جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا

خیار به آب و خاک شور حساس است


خیار به آب و خاک شور حساس است

خیار گیاهی یک ساله از خانواده کدوییان و بومی نواحی جنوبی آسیاست.برگ های این گیاه خزنده، به رنگ سبز روشن با بریدگی های سطحی است و قسمت وسطی آن نوک تیز است. ساقه خیار کرک دار است. …

خیار گیاهی یک ساله از خانواده کدوییان و بومی نواحی جنوبی آسیاست.برگ های این گیاه خزنده، به رنگ سبز روشن با بریدگی های سطحی است و قسمت وسطی آن نوک تیز است. ساقه خیار کرک دار است. خیار گیاهی یک پایه است یعنی گل های نر و ماده روی یک بوته قرار دارند و باید گرده افشانی توسط حشرات به خصوص زنبورعسل انجام شود.

البته خیارهای گلخانه ای را فقط گل های ماده به وجود می آورد و نیازی به گرده افشانی ندارد.درجه حرارت مناسب برای رشد خیار بین ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتی گراد است و حرارت بیشتر سبب کاهش کیفیت محصول می شود. خیار جزو گیاهانی است که به آب و خاک شور حساس است، بنابراین باید کیفیت آبیاری مناسب باشد همچنین ترکیب خاک گلدان این گیاه باید مخلوطی از یک قسمت خاک باغچه، دو قسمت کمپوست و یک قسمت خاکبرگ کاملا پوسیده باشد.

هنگام چیدن خیار از بوته باید آن را به سمت بالا بکشید تا از ساقه جدا شود و دنباله میوه روی ساقه باقی نماند چون باقی مانده میوه روی ساقه باعث پوسیدگی و بیماری قارچی گیاه می شود.