سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
همگرایی آسیایی
آسیا به عنوان یك قاره بزرگ با ظرفیت های وسیع و متنوع بیش از هر زمان نیازمند یك همگرایی نوین است.نقش تهران - دهلی در این همگرایی با توجه به موقعیت خاصی كه دارند، بسیار بااهمیت است.اكنون و در آستانه سفر وزیر امور خارجه به هند می توان حول این ایده تأمل كرد.
مهمترین دستاوردی كه همگرایی دارد، امكان بهره وری از بازارهای بزرگتر و دستیابی به مراوداتی با حجم بیشتر و در نهایت دستیابی به جایگاه بهتری در اقتصاد جهانی است.
از آنجا كه همگرایی می تواند تمام حوزه های سیاسی، اقتصادی و امنیتی را در برگیرد، لذا هر تشكلی كه بر مبنای یك ایده همگرایی به وجود می آید، نتایج و ثمرات خاص خود را خواهد داشت.چنانكه در یك بلوك سیاسی همگرا نیاز اعضا به لحاظ امنیتی - سیاسی تأمین می شود.
در چنین جامعه ای به دلیل همگرایی امنیتی كشورها از كاربرد زور برای حل و فصل اختلافات جلوگیری می كنند.تجربه اروپا در تلاش برای ایجاد یك نوع همگرایی حدود نیم قرن است، ادامه دارد.
روند رو به رشد وابستگی متقابل به ویژه میان كشورهای شرق آسیا از جمله عواملی است كه همگرایی منطقه گرایی را در كنار پدیده جهانی شدن ایجاد كرده و ما شاهد شكل گیری گونه ای هویت آسیایی در قالب تمایل گسترده به انجام توافقات تجارت آزاد در جهت تسریع و پیشبرد مناسبات اقتصادی نزدیكتر هستیم.
البته موانعی چند در برابر این همگرایی بروز كرده است: تنوع فرهنگی، دینی، قومی، تنش های سیاسی مزمن، ساختارهای ضعیف اقتصادی برخی كشورهای كمتر توسعه یافته، بازارهای محدود، فقدان منابع سرمایه ای، واكنش های ملی گرایانه، سیاسی شدن زودرس امور از جمله موانع بر سر راه پیشرفت روند همگرایی هستند و این روند را با چالش مواجه می سازند.
در كنار این مسائل، عدم تجانس مناطق مختلف آسیایی از لحاظ فرهنگ سیاسی، اقتصادی و تاریخی هم در كند ساختن روند همگرایی تأثیرگذار است، اما هزینه های بیرون ماندن از تشكل ها آنقدر زیاد است كه دولت ها را وادار كند تا در یك منطقه از امكانات بالقوه خود در راستای تقویت ترتیبات منطقه ای استفاده نمایند.
ما در جهانی زندگی می كنیم كه قدرت، ثروت و دانش در آن به طور برابر توزیع نشده است و در چنین محیطی، همگرایی منطقه ای به كشورها این امكان را می دهد تا به امكاناتی فراتر و فرصت هایی برابر دست یابند. البته این دستاورد زمانی حاصل می شود كه تعهد كشورها در همگرایی تحقق عدالت باشد.ایران و هند به عنوان دو كشور تأثیرگذار و مهم آسیا می توانند با گسترش روابط همه جانبه نقش مهمی در ایجاد همگرایی آسیایی ایفا نمایند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست