چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

خرمالو, داروی نارنجی


خرمالو, داروی نارنجی

برای رسیدن به طعم شیرین این میوه کمی باید صبور بود, که اگر عجول باشید باید طعم گس خرمالو را تحمل کنید و بعد از خوردنش دهانتان خشک شود خب بعضی ها هم خرمالو را اینجوری بیشتر دوست دارند

پاییز که می‌رسد، شاخه‌های درختان بعضی از حیاط‌ها نارنجی می‌شود و همه منتظر رسیدن این میوه خوشمزه و خوشرنگ می‌شوند.

برای رسیدن به طعم شیرین این میوه کمی باید صبور بود، که اگر عجول باشید باید طعم گس خرمالو را تحمل کنید و بعد از خوردنش دهانتان خشک شود. خب بعضی‌ها هم خرمالو را اینجوری بیشتر دوست دارند.

میوه بسیاری از گونه‌های خرمالو خوراکی هستند. رنگ آنها از نارنجی و زرد روشن تا نارنجی و قرمز تیره متفاوت است و قطر آنها بین ۲ تا ۸ سانتی‌متر است. خرمالو دو گونه گس و غیرگس دارد؛ میوه‌های گس تا قبل از زمان پخته شدن گس هستند و هنگامی که می‌رسند شیرین و نرم می‌شوند. گونه‌های غیرگس وقتی هنوز نرسیده‌اند، کمتر گس هستند و این حالت گسی خود را خیلی زود از دست می‌دهند.

حالت گسی این میوه را می‌توان با چند روز قرار دادن در معرض نور خورشید (و البته در هوای سرد) از بین برد.

آب خرمالوی نارس برای پایین آوردن فشار خون بالا بسیار موثر است. برای تسریع و رسیدن میوه خرمالوی نارس، پس از چیدن می‌توان در کنار آنها یک یا دو عدد سیب درختی قرار داد.

میوه خرمالو مثل گوجه فرنگی پوستی نازک دارد و سرشار از ویتامین‌هایA ،B و C است. این میوه سینه را نرم می‌کند به شرط آنکه وقتی آن را میل کنید که کاملا رسیده باشد.

از این میوه رسیده برای درمان اسهال خونی هم می‌توان استفاده کرد. دانه میوه خرمالو که کوبیده و به صورت گرد درآمده باشد سنگ کلیه و مثانه را دفع می‌کند، بدون آنکه به عمل جراحی نیازی باشد.

خرمالو سرشار از ویتامینA و بتاکاروتن است و البته مقدار قابل‌توجهی هم ویتامین‌های B۱، B۲، B۳ و C دارد. این میوه خوش‌رنگ و لعاب حاوی میزان زیادی مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر، منیزیم و پتاسیم است.

هر یک از این مواد معدنی نقش مؤثری در سلامتی و تندرستی بدن ما دارند. اگر خرمالو به خوبی رسیده باشد، برای کودکان نیز میوه‌ای مفید محسوب می‌شود و در رشد و نمو آنها مؤثر است. بد نیست آنها که میل زیادی به غذا خوردن ندارند، بدانند که خرمالو اشتها را زیاد می‌کند.

مصرف خرمالو معده را تقویت می‌کند. متخصصان تغذیه، به خانواده‌ها توصیه می‌کنند خرمالو را برای تقویت معده مصرف کنند.

این میوه در افراد مبتلا به نقرس و بیماری‌های کبدی و کلیوی بسیار مؤثر است. مواد قندی خرمالو شامل لوولز و گلوکز و میزان آن ۲۰ درصد است، این قند برای مبتلایان به بیماری قند، زیان‌بخش نیست.

خرمالو حاوی مقدار زیادی پکتین است.

پکتین یکی از انواع فیبرهای محلول در آب است که باعث کاهش چربی‌های خون می‌شود.

اسیدهای موجود در خرمالو عبارتند از: اسید مالیک، اسید سیتریک و اسید تارتاریک. سلولز موجود در خرمالو به طور نسبی کم است و از این نظر هضم آن آسان‌تر است. خرمالو همچنین دارای مقدار کمی تانن است که گاهی ممکن است موجب یبوست شود.

می توان از آب خرمالو برای درمان زخم‌ها استفاده کرد. همچنین این میوه برای آفت دهان و گلودرد بسیار مفید است. مصرف این میوه با ارزش به همه شما توصیه می‌شود.راستی، اگر چربی و فشارخون بالا دارید از خوردن خرمالو غافل نشوید. مصرف این میوه به دلیل داشتن دو عنصر پتاسیم و منیزیم موجب کاهش چربی و فشارخون بالا در افراد

می شود.خوب است بدانید هر ۱۰۰ گرم میوه خرمالو حاوی ۸۰ کیلوکالری انرژی،‌ ۱۹ گرم قند ساده و پیچیده و۷۹ گرم آب است.با این حساب سعی کنید تا رنگ خرمالو از ویترین میوه فروشی‌ها پاک نشده، کمی از آن تهیه کنید و بخورید.