پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
چگونه کودک را برای مرگ خویشاوندان آماده کنیم
غالبا مردم برای احتراز از ترس و ناراحتی کودکان خود واقعیت مرگ را از آنها پنهان می کنند.
در سال های گذشته پدربزرگ ها، مادربزرگ ها و سایر خویشاوندان معمولا در خانه فوت می کردند و بچه ها می دانستند که مرگ بخشی از روند طبیعی زندگی است ولی امروزه مرگ بیشتر مردم در بیمارستان ها، یا در خانه سالمندان اتفاق می افتد و اکثر بچه ها درکی از مفهوم مرگ پیدا نمی کنند. به اعتقاد کارشناسان دگرگون کردن واقعیت مرگ موجب هراس و سردرگمی کودکان می شود.
شما می توانید گام به گام کودک خود را برای مرگ خویشاوندان آماده کنید. پیش از مرگ صراحتا راجع به این موضوع با کودک خود صحبت کنید.
بهتر است قبل از فوت خویشاوندان کودک را با مفهوم مرگ آشنا کنید. مرگ یک حیوان دست آموز فرصت خوبی برای این کار به شمار می رود و یا می توانید یک گل پژمرده یا حشره مرده را به کودک خود نشان دهید. و به او بگویید که هر موجود زنده ای روزی خواهد مرد. توضیحات شما باید ساده و واضح باشد. البته مدتی طول می کشد تا کودک این مسئله را درک کند.
ـ اگر یکی از خویشاوندان بیماری سخت و غیرقابل درمان دارد به کودک خود بگویید که او به زودی خواهد مرد. بهتر است قبل از مرگ او را در جریان بگذارید زیرا اندوه ناشی از فوت خویشاوندان باعث می شود نتوانید مسئله را به خوبی برای کودک توضیح دهید.
ـ باید به او بگویید که از این مسئله ناراحت هستید ولی اگر این کار را پس از مرگ خویشاوندتان انجام دهید موجب هراس کودک می شود.
ـ به تمام پرسش های کودک خود پاسخ دهید
ـ سعی کنید با آرامش و صداقت به تمام پرسش های کودک خود در مورد مرگ پاسخ دهید هر چند این کار همیشه هم آسان نیست.
به عنوان مثال در مورد این سؤال: «آیا مادربزرگ پس از مرگ می تواند مرا ببیند؟» پاسخ شما بستگی به عقاید شخصی تان خواهد داشت.
از گفتن داستان پریان خودداری کنید. اگر بگویید مادربزرگ در آسمان بر روی ابرهای سفید نشسته و لبخند می زند ممکن است کودکتان موقتا احساس آرامش کند ولی در درازمدت سردرگم خواهد شد.
ـ بهتر است به او بگویید که جواب برخی از پرسش ها را نمی دانید.
ـ اجازه دهید کودکتان اوقات بیشتری را در کنار خویشاوند روبه مرگ بگذراند
ـ در صورت امکان ترتیبی دهید که کودکتان با خویشاوند خود به طور منظم ملاقات کند. اگر به او در مورد مرگ قریب الوقوع بیمار گفته باشید ممکن است در ابتدا دچار هراس شود ولی ملاقات های کوتاه ترس او را از بین می برد و احتمالا موجب تقویت روحیه بیمار نیز خواهد شد. در ضمن خاطرات خوش را رقم خواهد زد.
ـ یک یادگاری تهیه کنید
ـ به همراه کودک خود یک یادگاری تهیه کنید. حتی یک بچه بسیار کوچک هم می تواند عکس هایی را برای آلبوم انتخاب کند. کودکان بزرگتر نیز احتمالا از اینکه شنونده داستان زندگی مادربزرگ خود باشند لذت می برند.در صورت امکان چند عکس از کودک و مادربزرگش بگیرید، یکی از عکس ها را قاب کنید و آن را در اتاق وی بگذارید.
ـ کتاب هایی در زمینه مرگ مطالعه کنید
ـ کتاب های زیادی در زمینه مرگ برای کودکان نوشته شده که می توانید از آنها استفاده کنید.
ـ از فرزند خود بخواهید نقاشی کند یا به رنگ آمیز تصاویر بپردازد
ـ کودکان غالبا در به زبان آوردن احساسات خود دچار مشکل می شوند ولی با نقاشی کردن بهتر به مقصود خود خواهند رسید.
ـ با آموزگار فرزندتان و سایر بزرگسالان مشورت کنید
ـ با آموزگار، پرستار و سایر بزرگسالانی که با کودک شما سروکار دارند در این مورد صحبت کنید و به آنها بگویید که مادربزرگ فرزندتان درحال مرگ است. این کار باعث ـ می شود آنها رفتار مناسب تری در پیش بگیرند.
ـ در صورت لزوم با یک روانشناس کودک مشورت کنید
ـ اگر فرزند شما در قبال مرگ واکنش بسیار شدیدی مثل انزواطلبی یا پرخاشگری نشان داد بهتر است با یک روانشناس مشورت کنید تا او بتواند با این مسئله راحت تر کنار بیاید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست