چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
راه هایی برای مقابله با آلرژی فصلی
![راه هایی برای مقابله با آلرژی فصلی](/web/imgs/16/157/h5pjm1.jpeg)
این روزها، روزهای آلرژی است. هر تغییر فصلی مانند گردهافشانی بهاری، غبار تابستانی، برگریزان پاییزی و گردوغبار خانگی در زمستان برایمیلیونها نفر از مردم محرک آلرژیزاست و آزاردهندگی خود را دارد اما بیشترین حساسیتها در بهار دیده میشوند. برای اشخاصی که دچار حساسیتهای بهاره و آلرژیها هستند، این آلایندهها میتوانند علایم مختلفی از قبیل آبریزش مداوم و آزاردهنده بینی، عطسه، سرفه و خارش چشم را به همراه داشته باشد. برای دیگر بیماران دچار آلرژی مانند آلرژیهای آسمی یا آلرژی به نیش زنبور، این حملات برای آنها ممکن است کشنده باشد.
گاهی آلرژیها آنقدر نگرانکننده میشوند که نیاز به مراجعه به پزشک پیدا میشود، اما گاه هم درمانهای ساده خانگی میتوانند تسکیندهنده آبریزش بینی و عطسه شوند. در این مقاله، ما چند روش مطمئن و موثر با استفاده از نسخههای خانگی که علایم آلرژی شما را کاهش میدهند، به شما معرفی میکنیم.
۱- شستوشو با سرم نمکی
شستوشوی بینی با آب و نمک میتواند در تسکین آلرژیهای تنفسی با از بین بردن محرکهایی که در بینی قرار گرفتهاند و سبب بروز عفونت شدهاند، موثر باشند. در حقیقت، محلول آب و نمک قادر است برخی سلولهای عفونی را نیز از بین ببرد. شما میتوانید سرمهای نمکی آماده را از داروخانه محل خود تهیه کنید یا میتوانید آن را با ترکیب یک قاشق چایخوری نمک و یک پیمانه آب مقطر گرم و اضافه کردن کمی سودای خوراکی به صورت روزانه تهیه کنید. در سینک دستشویی خم شوید و مقداری از این محلول را در سوراخهای بینی خود بکشید و اجازه دهید به داخل بینی و گلویتان برود. این عمل را یک یا دو بار در روز انجام دهید. در صورتی که مبتلا به آسم هستید پیش از انجام این درمان حتما با پزشک خود مشورت کنید.
۲- حمام کردن
اگر در طول فصل گردهافشانی برای مدت زیادی مجبورید بیرون از خانه باشید، پس از بازگشت به خانه برای از بین بردن گردهها موهای خود را بشویید. این ذرات زردرنگ چسبناک روی موهای شما جمع شده و به داخل چشمهای شما وارد میشوند. اگر نیمهشب با سرفه، عطسه و حمله آلرژی از خواب بیدار شدید، یک دوش آب داغ میتواند هر نوع گرده باقیمانده را که در طول روز روی بدن شما جمع شده از بین ببرد. این کار به باز شدن سینوسها حداقل برای مدت کوتاهی کمک میکند و خوابی راحت و آرام خواهید داشت. البته بد نیست که اقدام به تعویض روبالشی خود نیز بکنید.
اگر دچار خارش یا سوزش چشم شدید و به داروهای ضدآلرژی نیز دسترسی نداشتید، چشمها را با آب سرد و تمیز بشویید تا به آرام کردن آنها کمک کند. با اینکه این شیوه به اندازه آنتیهیستامینها موثر نیست، اما هیچ خطری هم ندارد.
۳- دوری از جریان باد و دود
تنفس هوای آلوده سبب بدتر شدن آلرژی میشود. در واقع، ترکیبات سمیای که در هوا جریان دارند در برخی افراد میتوانند موجب آلرژی شوند. اگر گمان میکنید این آلایندهها حملات شما را بیشتر میکنند، در روزهای دودآلود تا آنجا که مقدور است از خانه خارج نشوید. اگر مجبور به بیرون رفتن از خانه شدید، بهخصوص زمان ورزش کردن، از ماسکهای جراحی استفاده کنید. البته انتظار نداشته باشید این روش برایتان معجزه کند، زیرا این ماسکها شما را از تمامی محرکهای حساسیتزا محافظت نمیکند و فقط باعث تنفس راحتتر شما میشود. دود توتون از محرکهای بسیار مضر است که موجب حاد شدن آلرژیهای تنفسی میشود. به دوستان و خانواده خود اجازه ندهید هوا را به دود سیگار و پیپ خود آلوده کنند و اگر خودتان هم سیگار میکشید هرچه زودتر آن را ترک کنید. باد خنکی که در روزهای بهاری از پنجره به داخل میوزد، ممکن است به نظر دلپذیر باشد، اما محیط خانه را پر از ریزگردها میکند که این یک خبر بد برای بیماران آلرژی است. تصفیهکنندههای هوا بهویژه آنهایی که دارای فیلترهای HEPA هستند قادر به کاهش ریزگردهای موجود در هوای داخل خانه هستند اما برخی از آنها گردوخاک را در خانه پراکنده میکنند و برخی از انواع آلرژیها را بدتر میکنند. در روزهای پرباد فصل گردافشانی، عینکهای آفتابی یا حتی طبی نیز میتوانند چشمان شما را از آلایندههای آلرژیزا محافظت کنند. برای حفاظت بیشتر از عینکهای دارای پوشش در طرفین یا حتی عینکهای خلبانی استفاده کنید.
۴- چای نعناع نوشجان
کسانی که مبتلا به آلرژی هستند در طول قرنها برای از بین بردن گرفتگی بینی و محرکهای غشای مخاطی مبارزه کردهاند و دریافتهاند که یکی از بهترین روشها برای از بین بردن آن چای نعناع است. نعناع علاوه بر رایحه دلپذیر خواص فراوانی دارد. روغن حیاتی آن مادهای برای کاهش تراکم است و مواد موجود در نعناع حاوی ترکیبات ضدعفونیکننده و ضدباکتری است. برای تهیه چای نعناع حدود ۱۵ گرم برگ نعناع خشک را در یک قوری یک لیتری بریزید و دو سوم آن را با آب جوش پر کنید و بگذارید پنجدقیقه بماند (برای تاثیر بیشتر میتوانید بخار آن را نیز استنشاق کنید). وقتی سرد شد آن را صاف کرده و بنوشید، در صورت تمایل میتوانید آن را شیرین کنید. چای نعناع را با احتیاط به کودکان بدهید زیرا ممکن است دچار خفگی شوند.
۵- همان بخور سنتی
تنفس بخار آب سینوسهای تحریکشده را تازه کرده و تسکین میدهد و کمک میکند تا ماده مخاطی مجرای تنفسی باز شوند. چند لحظه پس از این کار، احساس خوبی به شما دست خواهد داد. چند لیوان آب را جوشانده و آن را در یک ظرف بزرگ بریزید. با احتیاط بالای ظرف قرار بگیرید و یک حوله روی سر خود بیندازید. ۵ تا ۱۰ دقیقه به راحتی نفس بکشید. وقتی استشمام بخار تمام شد، بگذارید آب ولرم شود و یک حوله را در آن انداخته و روی سینوسها، کنارههای بینی، بالای چشمها و ابروها قرار دهید.
۶- مواظب حیوانات خانگی باشید
کسانی که همستر یا گربه نگهداری میکنند از آلرژیزا بودن موی آنها غافلند. آنها باید به طور مداوم حیوان را حمام کنند. فیدو و فیفی دو ماده آلرژیزایی هستند که در عرق بدن و آب دهان باقیمانده روی موهای حیوانات خانگی یافت میشوند. خوشبختانه این مواد آلرژیزا با آب از بین میروند و حمام با آب گرم این مشکل را حل میکند. هر دو هفته یکبار بدون استفاده از صابون، گربه خود را با آب گرم بشویید. علاوه بر شستوشوی مرتب حیوان خانگی، پس از هربار تماس با او سریع دستهای خود را بشویید.
۷- غبارروبی موکتها
فرشها و موکتها مقدار زیادی موجودات ریز غبارشکل را در خود نگاه میدارند (موجودات میکروسکوپی از سلولهای مرده پوست که از انسانها منتشر میشود، تغذیه میکنند و در بسیاری افراد ایجاد آلرژی میکنند). کف اتاقها و زیر فرشها را به طور مداوم جارو کشیده و تی بزنید تا خانهتان از این موجودات ریز در امان بماند. اگر نمیتوانید همه خانه را با این روش تمیز کنید، دستکم فقط اتاق خواب خود را مرتب تمیز کنید. بررسیها نشان داده گوشه و کنارههای اتاق خواب نسبت به اتاقهای دیگر خانه دارای میزان بالایی از این موجودات ریز است چون شما حدود یک سوم از زمان خود را در آنجا سپری میکنید. اگر نمیتوانید مرتب موکتها را بشویید، حتیالامکان آنها را جارو بکشید که به تنفس راحت شما کمک خواهد کرد. اما توجه کنید که بسیاری از جاروبرقیها ذرات گردوغبار را به هوا باز میگردانند و سبب عطسه و خسخس بیماران آلرژی میشوند. از جاروبرقیهای دارای فیلترهای HEPA استفاده کنید یا در دریچه خروجی محفظه جاروی خود یک فیلتر نصب کنید. اگر گردوغبار واقعا شما را آزار میدهد و توانایی مالی دارید، از سیستم جاروبرقیهای مرکزی استفاده کنید.
۸-از رطوبت دور شوید
موجودات ریز گردوغباریشکل عاشق محیطهای نمناک هستند که به آنها اجازه تکثیر دهد. از دستگاههای رطوبتزدا یا تهویههای با کیفیت استفاده کنید. دستگاههای رطوبتزدا از رشد کپکها که از دیگر محرکهای آلرژیزا هستند، نیز جلوگیری میکند. هنگام آشپزی و استحمام حتما هواکش را روشن کنید.
۹- دوری از محرکها
معمولا بهترین روش برای کاهش ناراحتیهای آلرژی دوری از قرار گرفتن در معرض مواد آلرژیزاست. برای نمونه، اگر به گربه حساسیت دارید، از رفتن به خانه کسانی که گربه نگه میدارند، بپرهیزید. اگر مجبور به نزدیک شدن به گربه هستید، این ملاقات را تا جایی که ممکن است، کوتاه کنید و از دست زدن و لمس حیوان خودداری کنید. شستوشوی دستها را نیز فراموش نکنید. با اینکه در برخی مناطق سوزاندن زبالههای خانگی و ساختمانی رواج دارد، اما این عمل منطقی نیست. دود حاصل از سوزاندن زبالهها که با مواد فلزی آمیخته شده یا دیگر چیزهای سرشار از مواد شیمیایی میتواند برای برخی افراد سرگرمکننده باشد، اما به افراد مبتلا به آلرژی و آسم که دارای سیستمهای تنفسی حساسی هستند، آسیبی جدی وارد میکند. همچنین در مورد موادی که در شومینه خانهتان میسوزانید نیز دقت کنید. بهتر است هنگام استفاده از شومینه، دور از آن باشید.
منبع: بتر لایف
ترجمه: علی پیرا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست