سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

برنامه غذایی شیرخواران


برنامه غذایی شیرخواران

حریره بادام نیز مانند فرنی از یك قاشق مرباخوری یك بار در روز شروع می شود و تا روز ششم و هفتم به دوازده قاشق مربا خوری در روز می رسد فراموش نشود كه در این مدت به تدریج مقدار و دفعات تغذیه با حریره بادام افزایش می یابد و تغذیه با فرنی كم می شود

دو هفته اول: تغذیه با حریره بادام .حریره بادام نیز مانند فرنی از یك قاشق مرباخوری یك بار در روز شروع می‌شود و تا روز ششم و هفتم به دوازده قاشق مربا خوری در روز می‌رسد.فراموش نشود كه در این مدت به تدریج مقدار و دفعات تغذیه با حریره بادام افزایش می‌یابد و تغذیه با فرنی كم می‌شود.

دو هفته آخر: ضمن ادامه تغذیه با شیر مادر قبل از هر وعده غذای كمكی، در این دو هفته شیرخوار با غذای جدیدی آشنا شده و سوپ به رژیم غذایی او افزوده می‌شود. به ‌این ترتیب كه روز اول، صبح و عصر و شب هر بار از سه قاشق مرباخوری فرنی یا حریره بادام استفاده می‌كند و ظهر علاوه بر فرنی یا حریره بادام، یك قاشق مرباخوری به سوپ ظهر و شب اضافه اضافه ولی از فرنی یا حریره بادام كم می‌شود تا بر حسب اشتهای كودك مقدار سوپ به سه تا شش قاشق مرباخوری در هر وعده برسد.

● برنامه غذایی شیرخوار در هفته سوم ماه هفتم

شب ـ عصر ـ ظهر ـ صبح

سه قاشق مرباخوری فرنی یا حریره ـ سه قاشق مرباخوری فرنی یا حریره ـ یك قاشق مرباخوری سوپ + ۳ قاشق مرباخوری فرنی یا حریره ـ سه قاشق مرباخوری فرنی یا حریره = روز اول

یك قاشق مرباخوری سوپ + ۳ قاشق مرباخوری فرنی یا حریره ـ سه قاشق مرباخوری فرنی یا حریره ـ یك قاشق مرباخوری سوپ + ۳ قاشق مرباخوری فرنی یا حریره ـ سه قاشق مرباخوری فرنی یا حریره = روز دوم

۲ قاشق مرباخوری سوپ + ۲ قاشق مرباخوری فرنی یا حریره ـ سه قاشق مرباخوری فرنی یا حریره ـ ۲ قاشق مرباخوری سوپ + ۲ قاشق مرباخوری فرنی یا حریره ـ سه قاشق مرباخوری فرنی یا حریره= روز سوم

۳ تا ۴ قاشق مربا خوری سوپ ـ سه قاشق مرباخوری فرنی یا حریره ـ ۳ تا ۴ قاشق مربا خوری سوپ ـ سه قاشق مرباخوری فرنی یا حریره = روز چهارم

۳ تا۵ قاشق مربا خوری سوپ ـ سه قاشق مرباخوری فرنی یا حریره ـ ۳ تا۵ قاشق مربا خوری سوپ ـ سه قاشق مرباخوری فرنی یا حریره = روز پنجم

۳ تا۶ قاشق مربا خوری سوپ ـ سه قاشق مرباخوری فرنی یا حریره ـ ۳ تا۶ قاشق مربا خوری سوپ ـ سه قاشق مرباخوری فرنی یا حریره= روز ششم

● دو هفته اول ماه هشتم:

در این دو هفته ضمن ادامه برنامه قبل ، زرده تخم مرغ به رژیم غذایی شیرخوار اضافه و دفعات تغذیه او ۵ بار در روز می شود.

تخم مرغ را در آب به مدت ۲۰ دقیقه می جوشانند تا كاملا سفت شود، سپس زرده سفت شده را از سفیده آن جدا نموده و روز اول به اندازه یك نخود از زرده تخم مرغ را در كمی آب جوشیده یا شیر مادر نرم و حل كرده سپس به شیرخوار می دهند.

هر روز صبح همراه با فرنی زرده تخم مرغ را به تدریج اضافه می كنند تا ظرف ۱۰ روز به یك زرده كامل برسد. از آن به بعد یا هر روز نصف زرده تخم مرغ را همراه با ۳ قاشق مربا خوری فرنی یا حریره به كودك می دهند یا یك روز در میان یك زرده كامل تخم مرغ به او داده و روز بعد ۵ تا ۶ قاشق مرباخوری فرنی یا حریره بادام داده می شود.

شب ـ عصر ـ ظهر ـ ۱۰ صبح ـ صبح

۳ تا۶ قاشق مربا خوری سوپ ـ سه قاشق مرباخوری فرنی یا حریره ـ ۳ تا۶ قاشق مربا خوری سوپ ـ سه قاشق مرباخوری فرنی یا حریره ـ یك زرده كامل تخم مرغ = یك روز

۳ تا۶ قاشق مربا خوری سوپ ـ سه قاشق مرباخوری فرنی یا حریره ـ ۳ تا۶ قاشق مربا خوری سوپ ـ سه قاشق مرباخوری فرنی یا حریره ـ ۵ تا ۶ قاشق مرباخوری فرنی یا حریره= روز بعد

۳ تا۶ قاشق مربا خوری سوپ ـ سه قاشق مرباخوری فرنی یا حریره ـ ۳ تا۶ قاشق مربا خوری سوپ ـ سه قاشق مرباخوری فرنی یا حریره ـ سه قاشق مرباخوری فرنی یا حریره + نصف زرده تخم مرغ = یا هر روز

● برنامه غذایی كودك در دو هفته آخر ماه هشتم زندگی

شب ـ عصر ـ ظهر ـ ۱۰ صبح ـ صبح

سه تا شش قاشق مرباخوری سوپ + دو تا چهار قاشق مرباخوری ماست ـ سه قاشق مرباخوری فرنی یا حریره و یا پوره ـ سه تا شش قاشق مرباخوری سوپ + ۲ تا ۴ قاشق مرباخوری ماست ـ سه قاشق مرباخوری فرنی یا حریره و یا پوره ـ سه قاشق مرباخوری فرنی یا حریره + نصف زرده تخم مرغ

● تغذیه شیرخواران در دو هفته اول ماه نهم

در این زمان می‌توان حبوبات را نیز به سوپ شیرخوار اضافه كرد. به طور معمول تغذیه حبوبات از عدس و ماش كه هضم آسان‌تری دارند شروع می‌شود. در صورت امكان می‌توان جوانه عدس یا ماش را به محتویات سوپ افزود. در مورد سایر حبوبات مثل لوبیا چیتی، لوبیا قرمز و ....بهتر است قبلا آنها را خیسانده سپس پوستشان را جدا كرده و بعد از پختن به سوپ افزود. هر سه روز یكبار می‌توان نوع حبوبات را تغییر داد. اگر از آرد حبوبات استفاده می‌شود یك قاشق مرباخوری سرصاف كافی است. اضافه كردن كره یا روغن مایع به سوپ به اندازه یك قاشق مرباخوری برای شیرخوارانی كه خوب وزن نمی‌گیرند توصیه می‌شود.


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.


همچنین مشاهده کنید