین انگیزه برای حضور در ورزش وجود داشته باشد ، اما در اینجا قصد داریم چند مورد از جدی ترین انگیزه ها را با شما مرور کنیم.

اولین گروهی که در مورد ان میگوییم افرادی هستند که به دنبال زندگی سالم و به دور از بیماریهاوکسب روحیه شادابی و طراوت به سوی ورزش جذب میشوند، در این گروه بیشتر افراد سالمند و باز نشسته، پارک نشین و بعضا افرادی که در تمام مراحل زندگی برنامه ریزی بسیار دقیق داشته اند به چشم می خورد. البته افراد دیگری هم در این گروه وجود دارند اما آنقدر تعدادشان زیاد نیست که مجال پرداختن به انها را داشته باشیم.

گروه دوم کسانی هستند که به صورت اکادمیک وبا تحصیلات علوم ورزشی وارد صحنه می شوند . اینها هدف خاصی ندارند و فقط به دنبال راهی برای امرار معاش ، خدمت به همنوعان ، کسب اعتباراجتماعی و.... میگردند و سرشان به کار خودشان است . مانند معلمین ورزش ، برخی مربیان ، دانشگاهیان وفارغ التحصیلان تربیت بدنی وعلوم ورزشی.

البته در این گروه هم افراد دیگری یافت می شود که با توجه قلت تعداد ، از تو ضیحات بیشتر صرف نظر میکنیم .

سومین گروه دسته بندی ما را آنهایی تشکیل میدهند که عشق به کسب افتخار و فتح سکوهای قهرمانی در سطوح مختلف ملی و بین المللی را در سر می پرورانند وآرزوی حضور موفق در رقابتهای ورزشی دارند که البته لازمه موفقیت این دوستان دو چیز است اول استعداد ذاتی و مورد نیاز برای آن ورزشی که انتخاب می کنند، دوم دارا بودن شرایط مالی مناسب جهت استفاده از فرصت های کمیاب ،امکانات و تجهیزات بهتر نسبت به رقبا، که هر کدام از دو مورد فوق را نداشته باشند تلاششان به مثال اب در هاون کوبیدن می ماند و به هدف خود نخواهند رسید .

چهارم افرادی هستند که هرگز در ورزش حضور نداشته اند وحتی یکبار هم لباس ورزشی به تنشان خیس عرق نشده اما شامه اقتصادی فوق العاده ای دارند و خیلی زود راههای کسب درامد های کلان در ورزش را پیدا کرده وبا سرعت به هدف خود می رسند . تعداد محدودی در این گروه هستند که در نهایت کم انصافی ، صرفا به منابع و منافع مالی خود فکر میکنند و اینکه آیا ورزش متضرر میشود یا خیر، برایشان هیچ اهمیتی ندارد . درست است که تعدادشان محدود است اما آنقدر ضرباتشان مهلک است که خسارات آن جبران ناپذیر است و شاید شاخه های اصلی درخت تنومند ورزش را قطع کندافراد گروه پنجم ما فقط چند روزی در ورزش سابقه دارند و احتمالا در یکی دو تا مسابقه یا جشنواره ورزشی مثلا رسمی هم شرکت کرده اند ، اما نه شامه اقتصادی خوبی که جزو گروه چهارم محسوب شوند ، و نه شرایط قهرمانی دارند که در گروه سوم ما جا بگیرند و جالبتر اینکه بیش از هر کسی در ورزش نیز هم در قهرمانی هم در کسوت وهم در چند قالب دیگر برای خود حق آب و گل قا ئلند ! این جماعت همانهایی هستند که خودشان هم نمیدانند چه هدفی را دنبال می کنند . برخی از آنها که الحمدالله تعدادشان هم کم است با گول زدن والدین و ورزشکاران علاقمند، و ساخت ورزشهای من دراوردی و صحنه سازی مسابقات بین المللی، دور از چشم مسئولان ذیربط به کسب درامد های کذایی مشغولند . البته این درامد برای آنان برکتی نمی کند و همیشه به نان شبشان محتاجند . اما منحرف کردن خانواده ها و ورزشکاران از درست ورزش از لتمه های این مدعیان قهرمان پروریست .

جا دارد همین جا به والدین محترم هشدار دهیم که مراقب حضور اینگونه اشخاص باشند شاید زیر نظر اینان فرزندتان معتاد نشود ولی خیلی زود سرخورده و بی انگیزه شده و ورزش را رها میکنند که چیزی کمتر از اعتیاد نیست .!

گروه ششم افرادی هستند که اندک سرمایه ای با قرض و وام وکمک این وآن فراهم کرده ودنبال فرصت شغلی مناسبی میگردند و با راهنمایی آشنایان زیر زمین یا سوله ای گیر آورده و باشگاه ورزشی افتتاح میکنند و تعدادی را هم ثبت نام میکنند واگر نچرخید باشگاه را تعطیل وپی گیر شغل دیگری میشوند مانند سوپر مارکت ،لباس فروشی ، یا ....

ولی همین اشخاص اگر از سوی مسئولان حمایت شوند ودر مسیر درست کار کنند موفق میشوند و مراکز تربیت ورزشکارن شایسته را ایجاد میکنند

هفتمین گروه آنهایی هستند که با اهداف سیاسی وارد ورزش می شوند و هدفشان جلب اعتماد جامعه ورزشی است که اینها نیز خود دو دسته اند ۱- کسانی که کلا راه را اشتباه آمده اند و پس از مدت کوتاهی علیرغم وعده های خوش آب و رنگی که می دهند به نتیجه نمی رسند اما دسته دوم کسانی در جلب اعتماد ورزشکاران موفق میشوند وهمان کارهایی که در توانشان بوده و قولش را داده بودند بعد از رسیدن به کرسی مورد نظرشان انجام میدهند و در واقع قداست ورزش را با صداقت پاسخ می دهند و تعامل این جمع ورزش را با سرعت و اقتدار بیشتری پیش می برد .

و گروه هشتم افرادی که شاید بهترین نام برای آنها خادمین ورزش باشد کسانی که با نیت خیر و فکر پیشرفت جامعه ایرانی و جوان رعنای ایرانی و با هدف سالم سازی کسب افتخار و اثرات مثبت و ماندگار به ورزش می ایند یا از کودکی در ورزش بوده اند این افراد هر کجا که باشند باعث خیر هستند بعضی در رتبه مدیران ارشد یا معاونین هستند برخی در بخش های اموزشی، تربیتی ، داوری ومسابقاتی هستند . تعدادی در ساخت و سازها کمک می کنند و حتی تعداد محدودی هستند که شاید خارج از گود ورزشی باشند اما با گفتن نکته ای یا راهنمایی و مشاوره دادن به افراد داخل گود در حل مسایل و پیدا کردن راه درست بسیار موثرند .

راستی شما با ورزش چه ارتباطی دارید ؟ انگیزه خود شما از حضور در میادین ورزشی چیست ؟

به تعداد انسانهای روی کره زمین انگیزه برای ورزش و حضور در میادین ورزشی وجود دارد .

مجید رشیدی



همچنین مشاهده کنید