یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

کشور های عضو «بریک» اهداف مشترک – اقدامات مشترک


کشور های عضو «بریک» اهداف مشترک – اقدامات مشترک

اجلاس کشورهای عضو گروه بریک برزیل, روسیه, هند, چین که در روزهای ۱۶ ۱۵ آوریل ۲۰۱۰ در برزیل برگزار می شود, اگر چه اجلاسی نوپا محسوب می شود, اما از همان قدم های نخست اعتبار زیادی را در صحنه بین الملل کسب کرده است

اجلاس کشورهای عضو گروه بریک (برزیل، روسیه، هند، چین) که در روزهای ۱۶-۱۵ آوریل ۲۰۱۰ در برزیل برگزار می شود، اگر چه اجلاسی نوپا محسوب می شود، اما از همان قدم های نخست اعتبار زیادی را در صحنه بین الملل کسب کرده است. این موضوع عجیب نیست، چرا که ۲۶٪ از خاک کره زمین، ۴۲٪ جمعیت آن و ۶/۱۴٪ تولید ناخالص داخلی جهانی در اختیار اعضای این گروه قرار دارد. در سال های اخیر سهم کشورهای بریک در رشد اقتصاد جهانی ۵۰٪ افزایش یافته است.

● جایگاه روسیه در گروه بریک

روسیه با غلبه بر پیامدهای بحران جهانی، همزمان در راه نوسازی کلی حرکت می کند. هدف اصلی، رسیدن به رشد اقتصادی پایدار و افزایش درآمدهای شهروندان بر اساس اقتصادی متنوع و مدرنیزاسیون مدل های جدید توسعه تکنولوژیک است. ما منابع مالی بیشتری به پیشبرد پروژه های فضایی، توسعه انرژی اتمی و انرژی های جایگزین، توسعه تکنولوژی های جدید اطلاعاتی، ارتباطی و پزشکی و ایجاد ابزارهای دارویی اختصاص می دهیم. اهمیت زیادی به بهره برداری از مواد معدنی که کشور ما دارای منابع غنی از آن است و همچنین افزایش تولیدات کشاورزی قائل هستیم. مطمئن هستم که شرکای ما در گروه بریک نیز متقاضی این دستاوردهای روسیه هستند.

به نوبه خود، ما نیز توسعه پویای دیگر کشورهای عضو این اتحاد را با علاقه دنبال می کنیم. تجمیع برتری های قابل رقابت کشورهای این گروه، شرایط را برای برد متقابل در بسیاری از زمینه ها فراهم می کند و انگیزه های فراوانی به ما برای همکاری می دهد. هم اکنون بسیاری از این زمینه های همکاری در عمل مورد استفاده قرار گرفته اند.

یک نمونه از این همکاری ها را بیان می کنم. در دیدار اخیر وزرای کشاورزی گروه بریک در مسکو، در خصوص ایجاد پایگاه اطلاعاتی مشترک برای آنالیز وضعیت امنیت غذایی کشورهای عضو، همکاری در زمینه توسعه و تبادل تکنولوژی های کشاورزی توافق به عمل آمد. این تکنولوژی ها در جهت کاهش اثرات منفی آب و هوا بر امنیت غذایی و سازگاری کشاورزی با تغییرات آب و هوایی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

امکان همکاری های گسترده و چند جانبه در زمینه های انرژی هسته ای، هواپیما سازی، استفاده از فضا و نانوتکنولوژی وجود دارد. روابط مالی کشورهای عضو بریک به شکل تجارت متقابل با ارزهای ملی به این همکاری ها کمک خواهد کرد.

ما اقدامات مشترک کشورهای عضو بریک نظیر تبادل متقابل اطلاعات به منظور پیشگیری از حملات سوداگرانه احتمالی به بورس های ارزی و بورس های مواد خام یکدیگر را در جهت امنیت اقتصادی حائز اهمیت می دانیم.

تلاش فعالانه و مبتکرانه برزیل که باعث افزایش کیفی همکاری ها در گروه بریک شده، بسیار قابل ستایش است. اخیرا در چهارچوب این گروه دیدارهای بسیار مفید وزرای اقتصاد، نمایندگان عالی مسائل امنیتی و نمایندگان بانک های توسعه برگزار شد. در این روزها در برزیل دیدار نمایندگان بانک های تجاری و همچنین مجامع تجاری و کنفرانس علمی – تحقیقاتی کشورهای عضو برگزار می شود.

از زمان اولین اجلاس بریک (۱۶ژوئن ۲۰۰۹) که با حضور تمام اعضا در یکاترینبورک برگزار شد، در بسیاری از زمینه های مورد نظر به توافقات مهمی دست یافتیم. به عنوان مثال کشورهای ما به صورت فعالی در «گروه ۲۰» که مکانیزم اصلی هماهنگی تلاش های بین المللی برای ایجاد سیستم جدید مدیریت اقتصاد جهانی به شمار می رود، حضور دارند. دقیقا، بر اساس راهبرد مشترک بود که در اجلاس «گروه ۲۰» در پیتسبورگ موفق شدیم ۵٪ آرا را در صندوق بین المللی پول و ۳٪ آرا در بانک جهانی را به نفع اقتصادهای جدید و در حال توسعه تغییر داده و با موفقیت آن را به تصویب برسانیم. ما خواستار اتخاذ قواعد بازی روشنی هستیم که تامین کننده حضور برابر همه اعضای «گروه ۲۰» باشد.

علاوه بر آن ، کشورهای بریک در جهت اتمام موفقیت آمیز اصلاحات سیستم اقتصادی برتون وودز تلاش می کنند. معتقدم، ما می توانیم مشترکا برنامه اقدامات «گروه ۲۰» را در دوره بعد از بحران را طراحی کنیم و سهم مشترکی را در این کار داشته باشیم.

کشورهای بریک با تحکیم پایه های جهان چند قطبی، در جهت ایجاد شرایط برای تحکیم امنیت بین الملل همکاری می کنند. ما در این موضوع که جامعه جهانی بایستی در حل مناقشات بر متدهای دیپلماتیکی و حقوقی تکیه داشته باشد و نه متدهای نظامی متفق القول هستیم. ما معتقد به ضرورت تحکیم پایه های جمعی در روابط بین الملل و شکل گیری جهان دموکراتیک و عادل هستیم.

روسیه، چین، هند و برزیل به صورت فعالی در سازمان ملل متحد همکاری می کنند. بارزترین نمونه آن، قطعنامه های مشترکی هستند که توسط این کشورها در خصوص جلوگیری از استقرار انواع سلاح ها در فضا و عدم استفاده از متدهای نظامی در رابطه با پایگاه های فضایی در مجمع عمومی سازمان ملل ارائه شده اند.

اطمینان دارم که آینده همکاری کشورهای ما بسیار روشن خواهد بود. هر چند ما در آغاز راه قرار داریم، اما پایه و اساس مطمئن گفتگوهای ما در چارچوب اجلاس بریک و روابط خوب و متقابلا سودمند امکان می دهد تا دورنمای خوبی را برای این گروه در جهت تامین منافع کشورهای عضو و ملت های آنها متصور شویم.

نویسنده: دیمیتری - مدودیف

منبع: سایت - روسیران - تاریخ شمسی نشر ۲۶/۰۱/۱۳۸۹ - به نقل از روزنامه ودوموستی، ۱۳ آوریل ۲۰۱۰