دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

معرفی نرم افزار Autodesk Inventor


معرفی نرم افزار Autodesk Inventor

کمتر کسی است که حداقل یکبار نام نرم افزار اتوکد ساخته شرکت امریکایی Autodesk را نشنیده باشد ، این شرکت پس از تولید نرم افزار اتوکد محبوبیت زیادی بین مهندسان در سرتاسر جهان پیدا کرد …

کمتر کسی است که حداقل یکبار نام نرم افزار اتوکد ساخته شرکت امریکایی Autodesk را نشنیده باشد ، این شرکت پس از تولید نرم افزار اتوکد محبوبیت زیادی بین مهندسان در سرتاسر جهان پیدا کرد ، ولی باتوجه به پیشرفت روز افزون صنایع ، شرکت Autodesk سعی در تخصصی کردن نرم افزارهای خود کرد و نرم افزارMechanical Desktop را با قابلیت طراحی قطعات صنعتی وارد بازار کرد ولی با توجه به این که این نرم افزار بر همان مبنای اتوکد استوار بود و دارای محیط گرافیکی خسته کننده بود ، کاربران نیز برای استفاده از این نرم افزار نیازمند آموزش های طولانی مدت بودند به همین دلیل شرکت Autodesk نرم افزار دیگری در زمینه طراحی صنعتی به نام Autodesk Inventor را وارد بازار کرد (Inventor به معنای مخترع ). این نرم افزار قابلیت های نرم­افزار Mechanical Desktopرا دار بوده و کار با آن ساده است. با توجه به اینکه نرم افزار نوظهوری است، با بسیاری از نرم افزاز های طراحی که سال ها قبل تولید شده اند رقابت میکند.

محیط های نرم افزار :

محیط ترسیمات دوبعدی ( (۲D Sketchو سه بعدی((۳D Sketch

محیط طراحی قطعات سه بعدیPart Modeling))

محیط مونتاژ(Assembly):

قطعاتی که در محیط (Part Modeling) طراحی شده اند را میتوان به این محیط وارد کرد و در نهایت طبق نقشه های مهندسی آنها را مونتاژ کرد .

محیط ایجاد قطعات به روش ورق­کاری (Sheet Metal)

محیط جوشکاری قطعات (Weldment)

محیط شتاب دهنده طراحی(Design Accelerator):

در این محیط شفت، چرخدنده ، یاتاقان و... به صورت استاندارد موجود هستند ، همچنین میتوان با وارد نمودن داده های مورد نیاز برای هر قطعه، در این محیط آنها را طراحی کرد. ویژگی دیگر این محیط این است که میتوان تحلیل خستگی بر روی قطعات انجام داد و ضریب اطمینان و نتایج مورد نظر را در یافت نمود که کمتر نرم افزاری چنین قابلیتی را دارد .

محیط تحلیل تنش(Stress Analysis) :

روی DVD این نرم افزار، برنامه Ansys هم وجود دارد به طوریکه پس از نصب نرم افزارAutodesk Inventor در محیط تحلیل تنش نرم افزار Ansys فعال شده ، و قطعات را میتوان بارگذاری کرد و گزارشی از تحلیل به همراه نتایج مختلف را دریافت نمود.

محیط تحلیل دینامیکی (Dynamic Simulation):

پس از مونتاژ قطعات میتوان آنها را وارد این محیط کرد و با دادن محرک به مجموعه، پارامتر های مختلف مثل سرعت و شتاب و... در هر قطعه بررسی کرد و نمودارهای از آنها را دریافت کرد .

محیط طراحی تاسیسات (Piping) :

در طراحی سیستم لوله کشی و تاسیسات استفاده میشود و کاربرد آنرا میتوان به وضوح در صنایع نفت و گاز و ... دید.

محیط عکسبرداری و فیلمبرداری از قطعاتinventor studio) )

محیطی که در آن از مجموعه مونتاژی نمای انفجاری ایجاد میشود (Presentation)

محیط طراحی الکترونیکی که شامل ۱- طراحی بردهای الکترونیکی و۲- سیم کشی قسمت های مختلف یک دستگاه است.

محیط طراحی تیر وستون وتحلیل آنها و تولید انواع پروفیل

محیط اندازه گذاری و ارایه نقشه های اجرایی(Drawing) و ...

این نرم افزار به راحتی به نرم افزارهای دیگر ،مخصوصا Auto CAD وMechanical Desktop وصل میشود، مثلا میتوان طرحهای دو بعدی کشیده شده در اتوکد را وارد این نرم افزار کرد و آنها را به یک قطعه حجیم تبدیل کرد.

گردآورنده: مهندس عباس محمدیان