چهارشنبه, ۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 22 May, 2024
مجله ویستا

١٠ نشانه‌ای که کودک شما احتیاج به کمک دارد


١٠ نشانه‌ای که کودک شما احتیاج به کمک دارد

شاید برای خیلی از افراد اسم درس و مدرسه تداعی‌کننده شب های امتحان و لحظات دلهره آور آن باشد؛ دلهره هایی که مخصوص شب های امتحان است، اما بعضی از بچه ها احساس می کنند که هر روز مدرسه …

شاید برای خیلی از افراد اسم درس و مدرسه تداعی‌کننده شب های امتحان و لحظات دلهره آور آن باشد؛ دلهره هایی که مخصوص شب های امتحان است، اما بعضی از بچه ها احساس می کنند که هر روز مدرسه برای آنها حسی از ترس و شکست را در پیش دارد. اگرچه توجه کافی به دانش آموزان و وجود معلمان باانگیزه و توانا می‌تواند به کودکان در ایجاد تعادل درسی کمک نماید، اما با این حال بعضی از دانش آموزان احتیاج به آموزش و تعلیم حساب شده تر و بیشتری دارند. در این بخش ١٠ نشانه را بیان می کنیم که وجود آنها نشان از بروز اختلالات و ناسازگاری کودک شما با درس و مدرسه و موقعیت تحصیلی خود است که توجه نکردن کافی به آن می تواند در آینده تحصیلی کودکتان تأثیرگذار باشد.

١) فرزند شما با این که تلاش و کوشش خود را برای یادگیری دروس به کار می گیرد، اما موفقیت چشمگیری کسب نمی کند.

٢) صرف نظر از اینکه کودکتان چه مقدار زمان برای انجام تکالیفش صرف می کند، نه تنها نمی‌تواند آنها را کامل انجام دهد بلکه به درستی هم انجام نمی‌دهد.

٣) هر روز با تکالیف مدرسه اش مشکل دارد و یا در امتحاناتش به مشکل برمی خورد. این نشان دهنده نداشتن اعتماد به نفس محسوب می شود.

٤) فرزند شما اضطراب و نگرانی شدیدی پیش از امتحانات مدرسه دارد.

٥) فرزندتان ترس شدید از ناموفق بودن دارد و دائماً از همسن و سالان و معلمان خود گله مند است. این ترس باعث بروز بی میلی و اکراه در ادامه تحصیل خواهد شد.

٦) معلم کودکتان به شما خبر می‌دهد که او در کلاس بدرفتاری می کند و یا در کار دیگر دانش‌آموزان اخلال ایجاد می کند به خصوص وقتی مسئله‌ای را متوجه نمی شود و یا نمی تواند درس را به خوبی بفهمد.

٧) معلم فرزندتان به شما گوشزد می کند که او در به خاطر سپردن و یا فهمیدن دروس دچار مشکل شده است.

٨) او از جملاتی مثل « من احمق هستم » و یا «این مسئله را هرگز نمی فهمم » استفاده می کند.

٩) کودک شما به راحتی به شما می گوید که دیگر نمی خواهد به مدرسه برود و یا شما این احساس را داشته باشید.

١٠) زمانی که معلم مدرسه به شما پیشنهاد گرفتن معلم خصوصی می دهد.

هرکدام از این موانع نشان می دهند که فرزند شما در موقعیت نامناسبی قرار گرفته و ممکن است در آینده با مشکلات بیشتری مواجه شود. همکاری با معلم مدرسه و صرف وقت و دقت بیشتر برای کودکتان می تواند راهگشا باشد. صحبت با همکلاسی های او نیز می تواند در این راه به شما کمک کند.

با فرزندتان صحبت کنید و از او بخواهید در مورد مشکلات مدرسه، همکلاسی ها و دروس با شما صحبت کند. به احساسات او احترام بگذارید و سعی کنید با صبر و حوصله و بدون عکس العمل منفی موقعیت او را درک کنید.