دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
این خوراکی ها تاثیر دارو را خنثی می کنند
استفاده از میوه ها و سبزی های تازه همواره توسط متخصصان سفارش شده و کمک این خوراکی ها به سلامتی انسان موضوع تازه ای نیست. میوه ها وسبزی های حتی به درمان بیماری هایی چون سرطان نیز کمک می کنند چرا که در کنار ویتامین سرشاری که دارند، حاوی آنتی اکسیدان نیز هستند. گیاهان از این ماده برای محافظت از ارگانیسم شان استفاده می کنند. انسان نیز با خوردن میوه و سبزی های از بسیاری از این آنتی اکسیدان های گیاهی بهره مند می شود .
اما در برخی موارد ترکیب میوه ها و سبزی های با بعضی از داروها نتیجه ی مطلوبی در پی ندارد. برای مثال گریپ فروت می تواند تاثیر داروها را کم کند یا حتی تاثیر آن را از بین ببرد. در گریپ فروت ها به میزان زیادی آنتی اکسیدانی به نام نارینگین وجود دارد که مزه تلخ این میوه هم به خاطر همین ماده است .
مدت هاست که تاثیر نامطلوب نارینگین بر داروها شناخته شده است چرا که نارینگین از تبدیل مواد در کبد جلوگیری می کند که در نتیجه غلظت مواد دارویی در خون بالا می رود و حتی ممکن است بدن به این غلظت بالا واکنش نشان دهد. به همین خاطر تولیدکنندگان دارو در دستورالعمل مصرف تاکید می کنند که دارو همراه گریپ فروت مصرف نشود. از داروهایی که گریپ فروت چنین تاثیری رویشان دارد می توان به آتنولول، سری پرولول، تانلینولول، و آنتی بیوتیک هایی مثل سیپروفلاکسین و لووپلاکسین، داروی ضدقارچ ایتراکونازول و قرص ضد حساسیت فکسوفنادین اشاره کرد .
البته موارد بسیار کمی نیز وجود دارد که این مکانیزم جنبه مثبتی هم دارد. چرا که گریپ فروت بدون این که اثر جانبی ای ایجاد کند، تاثیر دارو را افزایش می دهد. که به طور مثال می توان به داروی سیرولیموس اشاره کرد که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و برای بیمارانی تحت عمل پیوند عضو قرار می گیرند، استفاده می شود .
گریپ فروت همچنین بر درمان بیماران سرطانی اثر مثبت می گذارد. این مطلب از نتایج تحقیقات گروه سرطان دانشگاه شیکاگو به دست آمده است. به گفته این پژوهشگران، بیمارانی که روزانه یک لیوان آب گریپ فروت می نوشیدند، دوز دارو را تا دو سوم کاهش داده اند. این کار بر دوره درمان تاثیر سوئی نگذاشت و تاثیرات جانبی نیز در پی نداشت .
زنجبیل می تواند به جذب گلوکز در سلول های ماهیچه ای کمک کند بدون این که نیازی به انسولین باشد. از قرار معلوم زنجبیل میزان جذب پروتئینی را که به انتقال گلوکز به داخل سلول کمک می کند، افزایش می دهد و این امر به خاطر مقادیر زیادی اسید فنیکی است که در آن وجود دارد. اسید فنیک ترکیبی شیمیایی است که در بسیاری از گیاهان موجود است و در صنایع دارویی استفاده فراوانی از آن می شود .
پژوهشگران می گویند ترکیبات شیمیایی زنجیبل می تواند میزان جذب گلوکز را در بیماران دیابتی نوع ۲ تا حد زیادی تنظیم کند .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست