چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
همه آنچه باید در مورد «بیمه بدنه خودرو» بدانید
امروزه رشته های مختلف بیمه ای اطمینان بیشتری را برای مردم در زندگی به وجود می آورند اما همچنان مردم به دلیل عدم آگاهی تمایل چندانی به خرید این پوشش ها ندارند که از این دست بیمه شخص ثالث و بدنه خودرو دچار غفلتی بیش از پیش شده است.
معضل مرگ و میرهای ناشی از حوادث رانندگی هر روز در جهان رو به گسترش است که در این میان ایران با وجود وضع قوانین و مقررات های متفاوت رانندگی همچنان درصدر کشورهای پرتصادف قرار دارد به نحوی که سومین علت مرگ و میر در کشور را حوادث رانندگی به خود اختصاص داده است.
بی تجربگی افراد، عیوب وسایل نقلیه، نادیده گرفتن مقررات و خطاهای رانندگی نقش بسزایی در افزایش آمار تصادفات دارد که در این راستا صنعت بیمه با دریافت حق بیمه متناسب با ریسک رانندگان می تواند نقش مهمی در اجرای مقررات راهنمایی و رانندگی و جلوگیری از بروز تخلفات و در نتیجه کاهش تصادفات رانندگی را داشته باشد؛ نقشی که به نظر می رسد تاکنون چندان مورد توجه مسئولان مربوطه قرار نگرفته است.
البته آگاهی اندک از صنعت بیمه و رشته های متنوع آن را هم باید مهمترین دلیل عمده عدم گرایش مردم به خرید پوشش های بیمه ای و بروز تصادفات درسطح جاده ها دانست.
به همین منظور برای آشنایی مردم از بیمه نامه های مختلف به ویژه بیمه شخص ثالث برآن شدیم تا با انتشار اطلاعاتی هرچند اندک، نقشی را در ارتقاء سطح آگاهی مردم جامعه ایفا نماییم تا به واسطه آن شاید مراجع مربوطه به فکر این فقر اطلاعاتی مردم در صنعت بیمه بیفتند.
به گزارش فارس درخصوص بیمه شخص ثالث باید گفت این رشته برای صاحبان خودرو، بیمه ای اجباری محسوب می شود و هرکس که تمایل به استفاده از خودرو در سطح جاده های کشور را داشته باشد باید این بیمه نامه را خریداری نماید.
اما با وجود الزامی بودن این رشته بیمه ای همچنان هستند افرادی که بدون خرید این بیمه نامه در جاده ها در حال تردد هستند که این امر در زمان وقوع تصادف و بروز مشکلات اهمیتی قابل توجه را پیدا می کند.
البته درکنار بیمه شخص ثالث بیمه نامه های دیگری نیز وجود دارند که عمده مردم به دلایل مختلفی از جمله شرایط مالی اقدامی برای خریداری آنها نمی کنند به نحوی که در آخرین آمار بیمه مرکزی از عملکرد رشته های بیمه ای درسه ماه نخست سال بیمه بدنه خودرو حدود ۸ درصد از حق بیمه های صادره درصنعت بیمه را به خود اختصاص داده است.
درتعریف ساده بیمه بدنه خودرو باید گفت این بیمه نامه جبران کننده خطرات ناشی از حوادث برای خودروها و به طور معمول سه خطر حادثه، آتش سوزی و سرقت کلی را تحت پوشش قرار می دهد.
البته خاطرات اضافی دیگری از قبیل شکست شیشه به هر علت، سرقت درجا (جزئی)، توقف در مدت تعمیر وسیله نقلیه و نوسان قیمت ها را نیز بیمه گذار می تواند با پرداخت حق بیمه اضافی درکنار بیمه خودرو خریداری نماید.
بیمه گذاران حتی در بیمه نامه می توانند از تسهیلات و تخفیفاتی نیز برخوردار باشند به این صورت که اگر طی یک سال بیمه گذار از بیمه نامه بدنه خود استفاده نکرده باشد هنگام تمدید بیمه نامه درسال اول از ۲۵درصد تخفیف عدم خسارت بهره مند و این تخفیف تا حداکثر ۶۰ درصد مبلغ حق بیمه نیز خواهد رسید.
اما باید این نکته را یادآور شد که به محض دریافت هرگونه خسارت از محل بیمه نامه بدنه بیمه گذار از تخفیفات مذکور محروم خواهد شد. همچنین دریافت خسارت دربروز سرقت فقط باعث کسر تخفیف مربوط به سرقت شده و تخفیف مربوط به سابقه عدم خسارت، به قوت خود باقی خواهد ماند.
نکته قابل توجه دراین بیمه نامه دو عامل تعیین کننده ارزش اتومبیل و نرخ حق بیمه است چرا که دو موضوع فوق در تعیین حق بیمه این بیمه نامه نقش موثری را ایفاء می کنند.
درخصوص چگونگی دریافت خسارت از محل بیمه نامه بدنه نیز باید گفت؛ برای دریافت خسارت های مختلف علاوه بر اصل بیمه نامه بدنه، گواهینامه رانندگی، بیمه نامه شخص ثالث، سند مالکیت و مراجعه مالک خودرو به شرکت های بیمه ضروری است.
البته دراین مسیر متناسب با خسارت به وجود آمده مدارک دیگری نیز از جمله ارائه گزارش پلیس و یا کروکی اصلی، گزارش آتش نشانی و گزارش پلیس ۱۱۰ و یا دربرخی از موارد گزارش اداره آگاهی برای دریافت خسارات الزامی است.
ناگفته نماند اگر در زمان وقوع سرقت اداره آگاهی پس از ۹۰ روز بعد از اعلام سرقت، خودرو مسروقه را کشف نکند، سند خودرو به شرکت بیمه منتقل و پس از کسر فرانشیزهای متعلقه و کسورات احتمالی، معادل ارزش روز خودرو ازجانب شرکت های بیمه خسارت پرداخت می گردد.
برای دریافت خسارت های مربوط به سرقت قطعات خودرو نیز اطلاع به پلیس ۱۱۰ و دریافت گزارش ممهور به مهر کلانتری منطقه مربوطه و یا گزارش افسر تجسس نیز برای دریافت خسارت الزامی است.
نکته قابل توجه اینکه از مبلغ خسارت محاسبه شده برای قطعات خودروهای با سن بیش از ۵ سال به ازای هر سال ۵ درصد و حداکثر ۲۵ درصد بابت استهلاک قطعات کسر خواهد شد.
از سوی دیگر شرکت های بیمه در برخی از موارد خاص خسارات را به بیمه گذاران پرداخت نمی کنند به نحوی که در صورت مستی، عمد بیمه گذار، نداشتن گواهی نامه متناسب با وسیله نقلیه مورد بیمه، اعمال متقلبانه بیمه گذار و یا راننده، صدور بیمه نامه به نام شخصی به جز مالک خودرو خسارت های وارده به خودرو، قابل پرداخت نخواهد بود.
پس از دریافت هر خسارت و تعمیر نقاط آسیب دیده خودرو، بیمه گذار می بایست جهت بازدید سلامت خودرو به شرکت بیمه مراجعه و قسمت های تعمیر و تعویض شده را به رویت کارشناس شرکت بیمه برساند. دراین صورت چنانچه مورد بیمه از ناحیه خسارت دیده قبلی، مجدداً مورد خسارت واقع شود بیمه گر پرداخت خسارت جدید را متقبل خواهد شد.
البته پرداخت خسارت بیش از ۳۰ درصد مبلغ بیمه شده و یا ارزش روز وسیله نقلیه در صورت عدم تکمیل سرمایه بیمه شده با رعایت شرایط مربوط طی الحاقیه خسارت احتمالی بعدی مشمول قاعده نسبی سرمایه می گردد.
دراین بیمه نامه قدمت اتومبیل بر نرخ حق بیمه تاثیر خواهد گذاشت به این صورت که نرخ حق بیمه بدنه تا سال دهم قدمت ساخت، یکسان است اما یک نرخ از سال یازدهم تا بیستم عمر اتومبیل، هر سال پنج درصد اضافه خواهد شد.
دراین راستا شرکت های بیمه نیز برای جلب مشتری بیشتر انواع بیمه اموال و بیمه مسئولیت را به صورت غیر نقدی و بدون افزایش حق بیمه ها به فروش می رسانند.
همچنین دراین بیمه نامه، قسمتی از حق بیمه معمولا، نقدی دریافت و باقیمانده آن بسته به تمایل مالکان خودرو در هشت یا چهار قسط دریافت می شود.
حتی درمواقعی که بیمه گذار اقدام به خریداری اتومبیل جدیدی کند نیز امکان انتقال بیمه نامه وجود دارد به نحوی که شرکت های بیمه پس از کاهش حق بیمه بدنه اتومبیل اول بابت مدت بیمه منقضی شده، مبلغ باقیمانده را از حق بیمه محاسبه شده برای اتومبیل دوم کم خواهد کرد.
درحالت دیگر اگر اوخواستار فسخ بیمه نامه بدنه اتومبیل اول باشد، مبلغ باقیمانده مدت بیمه نامه را دریافت می کند. البته شرکت بیمه حق بیمه بابت مدت بیمه منقضی شده را با نرخ حق بیمه در بیمه کوتاه مدت محاسبه خواهد کرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست