یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

خوراک زبان


خوراک زبان

زبان بزرگ گاو یک عدد یا زبان گوساله دو عدد سبزی معطر (نعناع- ترخان- جعفری) یک دسته سیر دو سه حبه سس گوجه فرنگی دو پیمانه قارچ نیم کیلو پوره سیب زمینی و پوره عدس دو پیمانه نمک و فلفل …

زبان بزرگ گاو یک عدد یا زبان گوساله دو عدد سبزی معطر (نعناع- ترخان- جعفری) یک دسته سیر دو سه حبه سس گوجه فرنگی دو پیمانه قارچ نیم کیلو پوره سیب زمینی و پوره عدس دو پیمانه نمک و فلفل به اندازه کافی پیاز متوسط ۲ عدد کره ۱۰۰ گرم

طرز تهیه:

زبان غذای بسیار لذیذی است ولی مدت طبخ آن طولا نی است . زبان را بدقت تمیز میکنیم مقداری آب روی زبان میریزیم بطوریکه کا۶۵۲۵۲;۶۵۲۷۲; روی آن را بگیرد ظرف زبان را روی آتش می گذاریم تا جوش بیاید کف روی زبان را یکی دوبار می گیریم و بعد یک دسته سبزی معطر و دانه های سیر و یکی دو عدد پیاز خرد شده را داخل زبان می ریزیم و در ظرف را می بندیم و می گذاریم زبان با حرارت ملایم بپزد . وقتی زبان پخت باید تقر۶۵۲۶۷;۶۵۱۷۰;۶۵۱۵۶; نصف لیوان آب داشته باشد. در اواخر طبخ کمی نمک به زبان می ریزیم و میگذاریم چند جوش بزند بعد زبان را از ظرف خارج می کنیم و داغ داغ پوست آنرا می گیریم و می گذاریم سرد شود بعد آنرا با کارد تیز ورقه ورقه می بریم . در صورت مصرف قارچ تازه قارچ را می شوییم و خرد میکنیم و در کره کمی سرخ می کنیم بطوریکه آب قارچ کشیده شود قارچ را در سس گوجه فرنگی می ریزیم و آب زبان را صاف و به سس اضافه می کنیم و می گذایم سس جند جوش بزند و کمی غلیظ شود زبان را بدرازا یک طرف دیس می گذاریم اطراف زبان را یک ردیف جعفری میریزیم و طرف مقابل زبان را کنار دیس دو ردیف پوره سیب زمینی و عدس با قیف می ریزیم و فاصله بین پوره و زبان را با سس قارچ پر میکنیم ممکن است اطراف دیس را با چند قارچ درسته سرخ شده تزیین کنیم.