سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
۴ اصل اساسی برای داشتن تعطیلاتی سالم
همه ما ایرانیها طبق سنت دیرینه خود، چه کم و چه زیاد، به فکر تدارک امور سال نو میافتیم. خانه تکانی، خرید مایحتاج خانه، گاهی تعویض پرده و نقاشی خانه، شستوشو، خرید لباس و ... جزو کارهایی است که در بیشتر خانهها انجام میشود. از جمله کارهای مهم دیگر که قبل از سال نو به سراغش میرویم، خرید مواد غذایی و ذخیره کردن و شیوه نگهداری این مواد است. در این مقاله با هم نکاتی را در این زمینه میخوانیم.
بسیاری از کارشناسان بهداشت به مردم توصیه میکنند تا در حمل، نگهداری و آماده کردن مواد غذایی در زمان تعطیلات دقت و توجه بیشتری کنند. خوب است بدانیم که سالمندان، کودکان و افرادی که به علت ابتلا به بعضی بیماریها، سیستم ایمنی ضعیفی دارند و زنان باردار، بیشتر از هر کس دیگر مستعد ابتلا به بیماریهای منتقله از راه مواد غذایی هستند. به دلیل اینکه عادات خوردن افراد در تعطیلات ممکن است نسبت به روزهای معمولی کمی تغییر داشته باشد، شرط اول در حمل، آماده کردن، فریز کردن و پختن غذاها احتیاط است. پس بهتر است برای کاهش خطر انتقال بیماریها، به این توصیهها توجه کنید:
اصل اول:
تمیزی و پاکیزگیقبل از تهیه غذا، دست های خود را کاملا بشویید. دقت کنید، در صورتی که ماده غذایی مثل گوشت و مرغ و ماهی با سطوحی مانند میز یا تخته محل فروش برخورد داشتهاند، آنها را کاملا بشویید.در آشپزخانه هم این مواد نباید روی سطح کابینت قرار داده شوند. میکروبها در هنگام بریدن و تکه کردن گوشت در چاقوی آشپزی، اسفنج ظرفشویی و دستمالهای آشپزخانه پخش میشوند.سبزی را هیچگاه مستقیما از سبد خرید خود روی کابینت نگذارید و حتما آن را درون سینی مخصوص قرار دهید.
اصل دوم:
جداسازیبعد از خرید مواد غذایی مانند گوشت و مرغ و ماهی، میگو و سبزیها و میوهها، حتما آنها را به طور جداگانه در نایلونهای مختلف قرار دهید و هرگز انواع گوشتها را در یک نایلون و کنار هم نگذارید. این کار مانع از انتشار باکتریهای یک ماده غذایی به ماده غذایی دیگر میشود. غذاهای دریایی، گوشت مرغ، گوشت قرمز و ماهی را در یک زمان و با یک چاقو خرد نکنید و پیش از خرد کردن هر یک، حتما چاقوی خود را بشویید. مراقب باشید که این گوشتها را کنار هم و در یک ظرف قرار ندهید. هنگام بریدن گوشتها، آنها را روی تخته جداگانه بگذارید یا قبل از خرد کردن گوشت دیگر؛ تخته را کاملا بشویید.
اصل سوم:
پختن صحیحغذاها را در دمای مطمئن بپزید. غذاها وقتی کاملا میپزند که مدت زمان کافی روی حرارت بالایی باشند. در این صورت است که تمام باکتریهای مضر آن از بین میروند. همیشه به مقداری غذا بپزید که نیازی به نگهداری غذای اضافی نباشد. سعی کنید حتیالمقدور از یک غذا بیش از دو وعده استفاده نکنید.
اصل چهارم:
سرد کردنفریز کردن مانع از رشد باکتریها روی مواد غذایی میشود. فریز کردن مواد غذایی باید در دمای ۴/۴ درجه سانتیگراد انجام شود. در صورتی که یخچال شما دماسنج ندارد، میتوانید از یک دماسنج برای کنترل دمای یخچال خود استفاده کنید. کیکها، چایها، انواع خامه، کرمها و دسرها را در جای کاملا خنک قرار دهید. غذاهای مانند ماکارونی با گوشت، مرغ، غذاهای دریایی و یا محصولات لبنی را در صورتی که نمیخواهید فورا استفاده کنید، برای نگهداری در سرما قرار دهید.
منبع: prevention۲۰۰۹
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست