چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

پیامدهای رژیم‌های سخت


پیامدهای رژیم‌های سخت

اختلالات گوارشی یکی از عمده‌ترین عوارض تلاش برای از دست دادن اضافه وزن در مدت زمانی کوتاه است.
محدودیت شدید در میزان کالری دریافتی و حذف برخی منابع غذایی از رژیم روزانه نه …

اختلالات گوارشی یکی از عمده‌ترین عوارض تلاش برای از دست دادن اضافه وزن در مدت زمانی کوتاه است.

محدودیت شدید در میزان کالری دریافتی و حذف برخی منابع غذایی از رژیم روزانه نه تنها باعث سوءتغذیه شده و فرد را با کمبود ریزمغذی‌های ضروری روبه‌رو می‌کند بلکه منجر به از دست دادن آب بدن شده و درصد آن را بشدت کاهش می‌دهد.

پژوهش‌های بسیار حاکی از آن است اسهال شایع‌ترین عارضه گوارشی کاهش وزن سریع بوده که در نهایت تبدیل به یبوست شده و فرد را دچار مشکل

می‌کند.

بر این اساس متخصصان علاوه بر آنکه نسبت به این قبیل رژیم‌های غذایی غیراستاندارد که باعث اختلال آب و الکترولیت می‌شود هشدار می‌دهند، گنجاندن مقادیر زیادی از فیبر را در برنامه غذایی توصیه می‌کنند.

بازگشت سریع اضافه وزن نیز یکی دیگر از عواقب کاهش میزان آب بدن است. از آنجا که در رژیم‌های سخت، نخست آب موجود در بدن کاهش یافته و سپس چربی‌ها وارد فرایند متابولیسم می‌شوند، ممکن است فرد پس از چند روز از کاهش وزن خود راضی شده و رژیم غذایی‌اش را تغییر دهد غافل از آنکه بدن طی این فرایند آب مورد نیاز خود را جبران کرده و دوباره به حالت اول بازمی‌گردد.

این در حالی است که افت میزان سدیم و پتاسیم خون در این قبیل رژیم‌ها باعث دل‌پیچه و احساس ناخوشایند در روده و معده می‌شود.