چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

شهرزاد شفیقی


شهرزاد شفیقی

شهرزاد شفیقی در سال ۱۳۳۷ در تهران به دنیا آمد و فارغ التحصیل رشته هوشبری از دانشگاه تهران است. شهرزاد در دوران انقلاب فرهنگی دوره داستان نویسی را نزد استاد شمس و استاد مهرزاد …

شهرزاد شفیقی در سال ۱۳۳۷ در تهران به دنیا آمد و فارغ التحصیل رشته هوشبری از دانشگاه تهران است. شهرزاد در دوران انقلاب فرهنگی دوره داستان نویسی را نزد استاد شمس و استاد مهرزاد به پایان رساند و همچنین به کسب مهارت های آشپزی، خیاطی، کونگ فو و پرتاب نیزه نائل آمد. سپس اولین مجموعه داستان خود را در سال ۱۳۷۲ به نام «گشتیم نبود، نگرد که نیست» با سرمایه شخصی در تیراژ ۱۴۰ نسخه منتشر کرد که با عدم استقبال روبه رو شد. اما او از پا ننشست و سال بعد رمان «حماقت های یک نویسنده» را در ۵۰۰ نسخه، باز هم با سرمایه شخصی به چاپ رساند. این بار همای سعادت بر شانه او نشست و جایزه ادبی شب های دوشنبه را که به ۶۰ نویسنده آماتور تعلق می گرفت و شامل یک ربع سکه و لوح تقدیر بود، از آن خود ساخت. دریافت این جایزه باعث شد او دلگرم شود و همچنان به کار خود ادامه دهد. او بعد از ازدواج به کمک همسر همراه و مهربان خود تولیدی «ورزش برای هنر» مخصوص تولید لباس ورزشی را راه اندازی کرد تا عواید آن را صرف کار های ادبی خود کند.

در سال ۱۳۷۵ رمان دو جلدی خود به نام «کجا را گفته اند» را به چاپ رساند و در جشنواره... که خود از داوران آن بود، جایزه بهترین رمان سال را دریافت کرد. او سپس به تحصیلات دانشگاهی خود ادامه داد و فوق لیسانس و دکترای خود را در رشته تربیت بدنی کسب کرد. سال بعد کتاب «چگونه عضلات خود را قوی کنیم» را تالیف کرد و از طرف سندیکای بدنسازان به دریافت جایزه اول نائل شد. شهرزاد در سال ۱۳۷۷، جایزه ادبی نیرو را بنیاد نهاد. هدف از این اقدام تشویق ادیبانی است که با مقاومت تمام بر هر نوع رابطه و زد و بند پیروز می شوند و سرانجام لیاقت و استعداد خود ر ا به اثبات می رسانند. در سال ۱۳۷۸ اولین جایزه این بنیاد به کتاب «زنان مریخی» که اثر بعدی او بود تعلق گرفت و به دنبال آن در رشته کاراته زنان به مدال برنز دست یافت. سال ۱۳۸۰ مقارن بود با موفقیت روزافزون شهرزاد در امر صادرات لباس ورزشی و نیز کسب رکورد های جدید در دو ۱۰۰متر و تیر اندازی.

او در سال ۱۳۸۲ به تمرین وزنه برداری پرداخت و هم زمان شروع به نوشتن رمان ده جلدی خود به نام «در جست وجوی جوایز از دست رفته» کرد. شهرزاد در سال ۱۳۸۳ یک مجموعه داستان به نام های «صبر و ظفر» و یک کتاب آموزش ایروبیک به نام «نرمش و چرخش» تالیف کرد که اولی به زبان زرگری ترجمه شد و دومی جایزه سلامتی را دریافت کرد. در سال ۱۳۸۳ شهرزاد تصمیم گرفت دانشکده«زنان آهنین» را تاسیس کند. او می گوید؛ «هدف از ایجاد این دانشگاه آموزش مهارت هایی است که به نویسندگان زن قدرت می دهد در مقابل ناملایمات از هر نوع تاب آورند و به خلق اثر بپردازند. امروزه ثابت شده است ورزش باعث ایجاد هورمون های شادی آور در بدن می شود و بر هیچ کس پوشیده نیست که بدون شادی، روحیه وجود ندارد، بدون روحیه خلاقیت وجود ندارد و بدون خلاقیت، داستان وجود ندارد. هدف دیگر این است که دانشجویان این رشته با قوی کردن بدن خود بتوانند به راحتی بر موانع انتشار کتاب خود پیروز شده، روحیه خود را از دست ندهند. آخرین و مهم ترین هدف ما این است که نویسندگان سرخورده بتوانند با کسب جایزه و مدال در رشته های ورزشی مورد علاقه خود، خلاقیت خود را پرورش دهند و دچار افسردگی و نومیدی نشوند.» شهرزاد که هنوز مجوز لازم را دریافت نکرده همچنان پیگیرانه تلاش می کند.

در حال حاضر او توانسته وزن خود را به ۱۵۰ کیلو برساند و در نظر دارد سال آینده مسابقاتی تحت عنوان «زنان آهنین» را در کیش برگزار کند. او هم اکنون جلد پنجم کتاب خود را به اتمام رسانده و فصل اول از جلد ششم آن را می نویسد. یک گزارشگر که نخواسته نامش فاش شود، می گوید از حالا سه آژانس بزرگ معاملات ملکی دوبی بر سر پرداخت حق التالیف کتاب او به رقابت پرداخته اند.

ناهید طباطبایی