پنجشنبه, ۱۴ تیر, ۱۴۰۳ / 4 July, 2024
مجله ویستا

خواص سرشار چای سبز


خواص سرشار چای سبز

چای سبز دارای خواص بسیار زیادی است و بنابراین مصرف آن به همه افراد توصیه می شود. مصرف چای سبز در تعداد انگشت شماری از خانواده ها رایج است اما این اطمینان وجود دارد که افراد با …

چای سبز دارای خواص بسیار زیادی است و بنابراین مصرف آن به همه افراد توصیه می شود. مصرف چای سبز در تعداد انگشت شماری از خانواده ها رایج است اما این اطمینان وجود دارد که افراد با آگاهی از فواید آن بیشتر به مصرف این نوشیدنی با ارزش جذب شوند.بسیاری از خواص چای سبز به ماده ای به نام کاتچین مربوط است که فعالیت آنتی اکسیدانی آن بسیار بالاست و نسبت به آنتی اکسیدان های معروفی نظیر ویتامین های E و C بسیار قوی تر عمل می کند.نوشیدن چای سبز می تواند احتمال ابتلا به بیماری های مختلف از بیماری های ساده باکتریایی گرفته تا بیماری های مزمن قلبی، سکته، سرطان، مشکل های دهانی، دندانی و استئوپروز را کاهش دهد.

چای سبز را به عنوان داروی ضد پیری می شناسند و دلیل اصلی آن وجود میزان قابل توجهی آنتی اکسیدان به ویژه آنتی اکسیدان های مؤثر در شادابی و جوانی است.آنتی اکسیدان ها یکی از شاخص ترین عوامل حفظ سلامتی و شادابی سلول های بدن است که باعث به تعویق انداختن روند پیری سلول ها می شود.با نوشیدن چای سبز، متابولیسم چربی های بدن تسریع می شود و به این ترتیب چربی اضافی در بدن ذخیره نمی شود. پژوهش ها نشان می دهد نوشیدن ۳ فنجان چای سبز در روز می تواند تا ۷۰ کالری انرژی ناشی از سوخت چربی ها را ایجاد کند. هم چنین چای سبز قادر است جذب روده ای گلوکز و چربی را کاهش دهد و به این وسیله به کاهش وزن در فرد منجر شود. آنتی اکسیدان های موجود در چای سبز سلول های پوست را در مقابل آسیب ها به ویژه رادیکال های آزاد که یکی از عوامل ایجاد سرطان و افتادگی پوست است، محافظت می کند.

پژوهشگران چای سبز را به عنوان دارویی برای کاهش خطر ابتلا به ورم مفاصل ناشی از روماتیسم معرفی می کنند و این تأثیر به توقف فعالیت آنزیم های تخریب کننده و تحلیل برنده غضروف مفاصل ایجاد می شود. چای سبز نوشیدنی گاهی بسیار آرامبخش است که فرد با نوشیدن آن سیستم عصبی بدنش مقاوم تر، مانع تخریب سلول های مغز و بروز بیماری آلزایمر می شود.آنتی اکسیدان های چای سبز با به تعویق انداختن قرارگیری سلول های مغز در مرحله پیری و فرسودگی از ابتلا به بیماری پارکینسون پیشگیری می کند. چای سبز برای بیماران مبتلا به آسم، نوشیدنی مناسبی است و باعث آرامش، رفع التهاب و حساسیت دستگاه تنفسی می شود، علاوه بر آن، کبد را سم زدایی و از تجمع چربی در آن جلوگیری می کند.این نوشیدنی پر خاصیت کمبود استروژن را در دوران یائسگی جبران و از پوکی استخوان پیشگیری می کند.

چای سبز به ایجاد آرامش روح و روان کمک می کند در نتیجه مصرف عصرانه آن برای رفع خستگی توصیه می شود. بالا بردن قدرت فکری و تمرکز، پیشگیری از امراضی مانند آلزایمر، درمان التهاب و پیشگیری از بیماری M.S از فواید دیگر آن است.کاتچین موجود در چای سبز باعث از بین بردن باکتری های مولد مسمومیت غذایی یا سم تولید شده این باکتری ها می شود و به این ترتیب این نوشیدنی در مسمومیت های غذایی هم خاصیت دارویی دارد. ویتامین C موجود در چای سبز با تقویت سیستم ایمنی بدن، بدن را در مقابل بیماری های مختلف به ویژه بیماری های مفصلی مانند سرماخوردگی، آنفلوآنزا در زمستان، اسهال و استفراغ در تابستان و حساسیت های فصلی پاییز مقاوم می کند.نوشیدن چای سبز نه تنها گوش را در برابر عفونت و تورم محافظت می کند بلکه با وجود این مشکل، نم دار کردن پارچه تمیزی با چای سبز و سپس تمیز کردن گوش با آن می تواند تا حدی از تورم و عفونت بکاهد. تب خال مشکلی است که عامل ویروسی دارد اما با چای سبز می توان بهبود آن را تسریع کرد و به این ترتیب می توان نوشیدن چای سبز را مکملی برای سلامت دهان و دندان دانست.چای سبز به عنوان جایگزینی مناسب برای چای سیاه و قهوه توصیه می شود.