چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
درجست وجوی دوستان واقعی
آیا افراد زیادی دور و بر شما را گرفته اند ولی دوستان حقیقی تان انگشت شمارند؟ آیا مصاحبت با دوستان تان لذتبخش است ولی وقتی مشکلی پیش می آید اثری از آنها دیده نمی شود؟ اگر پاسخ تان به سؤالات فوق مثبت است دیگر وقت آن فرا رسیده که به دنبال دوستان واقعی بگردید. برای رسیدن به این هدف به توصیه های زیر توجه کنید:
۱- اولین گام برای یافتن دوستان واقعی این است که خودتان یکی از آنها باشید. شما کدام ویژگی ها را در یک دوست می پسندید؟ شاید به دنبال دوستی وفادار، مهربان، صبور و رئوف هستید که در زمان سختی ها به کمک تان بشتابد؟
اگر می خواهید چنین دوستی پیدا کنید خودتان باید در برخورد با دوستان تان این ویژگی ها را نشان دهید.
۲- گام بعدی این است که به ویژگی های مثبت دوست تان بیشتر از جذابیت او اهمیت بدهید. سر و کار داشتن با افراد جذاب، سرگرم کننده است ولی در زمان سختی هاست که دوستان محک می خورند. آیا وقتی دچار مشکل می شوید دوست تان به کمک شما می آید؟ آیا قابل اعتماد است؟ البته منظور ما این نیست که افراد جذاب نمی توانند دوستان خوبی باشند ولی شما باید برای انتخاب دوستان خود معیارهای مهم تری را درنظر بگیرید.
۳- نیازهای دوست تان را بر نیازهای خودتان ارجح بدانید. در این صورت دوستی شما ارزش بیشتری پیدا می کند و در ضمن دوستانی واقعی خواهید داشت. اگر از توانایی های خود برای کمک به دیگران استفاده کنید سایرین نیز برای کمک به شما از هیچ تلاشی مضایقه نمی کنند.
۴- و نکته پایانی اینکه در قضاوت های خود دقت کنید. مراقب باشید. برخی از مردم برای رسیدن به اهداف خود از شما سوءاستفاده می کنند. اگر با چنین افرادی برخورد کردید ارتباط خود را با آنها به حداقل ممکن برسانید.
● آیا دوست شما یک دوست واقعی است؟
به صرف اینکه کسی را سال ها می شناسید نمی توانید او را یک دوست واقعی قلمداد کنید. شاید بر این باور باشید که باید مسائلی مثل حسد، بدزبانی و غیبت کردن را در دوستان خود بپذیرید ولی شما لیاقت بیشتری دارید.
● شیوه های شناخت یک دوست واقعی
۱- به واکنش دوست تان در مقابل اتفاقات خوبی که برای شما می افتد توجه کنید. اگر او در هر مسأله ای از شما تقلید می کند بدانید که نسبت به شما حسادت می کند. یک دوست واقعی از شما حمایت می کند و برای رسیدن به موفقیت های بیشتر تشویق تان می نماید.
۲- تعداد مشاجراتی را که در یک ماه با دوست تان دارید درنظر بگیرید. اختلافاتی که هر از گاهی روی می دهد بخشی از یک دوستی سالم است ولی اگر هر هفته درباره مسائل جزئی به مشاجره می پردازید باید به فکر یافتن یک دوست دیگر باشید.
۳- دوست شما در زمان مشاجره از چه کلماتی استفاده می کند؟ شما نباید ناسزاهای هیچ کس را تحمل کنید. با توجه به نحوه حرف زدن دوست تان می توانید او را بشناسید.
۴- دیگران درمورد رفتار دوست تان در غیاب شما چه می گویند؟ یک دوست واقعی پشت سر شما حرف نمی زند بلکه نارضایتی اش را با خود شما در میان می گذارد. دوستان واقعی از روراست بودن هراسی ندارند.
۵- دوستانی را که شما را به گریه می اندازند و یا رفتار پرخاشگرانه ای دارند کنار بگذارید. دوستان واقعی حتی در شرایط دشوار نیز از شما حمایت می کنند. جر و بحث کردن و اختلاف نظر کاملاً طبیعی است ولی اهانت کردن، نه!
● هشدار
الف: به همان اندازه که از رفتار بد دوست تان انتقاد می کنید نسبت به رفتار خود حساس باشید. به قول معروف: «شما با هر دست که بدهید با همان دست پس می گیرید.»
ب: اگر از لحن دوست تان خوش تان نمی آید به او بگویید. شاید شما باعث شوید این عادت ناپسند را کنار بگذارد.
پ: هرگز تنها به یک دلیل به دوستی خود پایان ندهید، مگر اینکه مسأله مهمی مثل حسادت و یا اهانت در میان باشد.
● چگونه یک دوست واقعی باشیم؟
تحقیقات نشان می دهد که روابط اجتماعی متعادل نگرش شما را نسبت به زندگی بهبود می بخشد. شما برای رویارویی با مشکلات زندگی نیاز به دوستان واقعی دارید ولی قبل از هر چیز خودتان نیز باید یک دوست واقعی باشید. آیا اطمینان ندارید که یک دوست واقعی هستید؟ برای یافتن جواب این سؤال موارد زیرا را درنظر بگیرید:
۱- زمانی که دوست تان به شما نیاز دارد در دسترس او باشید و تنها زمانی به سراغ وی نروید که از او کمک می خواهید! دوستان خوب فقط در زمان نیاز به یاد دوستان شان نمی افتند. درست است که شناختن افرادی که بتوانند روزی به شما کمک کنند اهمیت دارد ولی شما نباید از دوست تان سوءاستفاده کنید. آیا دوست شما خوشحال است؟ آیا احساس تنهایی می کند؟ آیا دوست دارد با کسی درددل کند؟
یادتان باشد دوست تان را در اولویت قرار داده و به حرف هایش به دقت گوش دهید.
۲- منتظر نمانید که دوست تان با شما تماس بگیرد. هرگز ارتباط خود را با او قطع نکنید. همه مردم گرفتاری های خاص خود را دارند ولی اگر می خواهید دوست تان را حفظ کنید نباید منفعل باشید. البته منظور ما این نیست که روزی دو ساعت کنار تلفن بنشینید ولی شما می توانید با فرستادن ایمیل کارت پستال و یا یک تماس کوتاه به دوست تان نشان دهید که به فکرش هستید.
۳- رفتار درستی با دوست تان داشته باشید. فرض کنید دوست تان برای شما یک نامه فرستاده ولی شما به آن جواب نمی دهید. آیا می دانید او چه احساسی پیدا می کند؟ هرگز به این بهانه که سرتان خیلی شلوغ است تماس خود را با دوست تان قطع نکنید. همه مردم به نوعی گرفتارند، با دوستان خود مهربان باشید و با پاسخ دادن به درخواست های آنها این مسأله را ثابت کنید.
۴- از غیبت کردن بپرهیزید. بدگویی از کسانی که دوست خود می نامید بسیار ناپسند است. هرگز پشت سر دیگران حرف نزنید. هرچه زودتر تصمیم خود را بگیرید. آیا می خواهید همچنان یک دوست واقعی باشید؟ اگر پاسخ تان مثبت است غیبت کردن ممنوع!
۵- از موفقیت های دوست تان خوشحال شوید. شاید مسخره به نظر برسد ولی برخی از مردم از موفقیت های دوست شان ناراحت می شوند. از آن افرادی نباشید که مدام از روزگار گله و شکایت می کنند.
یادتان نرود که موفقیت های دوست تان را جشن بگیرید.
نعمتی بزرگ تر از این وجود ندارد که در اطراف خود افرادی داشته باشید که از شما حمایت کنند. برای داشتن چنین نعمتی شما هم باید به هر نحوی که می توانید حمایت خود را از دوست تان نشان دهید.
آذر شایان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست