چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

ترس از مدرسه کلاس اولی ها، حداکثر تا یک ماه


ترس از مدرسه کلاس اولی ها، حداکثر تا یک ماه

احساس ترس از مدرسه در روزهای اول تا حدی طبیعی است اما اگر بیشتر از یک ماه طول بکشد، اضطراب پاتولوژیک یا مرضی است که باید درمان شود.

فوق‌تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان گفت: احساس ترس از مدرسه در روزهای اول تا حدی طبیعی است اما اگر بیشتر از یک ماه طول بکشد، اضطراب پاتولوژیک یا مرضی است که باید درمان شود.

نسرین دودانگی، اظهار داشت: در روزهای آغاز مدرسه با کودکانی مواجهیم که برای رفتن به مدرسه احساس ترس دارند و مدام اصرار می کنند که مادر در کنارشان باشد و از او جدا نمی شوند.

فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان افزود: این کودکان عمدتاً علائمی مثل تهوع را از خود بروز می دهند و مدام بهانه می گیرند که حالشان بد است و شکایت های جسمانی دارند در حالی که از درون به اضطراب شدید دچار هستند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تصریح کرد: درصد کمی از کودکان ترس از مدرسه را تجربه می کنند که آن هم یک نوع اختلال اضطرابی است.

وی افزود: در این نوع اختلال اضطرابی، کودک احساس نگرانی می کند که اگر از مادر یا منبع دلبستگی اش جدا شود. او را از دست می دهد و دیگر او را نمی بیند و این فکر اذیت کننده موضوعی است که کودکان در سن مدرسه با آن مواجهند.

دودانگی ادامه داد: این کودکان اصرار دارند که مادر در کلاس بماند یا آنکه در حیاط مدرسه بنشیند تا کودک وی را ببیند و از بودن او مطمئن شود.

فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان تصریح کرد: این احساس در روزهای اول مدرسه تا حدی طبیعی است اما اگر بیشتر از یک ماه طول بکشد اضطراب پاتولوژیک یا مرضی است و باید درمان شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی توضیح داد: برای درمان ترس از مدرسه، باید علاوه بر روانشناس یا روانپزشک از اولیای مدرسه نیز کمک گرفت؛ همچنین مادر دقت داشته باشد که تسلیم بهانه های کودک نشود.

وی افزود: البته مادر باید نقش حمایتی از کودک را داشته باشد اما حمایت بدین معنا نیست که تسلیم کودک شود و اگر کودک نخواست که به مدرسه برود یا گریه و زاری راه انداخت، مادر سست شود.

دودانگی گفت: بعضی اوقات مصرف داروهای ضد اضطراب برای کاهش اضطراب در کودکانی که ترس از مدرسه را به صورت شدید تجربه می کنند توسط پزشک تجویز می شود.

فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان به والدین توصیه کرد: از دعوا و تنبیه این دسته از کودکان بپرهیزند و جلوی مدرسه قاطعانه از کودک خداحافظی کرده و کودک را با اولیای مدرسه تنها بگذارند و تسلیم گریه و چسبندگی های شدید کودک نشوند.