سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
داروهایتان را با خود ببرید
اسفند به آخر نزدیک شده و تعطیلات نوروزی از راه رسیده است. فصل گشتوگذار و خوردن انواع و اقسام شیرینی و تنقلات و همزمان افزایش مسافرتهای برونشهری و درونشهری که با تعطیلی مطب پزشکان و کاهش سطح عملکردی بیمارستانها در شکل ادغام بخشها باهم و کاهش پرسنل بیمارستانهای دولتی و غیردولتی مصادف میشود.
شیفتهای پرسنل درمانی به منظور ایجاد زمان فراغت طولانی فشرده میشود. با این حال فرجام بیمار شدن، فرضی غیرقابل پیشبینی است. اما نکاتی ساده و قابل اجرا میتواند تعطیلاتی سالم و بیخطر برایتان به همراه داشته باشد.
ـ داروهای خود را فراموش نکرده و برای مدتی که در منزل نیستید با خود دارو ببرید. به یاد داشته باشید که دارو مانند غذا برای سالم ماندن نیاز به شرایط مطلوب دارد.
ـ مدارک پزشکی شما بیشتر از خودتان حرف برای گفتن دارند؛ پس جایی را برای این مدارک در نظر بگیرید. دفترچه بیمه جزو مدارک شما بوده و جهت درمان از نظر اقتصادی به صرفه است. حتما دفترچه بیمه را با خود ببرید، مگر اینکه تمایل دارید وجه زیادی از پسانداز سفر خود را برای درمان آزاد خرج کنید!
ـ برای بررسی دورهای یا درمان بیماران مزمن خود زمانی بعد از تعطیلات را انتخاب کنید.
ـ جوشاندهها و گیاهان دارویی را بدون اجازه پزشکتان مصرف نکنید؛ این مواد و داروها میتوانند با داروهای شما تداخل داشته باشند.
ـ در صورت بروز اسهال تا مراجعه به پزشک، بهداشت شخصی را رعایت کنید. هرگز دارویی را برای کنترل اسهال خودسرانه مصرف نکنید. این کار نهتنها مفید نیست بلکه میتواند سلامتی شما را دوچندان به خطر بیندازد. کنترل اسهال عفونی تنها با داروهای کاهنده حرکات روده(دیفنوکسیلات) میتواند به عفونت شدید و منتشر در بدن منجر شود.
ـ در صورت مواجهه با موردی اورژانسی، از اورژانس پیشبیمارستانی(۱۱۵) کمک بگیرید. به یاد داشته باشید که اورژانس ۱۱۵ آمبولانس تلفنی نیست بلکه پرسنل آنها موظف به انجام اقدامات اولیه و ضروری تا رسیدن به مرکز درمانی هستند. اصرار به انتقال بیمار به مرکزی خاص در توان آنها نیست و برای انتقال بیمار بر اساس شرایط بیمار و دستورات موجود عمل میکنند.
ـ قبل از شروع به حرکت کمربند ایمنی خود را به درستی ببندید و حتی امکان قفل کودک را فعال نمایید.
ـ کیسه هوایی خودرویتان را (در صورت وجود) فعال کنید. کودکان خود را بر روی صندلی سرنشین جلوی خودرویی که دارای امکانات کیسه هواست، ننشانید. از خوردن و آشامیدن، سیگار کشیدن و مطالعه کردن در خودرویی که دارای کیسه هوایی است، اجتناب کنید. به یاد داشته باشید که کمربند ایمنی خود را قبل از فعالسازی کیسه هوا ببندید.
دکتر بهروز هاشمی
متخصص طب اورژانس
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست