یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
خودروهای آینده چگونه خواهند بود؟
هنوز مدت زیادی از زمانی که خودروها شروع به حرکت روی زمین کردند، نمی گذرد ارابه های مکانیکی به سرعت رشد کردند، آن قدر سریع که کسی باور نمی کرد در کمی بیش از یک قرن اینچنین راه خود را به گوشه و کنار جهان باز کنند. آنها تبدیل به جریان خون رونده ای شدند که در رگهای تمدن جدید جاری گشته و به همراه خود سرعت توسعه را رشد دادند. اما خود این ابزارهای ارتباطی که فواصل را نزدیک و امکان انتقال همه چیز و همه کس را ممکن میکردند هم به سرعت مورد تغییر قرار گرفتند. فناوریهای جدید با توجه به نیاز های جدید شکل گرفتند. ارزشمند شدن زمان باعث افزایش نیاز به سرعت شد و سرعت بالاتر نیاز به امنیت بیشتر داشت. به همین دلیل بخشهایی مانند فیزیک و مکانیک به کار آمدند تا امنیت خودرو ها را تامین کنند. بدنه ها بر اساس قوانین آیرودینامیک طراحی شد و شکل چر خ ها و بدنه با توجه به پایداری بیشتر شکل گرفت. کمربندهای ایمنی و کیسه های هوایی و ترمز های اتوماتیک رشد کردند.
با افزایش زمانی که مردم در این خودرو ها می گذراندند نیاز به وسایل رفاهی هم بیشتر شد و از سوی دیگر آلودگیهای محیط زیست و هزینه بنزین، مهندسان را به سوی خودروهایی با سوخت جایگزین رهبری کرد.
اما تغییرات بزرگ خودرو در گام بعدی رو به کدام سو خواهند داشت؟ این سوالی است که آینده نگرها باید به آن پاسخ دهند؛ آینده نگرها افرادی هستند که با مطالعه تاریخ تحول علم و فناوری و با نگاه جامع به افقهایی که پیشروی انسان قرار دارند تصویری از آینده را در فواصل زمانی نزدیک و دور ترسیم میکنند. برخی از اینها آن قدر پیش رو است که نمی توان آنها را جز در قالب ایدههای فانتزی بیان کرد و برخی دیگر بسیار واقع گرایانه از آب در می آیند که دانشمندان از آن به عنوان نقشه راه آینده استفاده میکنند.
زمانی که این آینده نگرها به عرصه پیش بینی خودروها می رسند به برخی از ایده های اصلی اشاره می کنند.
یکی از ایده هایی که آینده نگرها مطرح میکنند،سوختهای جایگزین است. از هم اکنون مهندسان در حال کار کردن روی سوخت هایی بهتر هستند. هنوز خیابانها تحت سیطره خودرو های الکتریکی قرار نگرفته است اما هر روز می توان تعداد بیشتری از این خودرو ها یا خودروهای هیبریدی را در حال پرسه زدن در خیابان ها دید که این هم منبع نهایی تولید انرژی نخواهد بود. ایدههایی برای طراحی گونههایی از رآکتورهای ایزوتوژی برای خودروها مطرح شده است؛ نمونههایی که اگر زمانی ساخته شوند هر خودرویی را از تجدید سوخت بی نیاز میکنند. حوزه نیروی پیشران خودرو منتظر یک اتفاق مهم است و هر لحظه انتظار میرود جهشی عظیم را به وجود آورد.
یکی دیگر از طرح های آنها،شامل مفاهیمی نظیر امکان استفاده از فضا به جای سطح است و به همین دلیل ایده قدیمی ماشینهای پرنده با توجه به افزایش حجم خودروها بیش از هر زمانی مورد نظر قرار خواهد گرفت. سطح شهرها از هم اکنون نسبت به نیاز استفاده از خودرو اشباع شده اند و توان پاسخ به جمعیت فراوان آینده را نخواهند داشت. اگر به این گفته شک دارید کافی است در شهر بزرگی مانند تهران سعی کنید در ساعات اوج ترافیک خود را به سرعت از گوشهای از شهر به گوشه ای دیگر برسانید تا ببینید با چه مصیبتی مواجه خواهید شد.به همین دلیل باید فضای ممکن برای حرکت خودروها را توسعه داد؛ کاری که در دوران ما با تاسیس پلها و تونلهای داخل شهری صورت میگیرد در آینده با افزودن قابلیت پرواز ارتفاع پایین برای خودروها تحقق خواهد یافت. اما هیچ یک از اینها به اندازه افزایش ضریب نفوذ الکترونیک در خودروها هیجان انگیز نیست.
این آیندهای است که همین الان آغاز شده است. ماشینهای جدید بهطور کامل تحت سیطره تجهیزات الکترونیکی قرار گرفتهاند. سیستمهای ناوبری و هدایت اتوماتیک خودروها از یک سو،کنترل ماهوارهای،رهیابی خودکار، سیستم هشداردهنده راننده، سیستم دوربین های دید در شب و زوایای کناری اتومبیل و در نهایت ایده راننده اتوماتیک اگر زمانی به نظر متعلق به آیندهای دور میآمد اما همین روزها می توان آنها را در خودروهای جدید مشاهده کرد.
آینده سرشار از شگفتی ها برای خودروهایی است که هرروز متولد می شوند.
سایت future drive
مترجم : پوریا ناظمی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست