چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
پیشگیری از کمخونی با خوردن مرکبات
مرکبات با طعم دلپذیر و خوشایندشان، از دیرباز جزئی از رژیم غذایی انسانها بوده است. تحقیقات نشان دادهاند که نهتنها مرکبات خوشطعم هستند، بلکه فواید بیشماری نیز برای سلامت بدن دارند. مرکبات و محصولات آنها منبع بسیار خوبی از ویتامینها، مواد معدنی و فیبر است که برای رشد و تکامل افراد ضروری است.
چیزی بیش از ویتامین C
اکثر مردم ویتامین C را تنها ماده مهم موجود در مرکبات میدانند. در حالی که این دسته از میوهها مواد مفید دیگری مانند قندها، فیبر، پتاسیم، فولات، کلسیم، تیامین، نیاسین، ویتامین B۶، فسفر، منیزیم، مس و ریبوفلاوین هم دارند. علاوه بر این، مرکبات حاوی چربی یا سدیم نبوده و منبع غذایی بدون کلسترول است. مقدار انرژی متوسط مرکبات نیز کم است و این موضوع بخصوص برای افرادی که نگران افزایش وزن خود هستند مفید به حساب میآید.
کربوهیدرات
مواد مغذی اصلی برای تامین انرژی در مرکبات کربوهیدراتها هستند. مرکبات شامل کربوهیدراتهای ساده مانند فراکتوز، گلوکز و ساکاروز هستند. علاوه بر این فیبر موجود در مرکبات را نمیتوان نادیده گرفت. مهمترین نوع فیبر در مرکبات پکتین است که ۶۵ تا ۷۰ درصد از کل فیبر آن را شامل میشود. فیبرها باعث میشوند که عمل هضم و جذب، کند شده و احساس سیری به وجود آید.
ویتامین C
ویتامین C یا همان اسیداسکوربیک ویتامین محلول در آب و مفید برای بدن است. این ویتامین نقش مهمی در تشکیل کلاژن ایفا میکند. ویتامین C در درمان کمخونی و استرس نیز مفید به حساب میآید.
البته برخلاف باور عموم، این ویتامین از شروع سرماخوردگی پیشگیری نمیکند، بلکه تنها شدت و طول دوره آن را کمتر خواهد کرد.
فولات
فولات، ویتامینی محلول در آب است که برای رشد و تولید سلولهای جدید لازم است. فولات به تولید DNA، RNA و گلبولهای قرمز خون نیز کمک میکند.
پتاسیم
پتاسیم یکی از مواد معدنی ضروری است که به حفظ تعادل آب و اسید بدن کمک میکند. پتاسیم نقش مهمی در انتقال پیامهای عصبی به ماهیچه، انقباض ماهیچه و حفظ فشار خون نیز دارد.
پیشگیری از بیماریها
شواهد زیادی وجود دارد که نشان میدهد مرکبات در کاهش احتمال بروز برخی بیماریها یا به تاخیر انداختن و کاهش پیشرفت آنها کمک میکند.
بیماریهای قلبی ـ عروقی
داشتن رژیم غذاییای که چربی اشباع و کلسترول کمی داشته و سرشار از میوه و سبزیجات باشد خطر بروز بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. استفاده از مواد حاوی ویتامین C نیز کمک زیادی به حفظ سلامت قلب خواهد کرد.
کمخونی
کمخونی در سراسر جهان یکی از مشکلات اساسی افراد به دلیل کمبود مواد غذایی است. ویتامین C موجود در مرکبات جذب آهن گیاهی را افزایش می دهد. بنابراین گیاهخواران و افرادی که گوشت و سایر فرآوردههای حیوانی را کمتر مصرف میکنند، بیشتر از سایرین در معرض خطر کمبود آهن قرار خواهند داشت. این مشکل میتواند در طول زمان پیشرفت کرده و منجر به کمخونی شود. کمخونی نیز میتواند باعث کاهش رشد، کاهش عملکرد فیزیکی و شناختی فرد شود. مصرف مرکبات سرشار از ویتامین C کمک زیادی به پیشگیری از کمخونی و عوارض آن میکند.
تحقیقات همچنین نشان دادهاند که مرکبات برای پیشگیری، درمان یا کاهش قدرت پیشرفت بیماریهایی نظیر سرطان، سنگ کلیه وآب مروارید نیز مفید خواهد بود.
با این همه سود و فایدهای که مرکبات در خود دارند، حالا که در فصل پاییز و زمستان قرار داریم، مصرف مرکبات را در برنامه روزمره تغذیهای خود قرار دهید.
FAO.ORG
مترجم: نیلوفر اسعدی بیگی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست