پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
درباره کوکو
دوره دانشجویی، هروقت ناهارمان کوکو سیبزمینی بود، عزا میگرفتم و تازه بعد از خریدنش از دانشگاه، آن را به خانه میآوردم و با زدن کمی ادویه و باز هم سرخ کردن، برای خوردن آمادهاش میکردم...
انگار به غیر از سیبزمینی در این غذا چیزی نمیریختند اما یادم است وقتی مادرم در خانه این غذا را میپخت، از خوردن آن سیر نمیشدم. با این مقدمه، حتما حدس زدهاید که در «دستور آشپزی» این هفته قرار است درباره کوکوسیبزمینی، طرز تهیه، مقدار کالری و ارزش غذایی آن بحث کنیم.
● مقدار کالری
این غذا در مجموع ۱۲۰۰ کیلوکالری انرژی دارد. اگر با این مواد ۱۰ برش کوکو بهدست آید، هریک ۱۲۰ کیلوکالری انرژی خواهد داشت. البته چون این غذا با نان میل میشود، به ازای هر برش (یک کف دست) ۸۰ کیلوکالری دیگر نیز به این مقدار انرژی اضافه خواهد شد.
● همراه غذا
پیشنهاد میکنیم نانتان از نوع کامل یا سبوسدار باشد و این غذا را با یک لیوان دوغ کم نمک و بدون گاز و یک بشقاب سالاد سبزی تازه (متشکل از کاهو، گوجهفرنگی، هویج و جوانه گندم) میل کنید. البته بهتر است این سالاد با روغن زیتون و آبلیموی تازه طعمدار شود. به این ترتیب، وعده غذاییتان تکمیل و تقریبا حاوی تمام گروههای غذایی خواهد بود.
● مـواد لازم (برای۴ نفر)
سیبزمینی متوسط/۳ عدد/۲۴۰ کیلوکالری
تخممرغ/۶ عدد/۶۰۰ کیلوکالری
نعناع و گشنیز خرد شده/۲ قاشق غذاخوری/۵ کیلوکالری
پیاز کوچک/۱ عدد/۱۰ کیلوکالری
روغن مخصوص سرخ کردن/۴ قاشق غذاخوری/۳۶۰ کیلوکالری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه/به میزان دلخواه/۰ کیلوکالری
● طرز تهیه
ابتدا در کاسهای بزرگ سیبزمینیهای خام را رنده و با تخممرغ، ادویه، پیاز رنده شده، نعناع و گشنیز خرد شده مخلوط کنید تا غذایتان معطر شود. در تابهای روغن بریزید و بگذارید تا کاملا داغ شود، سپس شعله را زیاد کنید و مایه را در آن بریزید. مایه را در کف تابه پهن کنید و اجازه دهید کاملا سرخ شود. البته بهتر است در این هنگام شعله ملایم باشد. پس از مدتی آن را برگردانید و بگذارید طرف دیگر نیز برشته شود. پس از گذشت این مرحله، کوکو آماده خوردن خواهد بود.
● پیشنهاد سرآشپز
مانی یزدان پرست
مدرس آشپزی
کوکوسیبزمینی و فوت کوزهگری
کوکو سیبزمینی به دو روش تهیه میشود؛ یکی با سیبزمینی پخته و دیگری با سیبزمینی خام. دو طعم شیرین و شور هم برای پخت این غذا انتخاب میشود به طوری که برخی به نوع تهیه شده با سیبزمینی پخته شهد و به نوع تهیه شده با سیبزمینی خام نمک میزنند. معمولا کوکویی که با سیبزمینی پخته تهیه میشود، با موادی مانند هل، دارچین و مغز گردو یا گوشت چرخکرده یا حتی قارچسرخ شده هم پر میکنند. اصفهانیها به این غذا کوکو قندی میگویند و روی آن شهد میریزند برای آمادهسازی و پخت این غذا باید نکتههایی را در نظر گرفت که به ترتیب عبارتند از:
۱. اگر کوکو را با سیبزمینی خام تهیه میکنید، میتوانید به آن مرغ پخته ریشریش شده یا سبزیهای معطر اضافه کنید اما افزودن این مواد به مایه کوکو تهیه شده با سیبزمینی پخته توصیه نمیشود.
۲. خیلی وقتها کوکو پس از پخت ترک برمیدارد و در هنگام جابجا کردن میشکند. علت این اتفاق مقدار کم تخممرغ است اما باید مراقب باشید بیش از اندازه هم تخممرغ استفاده نکنید زیرا در این صورت، بافت کوکو از میان میرود و شکل اسفنجی و کفآلود پیدا میکند.
۳. خیلیها به کوکو سیبزمینی، پیاز خام میزنند. پیشنهاد میکنم در هنگام افزودن این سبزی، آب آن را بگیرید زیرا باعث شل شدن کوکو و از بین رفتن بافت منسجم آن میشود. به علاوه، در مصرف پیاز نیز زیادهروی نکنید زیرا باعث وارفتن کوکو میشود.
۴. ضخامت مناسبی که برای این کوکو توصیه میشود، بین ۵/۰ تا ۲ سانتیمتر است که برحسب ذائقه میتوانید آن را تغییر دهید. فراموش نکنید ضخامت زیاد، باعث نپختن کوکو و نازک بودن بیش از حد، باعث خشکی و حتی سوختن آن میشود.
۵. به غیر از نعناع یا گشنیزی که در دستور پخت این غذا وجود دارد، شما میتوانید از نعناع تازه به تنهایی یا ریحان تازه و حتی آویشن خشک استفاده کنید. به این ترتیب طعم کوکو منحصربه فرد خواهد شد.
۶. اگر مایه کوکو بر اثر افزودن تخممرغها یا پیاز شل شد، بهتر است به آن کمی آرد سیبزمینی اضافه کنید تا قوام لازم را پیدا کند.
۷. ادویه مناسبی که برای پخت این غذا نباید فراموش کرد، در کوکوی شیرین فقط زعفران و در کوکو نمکدار زعفران و زردچوبه است.
۸. به دلیل طعم خاصی که این غذا دارد، پیشنهاد میکنم اگر آن را شیرین میل میکنید، هیچ همراه غذاییای با آن نخورید اما اگر به آن نمک میزنید، آن را با یک کاسه ماست طعمدار شده با نعناع تازه، کنگر یا اسفناج (ماست و بورانی) میل کنید. البته اگر کوکو با سیبزمینی پخته اما با نمک تهیه میشود، بهتر است همراه آن سالاد یا ترشی بخورید.
۹. نوشیدنیای که با این غذا به شما پیشنهاد میکنم، دوغ طعمدار شده با نعناع تازه یا خشک فراوان است.
این غذا به دلیل سیبزمینیای که دارد و سرخ شدن دارای کالری نسبتا زیادی است بنابراین میتوانید آن را به عنوان یک وعده غذایی مناسب میل کنید. البته کوکو سیبزمینی را با یک کاسه ماست پرچرب و یک لیوان شربت آبلیموی تازه میل کنید تا اشتهایتان برای خوردن غذا افزایش پیدا کند.
● اگر یبوست دارید
میزان فیبر دریافتی را افزایش دهید؛ به این ترتیب که غذا را با یک بشقاب سبزی خوردن و ۶ تا ۷ عدد زیتون سبز میل کنید. نوشیدنی نیز بهتر است یک لیوان آب باشد. فراموش نکنید که نوشیدن مرتب آب در کاهش شدت یبوست مؤثر است.
● اگر فشار خون تان بالاست
مصرف نمک را محدود کنید. سیر تازه را افزایش دهید و این غذا را با سبزی خوردن میل کنید به این ترتیب پتاسیم بیشتری دریافت خواهید کرد. نکته دیگر اینکه کوکو را در تابهای چدنی سرخ کنید که کمترین میزان روغن مصرف شود و یک لیوان آب مرکبات که مملو از پتاسیم است، بنوشید.
● اگر لاغر هستید
مصرف نمک را محدود کنید. سیر تازه را افزایش دهید و این غذا را با سبزی خوردن میل کنید به این ترتیب پتاسیم بیشتری دریافت خواهید کرد. نکته دیگر اینکه کوکو را در تابهای چدنی سرخ کنید که کمترین میزان روغن مصرف شود و یک لیوان آب مرکبات که مملو از پتاسیم است، بنوشید.
ساقی اخوان
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
روز معلم ایران رهبر انقلاب معلمان دولت سیزدهم نیکا شاکرمی مجلس شورای اسلامی مجلس شهید مطهری خلیج فارس دولت حجاب
تهران هواشناسی پلیس شهرداری تهران سیل آموزش و پرورش قوه قضاییه بارش باران فضای مجازی سلامت سازمان هواشناسی دستگیری
خودرو قیمت خودرو حقوق بازنشستگان قیمت دلار دلار ایران خودرو قیمت طلا بانک مرکزی سایپا بازار خودرو کارگران تورم
تلویزیون سینما رادیو سریال رضا عطاران فیلم سینمای ایران دفاع مقدس موسیقی تئاتر نون خ رسانه ملی
دانشگاه علوم پزشکی مکزیک
رژیم صهیونیستی غزه اسرائیل فلسطین آمریکا جنگ غزه نوار غزه روسیه چین حماس عربستان یمن
استقلال پرسپولیس فوتبال سپاهان تراکتور رئال مادرید بایرن مونیخ باشگاه استقلال لیگ قهرمانان اروپا لیگ برتر باشگاه پرسپولیس لیگ برتر فوتبال ایران
همراه اول دبی واکسن تبلیغات اپل ناسا وزیر ارتباطات گوگل پهپاد
خودکشی کبد چرب میوه کاهش وزن دیابت بیمه داروخانه ویتامین طول عمر بارداری