سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
آخرین تکنیک مقابله با سرطان
اختلال عملکرد آنزیمهای گوارشی احتمال سرطانی شدن سلولها را افزایش میدهد. آنزیم، نام گروهی از مولکولهاست که در بدن وظیفه هدایت واکنشهای شیمیایی را به عهده دارند. این ترکیبات به دو گروه تقسیم می شوند. گروه اول، آنزیمهای گوارشی نام دارد که موادغذایی را در معده و روده تجزیه میکنند تا هضم آسانتری داشته باشند و گروه دوم یعنی آنزیمهای متابولیک، ورود ریزمغذیها را از سیستم گردش خون به بافتها هدایت میکنند تا عمل جذب انجام شود.
بررسیهای مختلف حاکی از آن است، نقص مزمن عملکرد آنزیمی بدن با تضعیف سیستم ایمنی مرتبط بوده که علاوه بر مستعدسازی بدن نسبت به ابتلا به انواع عوارض جسمانی، احتمال سرطانی شدن سلولها را افزایش میدهد.
در حال حاضر، ۲۲ نوع آنزیم در بدن شناسایی شده که میزان ترشح آنها با افزایش سن، کاسته میشود. آمیلاز، لیپاز و پروتئاز آنزیمهایی هستند که در دستگاه گوارش وظیفه تجزیه کربوهیدرات، چربی و پروتئین را به عهده داشته و نقش مهمی در میزان جذب موادغذایی دارد.
پس از ورود غذا به معده، همواره مقادیر زیادی اسید معده ترشح میشود اما چنانچه فقدان ترشح آنزیمهای گوارشی وجود داشته باشد، تعادل معده برهم خورده و سوزش معده، نفخ و حتی سوءتغذیه بهوجود میآید.
علاوه بر این ممکن است برخی پروتئینها به سبب کمبود آنزیمهای گوارشی به خوبی هضم نشوند که در این شرایط نیز به مواد سمی تغییر شکل پیدا کرده و پس از ورود به گردش خون، باعث تضعیف سیستم ایمنی و بروز عوارض جدی میشود.آنزیمهای متابولیک نیز که وظیفه هدایت عملکرد سلولی را به عهده دارند، موجب تصفیه خون شده و التهابات سلولی را برطرف میکنند. نتایج تحقیقات حاکی از آن است نقص عملکرد این گروه از آنزیمهای گوارشی نیز سبب تجمع عوامل بیماریزا و سرطانزا در بافتها شده و بدن را در برابر دفاع از تغییرات سلولی ناتوان میکند.
پژوهشهای بسیار نشان داده است، افزایش مصرف موادغذایی به صورت نیمه خام، کاهش استفاده از غذاهای آماده و جویدن هر چه بیشتر غذا باعث فعالیت بیشتر آنزیمهای گوارشی شده و همچنین گنجاندن موادغذایی حاوی آنزیم نیز در برنامه غذایی، فرایند هضم و جذب غذا را کیفیت بخشیده و مانع از آسیب سلولی میشود.
از آنجا که حرارت بیش از ۱۱۸ درجه باعث شکسته شدن آنزیمهای موجود در موادغذایی میشود. استفاده از منابع غذایی خام در سبد غذایی کمک زیادی به تأمین آنزیمهای مورد نیاز برای هضم و جذب کرده و علاوه بر پیشگیری از سوءتغذیه مانع از بروز بسیاری اختلالات گوارشی میشود، ضمن اینکه هضم موادغذایی خام انرژی کمتری نیاز داشته و دستگاه گوارش را کمتر تحت فشار قرار میدهد. بر این اساس متخصصان برای پیشگیری از چنین عوارضی، پخت غذا با درجه حرارت کم و یا بخارپز کردن آن را توصیه میکنند.
میوه و سبزیجات تازه و ارگانیک بهترین منابع غذایی آنزیمی است. علاوه بر این آناناس، کیوی و لوبیای سویا نیز از میزان زیادی آنزیمهای ضروری برای هضم موادغذایی برخوردار است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست